in

Βάψε το νύχι για καλό σκοπό: Γιατί οι άνδρες celebrities ξεκίνησαν να βάφουν τα νύχια τους;

Μπορεί να πιστεύετε πως είναι κάποια νέα μόδα, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι κάτι πιο σοβαρό και σπουδαίο.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν μια σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζουν ανδρες να ποζάρουν στο φακό έχοντας το ένα νύχι του χεριού τους βαμμένο. Μπορεί να πιστεύετε πως είναι κάποια νέα μόδα, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι κάτι πιο σοβαρό και σπουδαίο.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να επιστήσει την προσοχή μας στην παιδική κακοποίηση.

Διαφήμιση

Η εκστρατεία ονομάζεται Polished Man και ενθαρρύνει τους άνδρες να βάψουν το ένα νύχι, για μία εβδομάδα κι έτσι με τον τρόπο αυτό να αναπαραστήσουν το 1 στα 5 παιδιά που έχουν βρεθεί θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, έστω και μια φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Όλα άρχισαν όταν ο Ελιοτ Κοστέλο, του YGAP από την Αυστραλία επισκέφτηκε την Καμπότζη για ένα project με την Hagar International και εμπνεύστηκε από την ιστορία της Τέα, η οποία ήταν θύμα σεξουαλικής και ψυχικής κακοποίησης, όσο διέμενε σε ορφανοτροφείο.

Έβαψαν μαζί τα νύχια τους και της υποσχέθηκε ότι θα είχε πάντα βαμμένο το ένα νύχι του για να την θυμάται.

Στη επίσημη ιστοσελίδα της, η καμπάνια του Polished Man εξηγεί πως το 90% των περιστατικών σεξουαλικής βίας σε παιδιά προκαλείται από άντρες. Αν η καμπάνια καταφέρει να πετύχει το στόχο της, τότε θα καταφέρει να γίνει μία ακόμα επιτυχημένη social media καμπάνια μετά το Ice Bucket Challenge, που κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για το ALS.

Την περασμένη χρονιά συγκέντρωσε 261,933.00 δολάρια μόνο στην Αμερική και φέτος ήρθε ξανά αυτή η εποχή που οι άντρες ετοιμάζονται να βάψουν το νυχάκι τους και να σταθούν δίπλα στα θύματα κακοποίησης.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Ρίγη συγκίνησης με την ιστορία του: O ήρωας Έλληνας πυροσβέστης που έπεσε στη φωτιά για να σώσει τους συναδέρφους του

Jojo Babie: Η Κιμ Καρντάσιαν της ανατολής – Στήθος και οπίσθια στον υπερθετικό βαθμό