ΣΟΚ: Τι σας Θυμίζει…. αυτός ο… άγιος.ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ;

Όταν το 2015 βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ τότε έβαλε στη σελίδα της μια φωτογραφία από την Ιταλία, όλοι είχαν πάθει πλάκα. Ένα γκράφιτι από τη Νάπολη έδειχνε τον πολιούχο, San Gennaro, και η ομοιότητα ήταν εκπληκτική με έλληνα πολιτικό.Είναι ίδιος ο…..Αλέξης Τσίπρας. Το γκράφιτι παραμένει σε τοίχο της πόλης και μας την έστειλε αναγνώστης για να δούμε πόσο πολύ μοιάζει στον πρωθυπουργό.Ο προστάτης άγιος της Νάπολης είναι ο…..
San Gennaro, επίσκοπος του Benevento στην περιοχή της Καμπανίας, που αποκεφαλίστηκε το 305 μ.Χ.
Σύμφωνα με τον θρύλο, λίγο από το αίμα του συλλέχθηκε και φυλάχθηκε στις κατακόμβες του San Gennaro, ενώ περίπου 100 χρόνια αργότερα, θαυματουργικά, το αίμα έγινε και πάλι υγρό.
Αυτό το «θαύμα» γίνεται σήμερα στο Duomo της πόλης (καθεδρικός ναός) μπροστά σε χιλιάδες πιστούς που ακράδαντα θεωρούν ότι, αν το αίμα δεν υγροποιηθεί η Νάπολη θα χαθεί. Η τελετή λαμβάνει χώρα τρεις φορές το χρόνο: την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, την ημέρα της γιορτής του San Gennaro στις 19 Σεπτεμβρίου και στις 16 Δεκεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δεκαετία του 1520 η Νάπολη χτυπήθηκε από ασθένειες, πολέμους και συχνές εκρήξεις του Βεζούβιου. Τότε, οι κάτοικοι έταξαν ένα παρεκκλήσι στον San Gennaro για να φυλάσσονται εκεί οι δωρεές , σε αντάλλαγμα για την προστασία του Αγίου. Έτσι, ο San Gennaro (Άγιος Ιανουάριος) είναι ο πολιούχος της Νάπολης, μιας και για την Εκκλησία, προστατεύει την πόλη και τους κατοίκους της από πολέμους, λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς.

survivor spoiler Ποιος νικα απόψε 15-6

Survivor Spoiler ΣΗΜΕΡΑ: 10.000 το επαθλο και το κερδιζει η…

μαργαριτα νερτζη

Power of Love 2: Video. Η ΝΕΡΤΖΗ κοροϊδεύει παιδακια που της ΖΗΤΑΝ ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ. Τι λεει η Μαρία Μπακοδήμου