in

Πως ζηλεύει το κάθε ζώδιο;

Στον έρωτα δεν υπάρχει λογική. Όλοι έχουμε νιώσει το ψυχοφθόρο συναίσθημα της ζήλιας, το οποίο βέβαια πολλές φορές λειτουργεί και σαν αλατοπίπερο στη σχέση.

Πώς νευριάζουν τα ζώδια; Τι τα βγάζει έξω από τα ρούχα τους και ποιες είναι οι αντιδράσεις τους; Αργούν να τους περάσουν; Πώς ηρεμούν;

Διαφήμιση

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός είναι παθιασμένος, εκδηλωτικός, επιθετικός και διεκδικεί το ταίρι του. Φλερτάρει και ξέρει να κυνηγά. Είναι πιστός όταν το θέλει, δεσμεύεται και όταν έχει σοβαρή σχέση, μένει απλά στο φλερτ. Ζηλεύει, είναι ανταγωνιστικός και θέλει να είναι πάντα πρώτος. Θέλει να τον θαυμάζουν για την δύναμη και την αποφασιστικότητά του. Θέλει να είναι ο αρχηγός της σχέσης, να επιβάλλει τις απόψεις του και όταν δεν το νιώθει αυτό, ζηλεύει. Μην διανοηθείς να φλερτάρεις, θα σκάσει από τη ζήλια του και θα το δείξει με τον πιο εκρηκτικό τρόπο. Για να τον ηρεμήσεις, πες του πως είναι ο άντρας της ζωής σου.

Με κυβερνήτη τον ’ρη, τα νεύρα και η ανυπομονησία είναι στο αίμα του. Δεν ξέρεις ποτέ, πότε θα νευριάσει, πως θα αντιδράσει και για ποιο λόγο. Οι περισσότεροι Κριοί γίνονται στρατιωτικοί και είναι επιρρεπείς και σε ατυχήματα. Θέλει τις τελικές αποφάσεις να τις παίρνει αυτός. Μην τον καταπιέζεις και μην προσπαθείς να τον βάλεις σε καλούπια. Δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του, προκαλεί θυμό, ξεσπάει, νευριάζει και όποιον πάρει η μπάλα, μιλάει όμως και έτσι, διώχνει τις εντάσεις από μέσα του.

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος είναι πολύ κτητικός και απίστευτος ζηλιάρης. Δεν θέλει κανείς να αγγίζει και να ενοχλεί το σύντροφό του. Ζηλεύει τα πάντα, ακόμα και το φαγητό του διπλανού του… Είναι στοργικός, πιστός, συνεργάσιμος, αισθησιακός και δύσκολα αποφασίζει αλλαγές. Αγαπά την απλότητα και τις σταθερές αξίες. Είναι απαιτητικός και η ανάγκη του για ασφάλεια και σταθερότητα τον κάνει να ζηλεύει και το παραμικρό. Αν χάσει τον έλεγχο, ζηλεύει παράφορα, σκάει, γίνεται Ταύρος εν υαλοπωλείο. Θα τον δεις όπως δεν τον έχεις ξαναδεί ποτέ. Για να τον ηρεμήσεις, πες του πως τον θέλεις για πάντα, δώστου αγάπη και κάνε τον να νιώσει ασφαλής.

Έχει υπομονή, τα μαζεύει όλα μέσα του και κάνει εκρήξεις που μπορεί να αφήσουν συντρίμμια. Είναι ήρεμος, του αρέσει η αρμονία και ζητά ειλικρίνεια. Δεν τσακώνεται σχεδόν ποτέ εκτός και αν τον βγάλεις από τα όριά του. Αν νευριάσει, μπορεί να καταστρέψει όλα όσα έχει χτίσει και μετά φυσικά να το μετανιώσει. Αν προδοθεί, είναι δύσκολο να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη του, είναι πεισματάρης και δεν βάζει νερό στο κρασί του εύκολα. Γι’ αυτό, μην τραβάς το σκοινί, δώστου χρόνο να σκεφτεί, διαφορετικά, ψάξε μια γωνιά να κρυφτείς.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Ο Δίδυμος είναι φιλελεύθερος άνθρωπος. Δεν ασχολείται με μικρότητες και δεν καταπιέζει τους άλλους. Είναι ευχάριστος, γοητευτικός, κοινωνικός. Ενδιαφέρεται για τους άλλους και αυτό μερικές φορές παρεξηγείται και μεταφράζεται σαν ερωτοτροπία. Είναι όμως σταθερός όταν βρει το άτομο που θα του δώσει πνευματική τροφή. Δεν ζηλεύει. Οι σχέσεις του είναι εγκεφαλικές και βρίσκει πάντα λύσεις στα προβλήματα με διάλογο και επικοινωνία. Η ζήλια γι’ αυτόν είναι μικροπρέπεια και δεν του αρέσει ούτε να τον ζηλεύουν. Αν το κάνεις, θα τον χάσεις, αν και ξέρει πως οι σκηνές που προκαλείς είναι πολλές φορές για να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον.

