Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Δεκ 19, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Συναγερμός στο ΕΣΥ – Στο Σωτηρία δεν υπάρχει ούτε μία κενή κλίνη ΜΕΘ
news

Συναγερμός στο ΕΣΥ – Στο Σωτηρία δεν υπάρχει ούτε μία κενή κλίνη ΜΕΘ

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 1 Μαρτίου, 2021 9:30 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 1 Μαρτίου, 2021
Share
SHARE

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο νοσοκομείο Σωτηρία, καθώς πλέον έχει γεμίσει με αποτέλεσμα να αδυνατεί να δεχτεί νέα περιστατικά κορωνοϊού.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς της Αττικής, το υγειονομικό προσωπικό καταβάλει αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρεθεί κενό κρεβάτι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Χαρακτηριστικό είναι πως η μια κλίνη ΜΕΘ που άδειασε το πρωί, αμέσως κατελήφθη από νέο ασθενή, ο οποίος άμεσα χρειαζόταν διασωλήνωση. Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά στις απλές κλινικές κορωνοϊού τα διαθέσιμα κρεβάτια είναι μόλις δύο.

Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και στα άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς στον «Ευαγγελισμό» μόλις ένα κρεβάτι ΜΕΘ είναι κενό και στο «Αττικόν» μόνο δύο. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει μειωθεί πολύ, καθώς νοσηλεύονται κυρίως νέοι ηλικίας από 28-40 ετών.

Την ίδια ώρα με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο φεύγει ο Φεβρουάριος, προαναγγέλλοντας τις δυσκολίες κατά την πορεία της χώρας κόντρα στο κύμα του κορωνοϊού και τον επόμενο μήνα.

Τα 1.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως που ήταν η «παρακαταθήκη» της περασμένης εβδομάδας προέρχονται από δεκάδες εστίες σε όλη την επικράτεια, αλλά κύρια είναι εκείνη της Αττικής, όπου το περασμένο 24ωρο τα κρούσματα ήταν πάνω από 800. Χθες καταγράφηκαν άλλα 1.630 νέα κρούσματα, διατηρώντας υψηλό το επίπεδο της επιδημίας, αλλά και 379 συνολικά διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Επίσης, έγιναν 319 νέες εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 170 στην Αττική – το ρεκόρ εισαγωγών καταγράφηκε την περασμένη Πέμπτη με 374 εισαγωγές σε όλη τη χώρα. Οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται σε 2.727 στο ΕΣΥ, από τους οποίους οι 705 είναι σε Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ κα.). Η Αττική συγκεντρώνει 1.374 ασθενείς, με τα τέσσερα βασικά νοσοκομεία αναφοράς κορωνοιού Σωτηρία, Ευαγγελισμός,Αττικόν, Θριάσιο να νοσηλεύουν τους περισσότερους ασθενείς, αλλά και όλα τα άλλα νοσοκομεία να έχουν ριχτεί στη μάχη της επιδημίας.

Με δεδομένο ότι τα… δύσκολα για το ΕΣΥ ακολουθούν – οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας καθώς θα μπουν ακόμη περισσότεροι ασθενείς σε Εντατικές- οι αρμόδιοι στο υπουργείο Υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή συγκεντρώνοντας δυνάμεις και αναδιατάσσοντας κλινικές, κρεβάτια και ΜΕΘ.

Χθες σε έκτακτη επιχειρησιακή σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΑΒ, με τον επικεφαλής του Κέντρου, κ. Νίκο Παπαευσταθίου και τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Γιάννη Κωτσιόπουλο, αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες. Συνολικά θα φτάσουν τις 340 κλίνες οι ΜΕΘ COvid-19.

Επιπλέον, δρομολογήθηκαν κατ’ εξαίρεση εξιτήρια ασθενών με λοίμωξη Cοvid-19 από απλές κλινικές για το τρέχον Σαββατοκύριακο ώστε να απελευθερωθούν κλίνες στα νοσοκομεία και να μπορούν να νοσηλευθούν νέοι ασθενείς. Τέλος, οι αρμόδιοι έβαλαν προσωρινό stop στα «εισαγόμενα» στο λεκανοπέδιο περιστατικά, δηλαδή στα περιστατικά που υπό άλλες συνθήκες θα διακομίζονταν σε νοσοκομεία της Αττικής από τα νοσοκομεία Χαλκίδας, Θήβας, Λειβαδίας και Κορίνθου – το ΕΚΑΒ ανακοίνωσε στις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι θα κρίνεται η σοβαρότητα κάθε περιστατικού προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για τη διακομιδή και τη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αττικής.

