in

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη – Τι λέει η δικηγόρος του για τις καταγγέλλουσες και την ψυχολογική του κατάσταση

«Η πρώτη καταγγέλλουσα εμπλούτιζε κάθε φορά την κατάθεσή της» υπογραμμίζει η κα Κική Πακιρτζίδου

Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 17/5, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία υποστηρίζει πως ο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης αποπειράθηκε να την βιάσει.

Στην κάμερα του «Super Κατερίνα» και τη δημοσιογράφο Άννα Ζηρδέλη, μίλησε σήμερα το πρωί η συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, η κα Κική Πακιρτζίδου.

Σχετικά με την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας, η δικηγόρος ανέφερε πως η δίκη είχε ξεκινήσει χθες, αλλά υπήρξε ένταση, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποφασίσει τη διακοπή της και να συνεχιστεί σήμερα: «Συνεχίζεται η κατάθεσή της, γιατί χθες το μεσημέρι άρχισε αργά και το δικαστήριο διέκοψε για σήμερα. Χθες υπήρξε μία ένταση, πιστεύω αδικαιολόγητη, διότι ενώ το δικαστήριο κάλεσε τη δεύτερη μάρτυρα να καταθέσει, πήρε τον λόγο ο δικηγόρος της και άρχισε να κάνει μία ενημέρωση για το #metoo, τι είναι, πώς ήρθε στην Ελλάδα και πώς θα παρασύρει τα πάντα. Ήταν δικαιολογημένη η παρέμβασή μας ότι καλώς ή κακώς -για μένα πάρα πολύ καλώς- και σύμφωνα με ένα κράτος δικαίου δεν δικάζεται το #metoo».

Διαφήμιση

Σε άλλο σημείο, η κα Πακιρτζίδου εξέφρασε την άποψή της πως δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα η δίκη με την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας. «Δεν νομίζω σήμερα να ολοκληρωθεί η δίκη με την δεύτερη καταγγέλλουσα, γιατί έχει να απαντήσει σε πάρα πολλά πράγματα. Θα κλείσουν ξανά οι πόρτες με την τρίτη καταγγέλλουσα. Είναι ένα παιχνίδι επικοινωνιακό».

Αναφορικά με την ψυχολογική κατάσταση του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, δήλωσε: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης επί επτά συνεδριάσεις άκουσε μία γυναίκα (την πρώτη καταγγέλλουσα), η οποία σκοπίμως έκλεισε τις πόρτες του δικαστηρίου για να καταθέτει πράγματα, τα οποία ήταν εξωπραγματικά, πράγματα διαφορετικά, κάθε φορά εμπλουτισμένα και φυσικά η κατάστασή του είναι πάρα πολύ επιβαρυμένη, διότι ακούει πράγματα, τα οποία δεν έχουν λάβει χώρα, ειδικά από την πρώτη καταγγέλλουσα. Δεν είναι καλά η ψυχολογική του κατάσταση, γιατί αναλογίζεται για ποια άτομα έχει απολέσει την προσωπική του ελευθερία».

Όσον αφορά την πρώτη μηνύτρια, η οποία έχει μηνήσει τον Πέτρο Φιλιππίδη για δύο βιασμούς κατ΄ εξακολούθηση τετελεσμένους, η δικηγόρος τόνισε: «Το αν είχε παντρευτεί στο παρελθόν, είναι προσωπικό δεδομένο. Τι μας ενδιαφέρει, αν κάποια ήταν ή όχι παντρεμένη στο παρελθόν; Το θέμα είναι πώς μία 19χρονη κοπέλα πείθει τις Ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να δώσει άδεια παραμονής σε έναν Αλβανό υπήκοο, ο οποίος δεν ήταν νόμιμα στην Ελλάδα, με αφορμή το γάμο της με αυτόν».

 

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Κάτια Ταραμπάνκο: Αποκαλύπτει τι την κέρδισε στον σύντροφό της και πώς ονειρεύεται τον γάμο της

Κώστας Χαρδαβέλλας: Τα σκληρά και «μοναδικά» βιώματα ως πολεμικός ανταποκριτής και οι τρεις γάμοι