in , ,

Θυμός: Σε ποιες περιπτώσεις η σιωπή είναι η καλύτερη λύση;

Η σιωπή έχει καλύτερα αποτελέσματα από την ακατάσχετη πολυλογία και τη γλώσσα που πυροβολεί χωρίς όρια. Είναι επίσης και γοητευτική. Είναι αυτή που δημιουργεί τα ερωτηματικά και το μυστήριο.Πόσες φορές δεν μετανιώσατε που δεν καταφέρατε να βάλετε μια τελεία σε κάποιες κουβέντες; Πόσες φράσεις δεν θελήσατε να πάρετε πίσω;Σίγουρα ο θυμός και τα νεύρα μας ωθούν να πούμε λόγια για τα οποία μπορεί να μετανιώσουμε αργότερα. Γι’ αυτό καλό είναι να βρίσκουμε τρόπους για να….
διαχειριζόμαστε τα νεύρα μας και να ελέγχουμε τα συναισθήματα και την γλώσσα μας με ψυχραιμία.
Οι παρακάτω συμβουλές θα σας προφυλάξουν από δυσάρεστες καταστάσεις και από ακραίες κουβέντες που μπορούν να χειροτερέψουν μια διαμάχη. Μην ξεχνάτε ποτέ πως η σιωπή είναι η δύναμη σας.
Όταν είστε κουρασμένοι αποφύγετε τις επικίνδυνες συζητήσεις, το εξασθενημένο νευρικό σας σύστημα δε θα αντέξει και θα καταλήξετε σίγουρα σε άσχημο καβγά.
Κρατήστε απόσπαση. Τηλεφωνήστε στους φίλους σας για μια έξοδο. Κάντε ότι μπορείτε για αν αποσπάσετε την προσοχή σας από τον έντονο καυγά.
Πηγαίνετε μια βόλτα που θα οξυγονώσει τον εγκέφαλό σας και θα σας ηρεμήσει.
Φάτε ένα γλυκό. Τα επίπεδα της συναισθηματικής έντασης επηρεάζονται από την πείνα ή την υπογλυκαιμία.
Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες από το διάφραγμα και χαλαρώστε. Αν η καρδιά σας χτυπάει δυνατά συνεχίστε τις αναπνοές ώστε ο θυμός να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.
Χρησιμοποιήστε το χιούμορ σας. Δύσκολο μεν αλλά πάντα αποδεικνύεται σωτήριο.

Διαφήμιση
Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Ό,τι συμβαίνει στην ζωή μας, συμβαίνει με την άδειά μας!!

Πασχαλινό Ωράριο 2019: Πώς θα Λειτουργήσουν τα Καταστήματα!