Είναι επικοινωνιακός και ξέρει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Θυμώνει με περίεργα πράγματα στην καθημερινότητά του αλλά ευτυχώς τα νεύρα του είναι σύντομα. Όταν νευριάζει, προτιμά να ακούει δυνατά μουσική ή να οδηγεί γιατί είναι υπερκινητικός. Σε βάζει στη θέση σου σε φραστικό επίπεδο. Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Ξέρει να χρησιμοποιεί τις κατάλληλες κουβέντες και τα επιχειρήματα εκείνα που θα φέρουν τα πράγματα εκεί που θέλει. Τελικά, εσύ θα βγεις ο φταίχτης. ’φησέ τον να κάνει αυτό που θέλει και μην τσακώνεσαι συχνά μαζί του γιατί θα βαρεθεί. Βγες μια βόλτα μαζί του ή παρέα με τους φίλους του και θα συνέλθει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος ζηλεύει τα πάντα εκτός από τη μάνα του. Είναι ρομαντικός, ευαίσθητος, συναισθηματικός. Θέλει να φροντίζει και να τον φροντίζουν. Δεν του αρέσει να πέφτει θύμα εκμετάλλευσης. Δεν ξεχνά ποτέ τους ανθρώπους με τους οποίους δέθηκε. Έχει την τάση να μπλέκεται με ανώριμα άτομα. Είναι βασικό, κάθε σύντροφός του να διαγράφει τον προηγούμενο. Έχει συχνές εναλλαγές συναισθημάτων και ζηλεύει και στεναχωριέται αν δεν νιώθει αμοιβαιότητα. Όσο ταΐζεις την ανασφάλειά του, γίνεται κυνηγός για να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή του, διαφορετικά είναι πιστός. Αν το κάνεις επανειλημμένως, θα χάσεις την εμπιστοσύνη του. Οι εκρήξεις του είναι έντονες αλλά ευτυχώς κρατάνε λίγο. Όσο τον κάνεις να ζηλεύει, οι ανασφάλειές του μεγαλώνουν.

Είναι εσωστρεφής, δεν βγάζει τα νεύρα του, τα ξεπερνά μόνος του. Στεναχωριέται, σκέφτεται αλλά δεν ξεσπά εύκολα και αυτό μερικές φορές προκαλεί ψυχοσωματικά προβλήματα. Είναι παρεξηγησιάρης και ευαίσθητος και συχνά προκαλεί ο ίδιος τσακωμούς. Το μενού περιλαμβάνει κλάματα και υστερίες. Γκρινιάζει όταν νιώθει παραμελημένος. Μουτρώνει αλλά για λίγο. Δεν συγχωρεί και πολλές φορές. Ζητά συνεχώς την προσοχή των άλλων. Σπάνια ξεσπά και τα σπάει όλα. Ηρέμησέ τον λέγοντας του τρυφερές κουβέντες.

ΛΕΩΝ
Το Λιοντάρι είναι ο βασιλιάς της ζήλιας και η ζήλια προκαλεί ανταγωνισμό. Ένα μέρος της επιτυχίας του οφείλεται σ’αυτήν. Ζηλεύει τα πάντα. Είναι όμως στοργικός, πιστός, ρομαντικός, ειλικρινής, γενναιόδωρος. Φλερτάρει μόνο για να επιβεβαιωθεί και σταματά εκεί. Είναι τίμιος και θέλει να προβάλλεται. Αν πληγωθεί ο εγωισμός του, η εκδίκηση είναι μεγάλη. Είναι ευδιάθετος, αυθόρμητος και ζητά να είναι το κέντρο της προσοχής. Αν τον παραμελείς, ζηλεύει και όταν ζηλεύει παραλογίζεται, γίνεται αδιάλλακτος και επιβάλλει τα θέλω του στη σχέση. Δώστου αγάπη και τρυφερότητα, πες του πως είναι ο μοναδικός και ο καλύτερος.