Η πίεση και στο ΕΚΑΒ

Το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα του lockdown η κινητικότητα δεν κάμφθηκε καθόλου στο ΕΣΥ, και η προσέλευση των ασθενών με άλλα θέματα υγείας, πλην κορωνοϊού, συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό στα νοσοκομεία, έχει δυσκολέψει περαιτέρω την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, σε πίεση βρίσκεται και το ΕΚΑΒ που δέχεται πληθώρα κλήσεων για διακομιδές ασθενών, με τους αρμόδιους να διαπιστώνουν συχνά ότι σε αρκετά περιστατικά δεν ήταν απαραίτητη η διακομιδή με ασθενοφόρο και θα μπορούσε να γίνει μετάβαση στο νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα. Για τον λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση από το ΕΚΑΒ προς τους πολίτες να καλούν στο Κέντρο όταν είναι επείγουσα ή απόλυτη ανάγκη.

Συνολικά σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί κάθε ημέρα περίπου 120 διακομιδές επιβεβαιωμένων περιστατικών και άλλες 40 ύποπτων περιστατικών. Για να γίνει αντιληπτή η επιδείνωση της επιδημίας και η επιβάρυνση των νοσοκομείων αρκεί να αναφέρθει πως την προπερασμένη εβδομάδα οι συνολικές διακομιδές περιστατικών Covid 19 δεν ξεπερνούσαν ημερησίως τις 80!

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Συναγερμός στο ΕΣΥ - Στο Σωτηρία δεν υπάρχει ούτε μία κενή κλίνη ΜΕΘ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
12°C
Athens
overcast clouds
14° _ 10°
84%
1 km/h
Πα
12 °C
Σα
14 °C
Κυ
14 °C
Δε
14 °C
Τρ
14 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Στέφανος Παπαδόπουλος: Από τις πίστες της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα και στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με τον Γιώργο Μαζωνάκη

Kool Team
4 Min Read

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό πετρελαιοφόρο νότια της Κρήτης

Kool Team
6 Min Read

Ινδονησία: Τραγικό τέλος για 10χρονο – Κροκόδειλος τον άρπαξε ενώ κολυμπούσε με φίλους του

Kool Team
2 Min Read

19/12/1980 Η καταστροφή του Μινιόν και του Κατράντζου: Η νύχτα που σημάδεψε το αθηναϊκό εμπόριο

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

news

Νικος Κουρκούλης: ΕΤΣΙ ΣΩΘΗΚΕ από τον καρκίνο απο την Αγία Άννα στο Άγιο Όρος. Το Θαυμα

5 Min Read
koolgirls

Gigi Hadid: Είναι άραγε το μεταλλικό ροζ το επόμενο μεγάλο trend στη μόδα;

1 Min Read
koolgirls

Paige Hathaway: Κάνει γυμναστική βγάζει selfie φωτογραφία και ξεχειλίζει από μυς και απίστευτα οπίσθια

1 Min Read
newsvideoviral

Άδωνις Γεωργιάδης από τα παλιά: Το Viral video που έριξε το ιντερνετ. Τρελό γέλιο

1 Min Read
news

Σάντιο Μανέ: Χίλια Μπράβο – Βγάζει 22εκ το χρόνο και κυκλοφορεί με σπασμένο κινητό τηλέφωνο. Ο λόγος θα σε σοκάρει

1 Min Read
Medianewsvideoviral

Viral Video: Θυμαστε την Αφροδίτη Αδάμη, ΓΙΑΤΡΙΝΑ ΠOPNOΣΤAP απο την ΠΑΤΡΑ; Ξεχάστε τη. Εγινε…

2 Min Read
lifeMedianewsΠολιτική

Kινητή Tηλεφωνία: Aνατροπή από Σήμερα ….Τι αλλάζει σε Κλήσεις και Μηνύματα

5 Min Read
koolgirlsnews

Κατερίνα Καινούργιου: Οι ευχές της για καλή Παναγιά

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?