Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Ιούλ 1, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Πολιτική > Συνέχεια ζυμώσεων με γκρίνιες και συγκλίσεις στην Κεντροαριστερά
Πολιτική

Συνέχεια ζυμώσεων με γκρίνιες και συγκλίσεις στην Κεντροαριστερά

Kool Team
Last updated: 14 Φεβρουαρίου, 2017 11:10 πμ
Kool Team
Published 14 Φεβρουαρίου, 2017
Share
SHARE

Με το Σπύρο Λυκούδη να παίρνει αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη για πολιτική συμμαχία με την κίνηση των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκαν χθες οι ζυμώσεις στο χώρο του κέντρου.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Μαυραγάνης

Κι αυτό γιατί η διαφαινόμενη απόσταση των Ποταμικών από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη φαίνεται να δυσχεραίνει την προσπάθεια ενωτικής πορείας όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς κάτω από ένα ενιαίο σχηματισμό. Την ίδια στιγμή ο προσανατολισμός της πολιτικής συμμαχίας του Ποταμιού με την κίνηση των «τριών», φαίνεται ότι αποκλείει κάθε συζήτηση με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσανατολίζεται ξεκάθαρα σε μια κίνηση μετεκλογικής συνύπαρξης με τη Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Λυκούδης πάντως σε ανακοίνωσή του χθες βράδυ τόνισε ότι ο ίδιος και οι ΜΕΤΑρρυθμιστές θα συνεχίσουν να μένουν προσηλωμένοι στο στρατηγικό στόχο «για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων και τη δημιουργία ενός Νέου Ενιαίου φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς», ένας στόχος που όπως λέει προϋποθέτει «τη συνάντηση και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων, μεγαλύτερων ή μικρότερων, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες».

Η Άννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της τόνισε χθες (ΒΗΜΑ FM) ότι ο προοδευτικός χώρος θα πρέπει να ενωθεί αλλά «με βήματα που μπορούν να τον αναστήσουν, όχι απλά να τον συντηρούν», καλωσορίζοντας την πολιτική πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη. Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει βέβαια είναι ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει αυτή η συνεργασία, αφού ο κ. Θεοδωράκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να διαλύσει το Ποτάμι, ενώ η Πρωτοβουλία των «τριών» μιλά για νέο φορέα και διάλυση των υπαρχόντων μηχανισμών.

Στο μεταξύ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εκφράζεται αισιοδοξία μετά τη δημοσκοπική άνοδο και τις προσχωρήσεις βουλευτών, ενώ όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, «το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται δυναμικά» επισημαίνοντας ότι η Φώφη Γεννηματά χάραξε ένα δρόμο κι ενώνει πολλές δυνάμεις στο χώρο. Την ίδια στιγμή, απορρίπτει τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το κυβερνών κόμμα «δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά», ενώ ζήτησε από τον κ. Φίλη να κάνει την αυτοκριτική, αφού θα πρέπει να θυμάται ότι υπήρξε Υπουργός σε κυβέρνηση μαζί με τον Πάνο Καμμένο.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
28°C
Athens
clear sky
29° _ 26°
41%
1 km/h
Τρ
36 °C
Τε
33 °C
Πε
32 °C
Πα
32 °C
Σα
30 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

GNTM Παρασκευή Κερασιώτη: Έγκυος στο πρώτο της παιδί – Οι τρυφερές φωτογραφίες στην παραλία με τον σύντροφό της

Kool Team
2 Min Read

Σοφία Καρβέλα: Η εντυπωσιακή εμφάνιση στο Κάπρι με κόκκινο φόρεμα και νέο λουκ που «τρέλανε» το Instagram

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

120 δόσεις για Χρέη σε Εφορία, Ταμεία και Δήμους

1 Min Read
newsΠολιτικήΥγεία

Εκλογές: Η ερωτική ζωή των Ελλήνων προεκλογικά

6 Min Read
δεν πληρώνω
newsΠολιτική

Ξάνθη: Απόφαση σταθμός. Δικαιώθηκε οδηγός που δεν πλήρωνε διόδια.

2 Min Read
εκλογές exit poll 2019
MedianewsΠολιτική

Exit poll: Κλειδωσε η ΔΙΑΦΟΡΑ στις 7+ μοναδες. Αυτο ειναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1 Min Read
newsvideoviralWOWΠολιτική

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ Viral VIDEO απο φυλακές: Αν αυτα συμβαίνουν μπροστά σε κάμερα… Φαντάσου τι γίνεται οταν…

1 Min Read
lifeMedianewsΠολιτική

Kινητή Tηλεφωνία: Aνατροπή από Σήμερα ….Τι αλλάζει σε Κλήσεις και Μηνύματα

5 Min Read
μπακας παγωνης χαλκιδα
newsΠολιτική

Χαλκίδα: Χρήστος Παγώνης. Αποθέωση Γιάννη Μπάκα στα εγκαίνια του Εκλογικού κέντρου

1 Min Read
MedianewsΠολιτική

ΟΑΕΔ: Ειδικό επίδομα 720 ευρώ

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?