Είναι ευέξαπτος, ζει με πάθος, εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Μην του μιλάς άσχημα, μην τον προσβάλλεις, μην τον συγκρίνεις, διαφορετικά θα επιτεθεί. Και όταν νευριάσει, εκρήγνηται. Αρπάζεται εύκολα αλλά γρήγορα ηρεμεί. Είναι μεγαλόψυχος όμως και ξέρει να συγχωρεί. Χειρίσου τον με τακτ και διπλωματία για να τον φέρεις στα νερά σου. Πες του πόσο απαραίτητος σου είναι και τα νεύρα του θα φύγουν στο λεπτό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος φροντίζει να τα έχει καλά με τον εαυτό του. Είναι σεμνός, χαλαρός, πιστός και δεν ζηλεύει. Είναι ευγενικός, συμπαθητικός, βοηθάει τους άλλους. Αγαπά με πάθος και αφοσίωση αλλά δεν εκδηλώνεται εύκολα. Περιμένει τους άλλους να ανοιχτούν. Του αρέσει να δίνει και να παίρνει. Ούτε ζηλεύει ούτε προκαλεί ζήλια γιατί δεν θέλει να δίνει δικαιώματα. Η ζήλια εξάλλου είναι μικροπρέπεια. Αναλύει τα πάντα γιατί είναι τελειομανής και λειτουργεί με πρόγραμμα. Αν προσπαθήσεις να τον κάνεις να ζηλέψει, θα χάσεις την εμπιστοσύνη του και θα απομακρυνθεί.

Είναι ήρεμος, δεν νευριάζει και δεν μιλάει ποτέ άσχημα. Όταν έχει νεύρα, ακούει μουσική ή διαβάζει. Αν έχει άδικο, ζητάει συγγνώμη. Σπάνια βρίζει και φωνάζει. Είναι απαιτητικός, κάνει σκληρή κριτική, απαιτεί οργάνωση και συνέπεια και αυτό προκαλεί συχνά καβγάδες. Είναι αρκετά περίεργος άνθρωπος με όλους και θα θυμώσει μόνο για σημαντικούς λόγους. Εξαγριώνεται μόνο όταν δεν μπορεί να συνεννοηθεί.

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός είναι ευαίσθητος. Δεν ζηλεύει ιδιαίτερα. Ίσως να ζηλέψει την άνεση που έχουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι. Όμως δεν είναι κακός. Είναι γοητευτικός και θέλει να ευχαριστεί τους άλλους. Κάνει πολλές σχέσεις μέχρι να βρει το τέλειο. Εξετάζει αναλυτικά όλες τις απόψεις και τις πιθανότητες μέχρι να αποφασίσει. Ψάχνει ένα σύντροφο με τις ίδιες αντιλήψεις. Αν κοιτάει αλλού, αυτό γίνεται γιατί δεν έχει βρει κάτι σε εσένα. Ζηλεύει όταν νιώθει ανασφάλεια. Είναι συντροφικός, δίκαιος, ειρηνοποιός, θέλει επιβράβευση. Αν μιλήσεις για τα επιτεύγματα ενός άλλου προσώπου, θα μουτρώσει και θα προσπαθήσει να τραβήξει το ενδιαφέρον σου. Δεν έχει εκρήξεις ζήλιας αλλά ο ίδιος προκαλεί με την εξωστρέφειά του και το φλερτ.

