in

Σφίξου κάγκουρα: Όταν οι άνδρες συμπεριφέρονται ως γκομενίτσες στο Instagram και οι selfie πάνε σύννεφο

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε λίγο καλύτερα πόσο και πώς χρησιμοποιούμε τα social media εμείς οι άνδρες;

Τα social media ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας των περισσότερων ανθρώπων. Υπάρχουν άτομα που δημοσιεύουν συνεχώς φωτογραφίες και status που δείχνουν πόσο τέλεια είναι η ζωή τους. Σήμερα, το φαινόμενο αυτό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με τους περισσότερους άνδρες να συμπεριφέρονται χειρότερα και από γκομενίτσες.

Διαφήμιση

Υπάρχουν άνδρες που είναι μόνιμα μ’ ένα κινητό στο χέρι και αυτοφωτογραφίζονται. Δεν έχουν να ασχοληθούν και με κάτι άλλο εκτός από το να ποζάρουν οι ίδιοι και να μας ενημερώνουν για το τι κάνουν κάθε ώρα και λεπτό της ζωής τους.

Κάθονται μπροστά από έναν καθρέφτη, ποζάροντας από κάθε πιθανή γωνιά, δείχνοντας τους μύες τους. Και μετά φυσικά ανεβάζουν την φωτογραφία σε κάθε social media που υπάρχει, έτοιμοι να μετρήσουν πόσα likes πήραν. Περιττό να τονίσω ότι όσοι άνδρες ποστάρουν πολλές selfies και περνούν περισσότερο χρόνο για να τις επεξεργαστούν υποφέρουν από στοιχεία ναρκισσισμού.

Βαριέμαι να βλέπω στην αρχική μου σελίδα δεκάδες φωτογραφίες, οι οποίες έχουν περάσει από 50 φίλτρα για να φαίνεται το δέρμα καθαρό, χωρίς σπυράκια και προγούλι, ενώ όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι συγκεκριμένες εικόνες που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το χειρότερο, βέβαια, απ’ όλα είναι ότι κάθε φορά που δημοσιεύετε μια εικόνα κάνετε σύσκεψη με τον εαυτό σας για το πώς μπορεί να σας βλάψει, τέσσερα χρόνια από τώρα, όταν την δεί μια μελλοντική γκόμενα. Όχι;

Πρέπει να γνωρίζετε, επίσης, ότι οι άνδρες δεν αλλάζουν συνέχεια την φωτογραφία profile τους. Κάνετε μια επιλογή και την στηρίζετε.

Το «μου αρέσει», αυτή η μικρή λεξούλα, έχει καταστρέψει εκατομμύρια κόσμο. Γιατί το λέω αυτό; Η διάθεση σας εξαρτάται από τα πόσα likes θα σας κάνουν. Ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών είναι συνδεδεμένοι με τις ώρες στα social media παρακολουθώντας πόσα likes έχουν πάρει σε κάθε δημοσίευση τους και ζητιανεύοντας από φίλους και γνωστούς από ένα like για να φαίνονται πόσο δημοφιλείς είναι. Πόσο τραγικό;!

Οι άνδρες πλέον έχουν πάψει να φλερτάρουν στην πραγματική ζωή και έχουν ξεκινήσει στη διαδικτυακή. Στις περισσότερες γυναίκες έχει λείψει το φλερτ στο μπαρ, στο γυμναστήριο, στο δρόμο. Μάλιστα, κάποιες γυναίκες αναγκάζονται να κάνουν αυτές το πρώτο βήμα καθώς οι άνδρες βρίσκονται στον κόσμο τους. Η δικαιολογία που αναφέρει το ανδρικό φύλο στην περίπτωση αυτή είναι ότι φοβούνται την απόρριψη, ενώ στο διαδίκτυο παίρνουν την άρνηση πιο εύκολα και την πέφτουν κατευθείαν στην επόμενη. Έτσι, ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Η άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξύπνησε ανασφάλειες που πολλοί από εμάς είχαμε καλά κλεισμένες σε ένα από τα ντουλαπάκια του μυαλού μας. Έφερε, επιπλέον, μαζί της τη συνεχόμενη ανάγκη για επιβεβαίωση, μέσα από comments, likes και shares που χάνονται αυτόματα στο χαοτικό κόσμο του διαδικτύου. Συμπέρασμα; Πλέον έχουμε χάσει τους ρόλους μας και δεν ζούμε μία αληθινή ζωή!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Εξομολόγηση γυναίκας: «Προσπαθούσαμε για παιδί και ξαφνικά τον είδα γαμπρό δίπλα στην έγκυο σύζυγό του. Νοσηλεύτηκα στο Τζάνειο»

Μαρία Κορινθίου: Έχει… μπούστο στα μαγιό και… έρχεται με φόρα