in

Τρίχες γιοκ: Γιατί όσοι αθλούνται λένε ΟΧΙ στις τρίχες; Αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο ο Rafael Nadal δεν έχει καθόλου τρίχες στο σώμα του;

Η τριχοφυΐα στο σώμα έχει μεγάλη επίδραση στην αθλητική απόδοση. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ιδίως στην ποδηλασία και την κολύμβηση όλοι οι αθλητές επιλέγουν κάποια μέθοδο αποτρίχωσης. Αντίστοιχα οι αθλητές στον στίβο, αλλά και σε άλλα σπορ όπως το τένις έχουν καθαρή επιδερμίδα, στοιχείο που συντελεί στην προσωπική υγιεινή αλλά και στις αποδόσεις.

Μην ξεχνάμε πως η εφίδρωση που προκαλεί η τριχοφυΐα δυσχεραίνει την κατάσταση την ώρα της άθλησης, ενώ τα αθλητικά ρούχα από ειδικά υλικά με στενή εφαρμογή δημιουργούν ερεθισμό με την τριβή, και βέβαια σε τριχωτή επιδερμίδα μπορούν να προκαλέσουν εύκολα θυλακίτιδα.

Διαφήμιση

Οι απαιτήσεις της έντονης προπόνησης, η συγκέντρωση και η πειθαρχία του σώματος είναι πρωταρχικά στοιχεία που δίνει έμφαση κανείς αγνοώντας το γεγονός πως η τριχοφυΐα μπορεί επίσης να επιδρά στην αθλητική απόδοση, και όχι θετικά. Παρατηρείστε επαγγελματίες αθλητές της ποδηλασίας ή της κολύμβησης, και θα δείτε ότι οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- άνδρες και γυναίκες έχουν κάνει αποτρίχωση.

Οι λόγοι για τους οποίους η αποτρίχωση βοηθάει στα αθλήματα είναι σημαντικοί:

Απόλυτη άνεση

Η άνεση είναι ένας από τους πιο κοινούς λόγους αποτρίχωσης κατά τη διάρκεια των αθλημάτων. Τα αθλητικά ρούχα που έχουν σχεδιαστεί για καλύτερες επιδόσεις σε αθλήματα όπως η ποδηλασία και ο στίβος, ή στην κολύμβηση, έχουν στενή εφαρμογή στο σώμα. Οι τρίχες δημιουργούν μια επιπρόσθετη επιφάνεια μεταξύ του δέρματος και του υλικού, όπου η αθλητική στολή τρίβεται, δημιουργώντας ερεθισμό και δυσφορία.

Οι τραυματισμοί επουλώνονται γρηγορότερα

Όταν το δέρμα είναι αποτριχωμένο, οι πληγές επουλώνονται πιο γρήγορα και επίσης μολύνονται πολύ πιο δύσκολα. Ακόμα και σε σοβαρότερους τραυματισμούς που απαιτούν θεραπευτικό μασάζ, ένα αποτριχωμένο σώμα διευκολύνει τη θεραπεία.

Αεροδυναμική

Σε κάποιον ερασιτέχνη αθλητή, τα κλάσματα του δευτερολέπτου δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Όμως σε επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν στόχο το επόμενο ρεκόρ, και η παραμικρή αντίσταση που δημιουργούν οι τρίχες μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τελικό χρόνο. Οι κολυμβητές λόγου χάρη, αφαιρούν οποιαδήποτε τρίχα δεν καλύπτεται από το μαγιό για να έχουν τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Το να βρείτε το σωστό τρόπο αποτρίχωσης όταν είστε αθλητής μπορεί να κάτι είναι αρκετά δύσκολο, καθώς είναι κάτι το οποίο δεν το κάνετε καθημερινά. Το ξύρισμα ίσως να αποτελεί την πιο γρήγορη και απλή λύση, ωστόσο αυτή η μορφή αποτρίχωσης έχει αρκετά μειονεκτήματα. Το συχνό ξύρισμα προκαλεί στο δέρμα ερεθισμό και φλεγμονές, ενώ ένας μεγάλος αριθμός τριχών μπορεί να αρχίσει να μεγαλώνει προς τα μέσα προκαλώντας θυλακίτιδα. Αυτές οι συνθήκες δυστυχώς κάνουν τη χρήση των στενών αθλητικών ρούχων άβολη και καμιά φορά ακόμα και επώδυνη.

Πώς κάνουν αποτρίχωση οι αθλητές;

Για τους αθλητές η καλύτερη λύση αποτρίχωσης είναι το laser καθώς προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα. Ακόμα και αν δεν είστε επαγγελματίας, αλλά ασχολείστε με τον αθλητισμό τακτικά, είναι άλλος ένας λόγος για να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα που θα σας δώσει μια καθαρή, απαλή επιδερμίδα. Η προπόνησή σας θα είναι πιο άνετη και σαφώς πιο σωστή.

Το laser Αλεξανδρίτη είναι από τα καλύτερα, πιο σύγχρονα μηχανήματα, εγκεκριμένο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA). Είναι το πιο αποτελεσματικό μηχάνημα – ιδιαίτερα σε σύγκριση με το IPL- στην αγορά. Διαθέτει ένα σύστημα ψύξης το οποίο μειώνει αισθητά την παραμικρή αίσθηση ενόχλησης την ώρα της εφαρμογής και ο χρόνος της κάθε θεραπείας είναι σημαντικά μικρότερος από ότι με άλλα μηχανήματα.

Η θεραπεία λειτουργεί με την επιλεκτική φωτοθερμόλυση: καίει τον θύλακα της τρίχας και αποτρέπει την αναγέννησή του. Καθώς οι τρίχες μεγαλώνουν η κάθε μια σε διαφορετικούς χρόνους, θα χρειαστείτε 6-8 θεραπείες για να απαλλαγείτε οριστικά, όμως θα αρχίσετε να βλέπετε μεγάλη διαφορά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Γιατί να επιλέξετε Laser Alexandrite;

Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος
Είναι κατάλληλο για όλες τις περιοχές τόσο του σώματος όσο και του προσώπου
Είναι ιδανικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες
Δεν προκαλεί τραυματισμούς
Δεν δημιουργεί θυλακίτιδα
Δεν συνδέεται με πόνο
Έχει πιστοποιηθεί ως ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)
Αντιμετωπίζει ριζικά και αποτελεσματικά την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα
Είναι μια γρήγορη διαδικασία
Προσφέρει ριζική αποτρίχωση, σε αντίθεση με το IPL
Δεν έχει παρενέργειες, καθώς σε αντίθεση με το IPL η δέσμη φωτός είναι εστιασμένη στον θύλακα της τρίχας χωρίς να επηρεάζει τη γύρω επιδερμίδα.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση

Παραδοσιακό Πάσχα στην Καρδαμύλη – Συνδυάστε βουνό και θάλασσα στο πιο Χολιγουντιανό χωριό της Μάνης

Μαρία Κορινθίου: Με κορμάκι και τακούνια – Ντύνεται κουνελάκι και λεει καλό Πάσχα! Η φωτογραφία που προκάλεσε πανικό