Δεν κάνει ακραία πράγματα. Και όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, φεύγει. Συνήθως βέβαια προκαλεί τον άλλον να φύγει. Πληρώνει πάντα με το ίδιο νόμισμα. Είναι ευγενικός και διπλωμάτης και δεν καβγαδίζει. Συνήθως τα μαζεύει και αν φερθείς με αχαριστία, τότε θα βγάλει απίστευτο θυμό. Κάνε διάλογο μαζί του πριν φτάσει στα άκρα, γιατί τότε, ούτε κουβέντα για συμφιλίωση. Δεν εκδηλώνει εύκολα τα νεύρα του και όταν νευριάσει, φεύγει, ειδικά σε σοβαρές σχέσεις. Δεν του αρέσουν οι εντάσεις. Καβγαδίζει μόνο όταν αδικείται και η διάρκεια των νεύρων του είναι πολύ μικρή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός είναι ζηλιάρης και ιδιαίτερα στα αισθηματικά του. Φτάνει στην υστερία, γίνεται κακότροπος. Είναι σεξουαλικός και παθιασμένος. Δίνεται ολοκληρωτικά και βιώνει τον έρωτα βαθιά. Μην παίζεις με την φωτιά γιατί η ρήξη θα είναι βέβαιη. Είναι πιστός και αν απιστήσει, αυτό σημαίνει πως δεν έχει καμία ουσιαστική επαφή μαζί σου. Ο έντονος συναισθηματισμός του είναι κομμάτι του εαυτού του. Ζηλεύει παράφορα και χωρίς ιδιαίτερο λόγο και δημιουργεί σκηνές ζηλοτυπίας. Θέλει αγάπη, αφοσίωση, αποκλειστικότητα και όχι ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Εκδηλώνει τη ζήλια του με μούτρα, ακεφιά, φωνές, εκδίκηση. Μπορεί και να μην πει τίποτα αλλά θα σε κάνει να πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα.
Νευριάζει και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Γίνεται βίαιος, βρίζει και πολλές φορές σηκώνει και χέρι. Δεν ξεχνά ποτέ και μερικές φορές ξεσπά και στον ίδιο του τον εαυτό. Είναι ψυχρός, δεν μιλά και εκδικείται. Στήνει σενάρια. Αν κλονίσεις την εμπιστοσύνη του, φτάνει και σε χωρισμό. Δεν ξεχνά εύκολα. Μην τον προκαλείς γιατί θα το πληρώσεις ακριβά. Τα νεύρα του έχουν μεγάλη διάρκεια. Βέβαια, ένας ερωτικός καβγάς, ενδέχεται να τελειώσει και με μια καυτή, μοναδική ερωτική βραδιά. Ποτέ δεν ξέρεις!!

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης δεν ζηλεύει ιδιαίτερα, όμως μπορεί να γίνει κουτσομπόλης. Είναι φιλικός, ελεύθερος, γενναιόδωρος, αξιόπιστος, έντιμος. Ερωτικά, είναι εκδηλωτικός και εμπιστεύεται αλλά θέλει χώρο να αναπνέει. Η τάση του για νέες γνωριμίες προέρχεται από την ανάγκη του για πνευματικές εμπειρίες. Είναι αισιόδοξος, σίγουρος για τον εαυτό του, με αυτοπεποίθηση. Δεν δημιουργεί σκηνές ζηλοτυπίας. Αν φλερτάρεις με άλλον, θα πειραχτεί, όμως δεν θα κάνει υπερβολές. Θα εκφραστεί χαλαρά και με ειλικρίνεια. Αν το κάνεις επανειλημμένως, θα φύγει. Φτιάξε του τη διάθεση με ένα ταξίδι ή με χιούμορ και αυθορμητισμό.

