in ,

Χρήσιμα tips: Τι μπορείτε να κάνετε με ένα κρεμμύδι

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Δεκαπέντε χρήσεις του που ίσως να μη γνωρίζατε

Το κρεμμύδι είναι από τα αγαπημένες τροφές μιας και μπαίνει κυριολεκτικά… παντού!
Γνωρίζατε όμως πως μπορεί να γίνει χρηστικό υλικό μέσα στο σπίτι;
Από το γυάλισμα των ασημικών, μέχρι την θεραπεία από τσιμπήματα… ανακαλύψαμε 15 απίστευτες οικιακές του χρήσεις.
1. Απωθούν τα έντομα
Αν τρίψετε ένα κρεμμύδι πάνω στο δέρμα σας ή πάνω στα ρούχα σας, τότε αυτό θα λειτουργήσει αυτόματα ως εντομοαπωθητικό.
2. Μαλακώνουν τον λαιμό
Τα κρεμμύδια μπορούν να μαλακώσουν έναν πονεμένο λαιμό. Ετοιμάστε ένα ρόφημα από κρεμμύδι. Για να το φτιάξετε, βράστε ένα φλιτζάνι νερό μαζί με τις φλούδες από μισό κρεμμύδι.
3. Αφαιρέστε μια σκλήθρα από τα δάχτυλα των ποδιών
Τοποθετήστε ένα κομμάτι ταινίας ή έναν επίδεσμο πάνω από ένα μικρό κομμάτι ωμού κρεμμυδιού και βάλτε το πάνω στην σκλήθρα. Αφήστε εκεί το κρεμμύδι για μια ώρα. Όταν το βγάλετε, η σκλήθρα θα μπορεί να αφαιρεθεί πολύ ευκολότερα.
4. Γυαλίστε το μέταλλο
Σπάστε ένα ωμό κρεμμύδι και ανακατέψτε το με νερό. Χρησιμοποιώντας μια στεγνή πετσέτα, τρίψτε το αντικείμενο με το μείγμα που έχετε φτιάξει μέχρι αυτό να καθαρίσει καλά και να γυαλίσει.
5. Θεραπεύστε τα τσιμπήματα από έντομα
Αν έχετε ένα πολύ ενοχλητικό τσίμπημα από έντομο, μπορείτε να κάνετε είναι να τρίψετε πάνω του ωμό κρεμμύδι. Η ενόχληση θα φύγει πολύ γρήγορα.
6. Καθαρίστε το γκριλ
Κόψτε ένα κρεμμύδι στα δύο και τρίψτε το γκριλ. Στη συνέχεια ανάψτε το γκριλ. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να γυρίσετε το κρεμμύδι από όλες τις πλευρές μέχρι να καθαρίσει η συσκευή.
7. Διώξτε τα μυρμήγκια
Αν τα μυρμήγκια εισβάλουν συχνά στο σπίτι σας, τότε αφήστε στο χώρο ένα μπολ με λωρίδες από ωμό κρεμμύδι. Το άρωμα θα τα κρατήσει μακριά.
8. Φτιάξτε μια DIY βαφή
Μαζέψτε φλούδες από κρεμμύδι και βάλτε τις μέσα σε ένα καλσόν σε μια κατσαρόλα για 20 λεπτά. Το νερό που θα βγει θα είναι μια πολύ καλή βαφή για χαρτιά ή άλλα υλικά.

Διαφήμιση

9. Διώξτε την μυρωδιά από καμένο ρύζι
Για να διώξετε την μυρωδιά από καμένο ρύζι, βάλτε μισό κρεμμύδι δίπλα στον φούρνο. Θα απορροφήσει όλη την άσχημη μυρωδιά.
10. Βάψτε τα πασχαλινά αβγά
Τυλίξτε αβγά σε φλούδες από κρεμμύδι και στη συνέχεια τυλίξτε τα σε ένα πανί. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και βράστε τα κανονικά. Θα έχουν ένα όμορφο πορτοκαλί χρώμα.
11. Διατηρείστε το χρώμα του αβοκάντο
Τοποθετήστε κομμάτια από κόκκινο κρεμμύδι και αβοκάντο σε ένα τάπερ. Το κρεμμύδι θα διατηρήσει το χρώμα του αβοκάντο με αποτέλεσμα να μην αποκτήσει γρήγορα καφέ χρώμα.
12. Απορροφήστε πιο εύκολα την φρέσκια μπογιά
Κόψτε κομμάτια από ωμό κρεμμύδι και βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό. Αφήστε για ένα βράδυ το μπολ κοντά σε ένα φρεσκοβαμμένο δωμάτιο και θα δείτε πως οι… ανεπιθύμητες μυρωδιές θα έχουν την άλλη μέρα εξαφανιστεί.
13. Καθαρίστε τα σκουριασμένα μαχαίρια
Βάλτε ένα βρώμικο μαχαίρι σε ένα ωμό κρεμμύδι και δείτε ότι πολύ γρήγορα (και ίσως και με λίγο τρίψιμο!) η σκουριά θα φύγει από το μαχαίρι σας.
14. Διώξτε τα ανεπιθύμητα ζώα
Οι γάτες, τα σαλιγκάρια ή άλλα μικρά ζωάκια, στην περίπτωση που μένετε στην εξοχή, θα μείνουν μακριά αν ρίξετε κομμάτια από κρεμμύδι γύρω από την αυλή.
15. Ηρεμήστε ένα κάψιμο
Τρίψτε ωμό κρεμμύδι πάνω από ένα κάψιμο μέχρι να φύγει ο πόνος. Τα κρεμμύδια έχουν επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες οπότε μπορούν να βοηθήσουν το κάψιμο από περίπτωση μόλυνσης.
Star-fm.gr

feedproxy.google.com

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Δασική κατά… 90% η Αστυπάλαια

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Αλ. Κούγιας: Ζητεί πειθαρχικό έλεγχο δικαστών και εισαγγελέων για την υπόθεση Λιγνάδη