in

Θέλεις φθηνή βενζίνη: Αν διαβάσεις αυτό δεν θα βάλεις ποτέ ξανά τη φθηνότερη στο αυτοκίνητο. Viral

Με την τιμή της βενζίνης να έχει φτάσει περίπου στα 2,4 ευρώ είναι λίγο ανούσιο να κυνηγάμε τη φθηνότερη τιμή του καυσίμου αφού με ένα εικοσάρικο άντε να κάνεις 5 χιλιόμετρα παραπάνω, ενώ το ρίσκο για να είναι νοθευμένη και να πάρεις τον καταλύτη στο χέρι, ή να σε κλέψουν, είναι πολλαπλάσιο όσο η τιμή της βενζίνης είναι φθηνότερη σε σχέση με τη μέση τιμή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, τα περισσότερα βενζινάδικα που έχουν πιαστεί να κλέβουν στην ποσότητα που βάζουν στο ντεπόζιτο σε σχέση με αυτή που αναγράφει η αντλία, είναι αυτά που έχουν φθηνό σχετικά καύσιμο.

Τα μαθηματικά δεν κάνουν λάθος.

Διαφήμιση

Με τιμή 2,40 ευρώ/λίτρο αυτή τη στιγμή βάζεις 8,33 λίτρα βενζίνης στο ντεπόζιτο!

Αν έβρισκες με 2,29 ευρώ το λίτρο τότε θα έβαζες 8,73 λίτρα. 400 ml παραπάνω δηλαδή ή λίγο περισσότερο από ένα κουτάκι αναψυκτικό!

Αν θεωρήσουμε ένα μέσο αυτοκίνητο ότι θέλει τουλάχιστον 8 λίτρα για να κάνει τα 100 χιλιόμετρα μέσα στον ιστό της πόλης (η αλήθεια είναι ότι σταμάτα ξεκίνα καις ακόμα περισσότερο) κάνοντας τη διαίρεση βρίσκουμε ότι με ένα λίτρο καυσίμου κάνεις 12,5 χιλιόμετρα εντός πόλης!

Αν λοιπόν βάλεις τη φθηνότερη βενζίνη και κερδίζεις στο εικοσάρικο σε σχέση με τη μέση τιμή 400ml τότε θα κάνεις πέντε χιλιόμετρα παραπάνω!

Ξεκάθαρα όμως θα πρέπει να εκτιμήσεις ότι αν βάλεις τις πιθανότητες ότι όσο πιο φθηνή βενζίνη τόσο πιθανότερο το σενάριο και να είναι νοθευμένη αλλά και να σε κλέβουν στην αντλία νομίζω ότι το ρίσκο δεν αξίζει επουδενί λόγο!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Ιζαμπέλ Γκουλάρτ: Ποζάρει τόπλες και σου δείχνει την… καρδούλα της! Η φωτογραφία που διέλυσε το Instagram

Έλενα Κώνστα: Έξαλλη με το ΜΑΛΑ** της Μυκόνου. Σερβιτόρος από σουβλατζίδικο κλώτσησε γατάκι. Ποια Αιδηψός;