Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Δεκ 26, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > ΣΟΔΑ: Το απόλυτο τιπ για να καθαρίσεις το φούρνο με διττανθρακικό νάτριο
news

ΣΟΔΑ: Το απόλυτο τιπ για να καθαρίσεις το φούρνο με διττανθρακικό νάτριο

Αλεξάνδρα Ευσταθίου
Last updated: 4 Φεβρουαρίου, 2021 4:55 μμ
Αλεξάνδρα Ευσταθίου
Published: 4 Φεβρουαρίου, 2021
Share
SHARE

Οι φούρνοι υπομένουν πολλά. Από σάλτσες που χύνονται μέχρι τυριά που λιώνουν και καίγονται. Δυστυχώς είναι πολλά τα φαγητά που λερώνουν τον φούρνο μας και δυσκολευόμαστε να τα ξεφορτωθούμε.
Ο καθαρισμός του φούρνου, όμως, δεν χρειάζεται να μοιάζει με άθλο. Μπορεί να γίνει μια πολύ πιο ξεκούραστη διαδικασία, αν αντί να δοκιμάζετε το ένα καθαριστικό μετά το άλλο, δοκιμάσετε να ενώσετε τις δυνάμεις του ξιδιού και της μαγειρικής σόδας.
Όχι μόνο θα καθαρίσουν άψογα τον φούρνο, αλλά σε αντίθεση με τα καθαριστικά που περιέχουν χημικές ουσίες, δεν θα αφήσουν υπολλήματα που μπορούν να μας βλαψουν στην επόμενη χρήση του. Η σόδα είναι φυσικό αλκαλικό και το ξίδι φυσικό οξύ, κάτι που καθιστά και τα δύο ασφαλή για επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τροφές.
Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τον φούρνο;

Η σωστή απάντηση είναι ανάλογη της χρήσης που κάνουμε στον φούρνο μας. Μία φορά τον μήνα είναι μια ασφαλής επιλογή. Ακόμη κι αν ο φούρνος είναι αυτοκαθαριζόμενος, και πάλι πρέπει να του κάνουμε ανά διαστήματα βαθύ καθαρισμό. Δείτε το περισσότερο ως συντήρηση μιας συσκευής για την οποία ξοδέψατε ένα σεβαστό ποσό, και όχι σαν αγγαρεία που δεν μπορείτε να αποφύγετε.
Για να σηκώσουμε, λοιπόν, τα μανίκια. Ξεκινάμε…
Φτιάχνουμε πάστα
Αναμειγνύουμε 3/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα με 1/4 του φλιτζανιού ζεστό νερό. Αν έχετε πολύ μεγάλο φούρνο ίσως χρειαστείτε μεγαλύτερη ποσότητα. Αν θέλετε να μυρίσει ωραία ο φούρνος μετά το καθάρισμα, προσθέστε στο μείγμα κάποιο αιθέριο έλαιο. Δύο με τρεις σταγόνες είναι αρκετές.
Ξεκινάμε με τις σχάρες
Αφαιρούμε τις σχάρες και τις αφήνουμε μερικές ώρες σε νερό με καθαριστικό πιάτων για να μαλακώσουν οι λεκέδες. Στη συνέχεια τρίβουμε με την πράσινη μεριά από το σφουγγαράκι των πιάτων. Ξεπλένουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν. Αν είναι πολύ λερωμένες, χρησιμοποιήστε την πάστα, αρκεί οι σχάρες να είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, αλλιώς το αλουμίνιο θα αποχρωματιστεί.
Ώρα για την πάστα
Γεμίστε όποιες οπές μπορεί να έχει ο φούρνος σας στο εσωτερικό του με αλουμινόχαρτο. Μετά, με μία οδοντόβουρτσα, απλώστε την πάστα, αποφεύγοντας κάθε μεταλλική επιφάνεια και την πόρτα του φούρνου. Αφήνουμε την πάστα μέχρι την επόμενη μέρα.
Ώρα για καθάρισμα
Αφαιρούμε την πάστα με πλαστική ξύστρα κουζίνας. Καθαρίζουμε με ένα νωπό ύφασμα/πετσέτα και επαναλαμβάνουμε.
Για την πόρτα
Αναμειγνύουμε ίσες ποσότητες από νερό και λευκό ξίδι και καθαρίζουμε την πόρτα με ένα μαλακό πανί. Αποφεύγουμε να βρέξουμε το λάστιχο της πόρτας του φούρνου.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Διττανθρακικό νάτριομαγειρική σόδασόδα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑλεξάνδρα Ευσταθίου
Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο alexandra@koolnews.gr
Weather
15°C
Athens
broken clouds
16° _ 13°
72%
6 km/h
Πα
14 °C
Σα
12 °C
Κυ
15 °C
Δε
12 °C
Τρ
14 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

You Might Also Like

ολιβια κουλπο
Showbiz

Ολίβια Κούλπο: Του κάνει ερωτική εξομολόγηση και ανυπομονεί να τον παντρευτεί

2 Min Read
extrasnews

Το savoir vivre της τουαλέτας και τα λάθη που κάνουμε στο μπάνιο

4 Min Read
Showbiz

Kanye West: Μόλις κυκλοφόρησε η συλλογή Yeezy Gap x Balenciaga

2 Min Read
news

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας

0 Min Read
Lifestyle

Διακόσμηση Εξωτερικού Χώρου: Ιδέες και Tips

2 Min Read
Showbiz

GNTM: Θρήνος για το Golden pass του ριάλιτι Ελευθερία Καρνάβα – Φωτογραφία

1 Min Read
koolgirls

Δημητρα Αλεξανδράκη: Στο νοσοκομείο εκτάκτως

1 Min Read
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
news

Αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα το τελευταίο 24ωρο – Ο χάρτης της πανδημίας

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?