in , ,

Συνταγές Πάσχα: Αρνάκι στο φούρνο με γραβιέρα και δεντρολίβανο

ΥΛΙΚΑ
2 kg.
Μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μερίδες
250 γρ.
Γραβιέρα τριμμένη
2
Σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κ.σ.
Μουστάρδα πικάντικη
60 ml
Λευκό κρασί
2
Λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
130 ml
Ελαιόλαδο
3
Κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
2-3
Κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο…..
1
Φυλλαράκι από φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το κρασί, τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, το λάδι, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και το θυμάρι.
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μερίδες του κρέατος. Τις αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα της γραβιέρας. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στρώνουμε 4 μεγάλες λαδόκολλες σε λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρουμε το κρέας μαζί με το μείγμα του στο κέντρο της λαδόκολλας. Σκορπίζουμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου και κλείνουμε καλά δημιουργώντας ένα πακέτο, φροντίζοντας το άνοιγμα να είναι από το επάνω μέρος του πακέτου.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220°C. Αφαιρούμε τις λαδόκολλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
via

Διαφήμιση
Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Viral Video: Ζωντανοί Άνθρωποι κλεισμένοι αεροστεγώς σε σακούλες Δες φωταγραφία

Πάσχα 2020: Παραδοσιακή Μαγειρίτσα