Συνήθως, νευριάζει τους άλλους. Δεν θέλει να παραβιάζεται η ελευθερία και η ανεξαρτησία του. Αν στραβώσει, καθώς έχει ένα δικό του τρόπο σκέψης, μπορεί να τα γκρεμίσει όλα εκεί που δεν το περιμένεις ή μπορεί και να μείνει σιωπηλός. Αν βγει από τα όριά του, βρίζει, κάνει φασαρία, σπάει πράγματα. Γίνεται υπερβολικός, νευρικός και σηκώνεται και φεύγει για να ηρεμήσει. Οι συνεχόμενοι τσακωμοί τον κουράζουν. Σε μπερδεύει. ’λλοτε νευριάζει και άλλοτε τα περνάει αψήφιστα. Έχει εκρήξεις. Σκαρφίζεται κάτι για να νευριάσει και να ξεσπάσει για κάτι άλλο. Δεν βγάζεις εύκολα άκρη!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως δεν ζηλεύει εύκολα. Συνήθως ζηλεύει την οικονομική άνεση και τα λεφτά. Αντέχει στα δύσκολα και δεν χαλάει εύκολα σχέσεις λόγω της ισχυρής αίσθησης καθήκοντος. Έχει σταθερές και εξαρτημένες σχέσεις και δεν εκφράζεται άνετα μπροστά σε κόσμο. Μερικές φορές, οι σχέσεις του είναι κοινωνικές παραβλέποντας το συναίσθημα. Η απιστία έρχεται όταν η σχέση του είναι απολύτως νεκρή. Είναι προσγειωμένος στην πραγματικότητα και βάζει πάνω απ’όλα τη λογική. Είναι ορθολογιστής και η ζήλια γι’ αυτόν είναι απαγορευμένο συναίσθημα. Η σπάνια ζήλια του προέρχεται αν ο σύντροφός του βρεθεί με κάποιον με καλύτερη οικονομική επιφάνεια απ’ αυτόν. Είναι φιλόδοξος, με ψηλούς στόχους και ζητά εκτίμηση και σεβασμό. Όταν ζηλεύει γίνεται πολύ σκληρός και αυστηρός. Ηρέμησέ τον δείχνοντάς του σεβασμό.

Συνήθως δεν ξεσπά γιατί είναι πειθαρχημένος. Εκνευρίζεται όταν λειτουργείς αντίθετα απ’ αυτόν. Έχει τις απόψεις του και δεν αλλάζει εύκολα γνώμη. Τα ξεσπάσματά του είναι πολύ έντονα και δεν συνεννοείσαι με τίποτα όταν βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Ο γιατρός είπε να λέμε πάντα ναι. Σε γενικές γραμμές, δεν χάνει εύκολα την ψυχραιμία του. Μην γκρινιάζεις αν σε παραμελεί για την καριέρα του. Τσακώνεται αν φέρεσαι ανεύθυνα και ανώριμα καθώς δεν αντέχει τους επιπόλαιους ανθρώπους. Τα λόγια του τότε γίνονται σκληρά και μένουν αξέχαστα. Δυσκολεύεται να ηρεμήσει. Κουβέντιασε μαζί του χαλαρά και θα βρεις κοινή λύση. Θέλει διάλογο και επιχειρήματα για να βγάλει τις εντάσεις και να μην μείνει η πίκρα μέσα του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος δεν ζηλεύει. Χαίρεται για το καλό των άλλων. Είναι φιλικός και συνεργάσιμος, με ανεξάρτητο πνεύμα, ελεύθερος και αυτόνομος στις σχέσεις του. Έχει ένα δικό του κωδικό, είναι ανθρωπιστής. Δεν θεωρεί την απιστία αμάρτημα. Θεωρεί το φλερτ φυσιολογικό να το κάνει το ταίρι του γιατί το κάνει και ο ίδιος. Δεν περιορίζει, δεν περιορίζεται. Κουβεντιάζει τα πάντα. Είναι ανεξάρτητος και δεν δέχεται τη ζήλια. Συνήθως, την προκαλεί εκείνος με τον τρόπο του. Αντιμετώπισέ τον με χιούμορ και καλή διάθεση.
Θυμώνει εύκολα αλλά για λίγο. Βγάζει πολύ ένταση όταν καταπιέζεται ή αμφισβητείται. Αν αρχίσει να νευριάζει, άλλαξε θέμα για να γλιτώσεις τη γκρίνια.

Τον ακούει όλη η γειτονιά. Φωνάζει, σπάει πράγματα αλλά όλο αυτό ξεφουσκώνει γρήγορα. Θα πει αυτά που έχει να πει και μετά δεν συμβαίνει τίποτα. Είναι επαναστάτης και αυθόρμητος, δεν συγκρατείται εύκολα και ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Δεν τηρεί πάντα τις υποσχέσεις του και αυτό προκαλεί καβγάδες. Μην του βάζεις όρια και κανόνες γιατί θα φύγει.

ΙΧΘΥEΣ
Το Ψαράκι ζηλεύει πολύ, ειδικά στις σχέσεις του. Αν δεν έχει σχέση, είναι ικανός να πάρει τη σχέση του φίλου του. Ζηλεύει και για ασήμαντα πράγματα. Είναι ρομαντικός, τρυφερός, στοργικός. Δίνεται στον έρωτα χωρίς όρια και εξαρτάται πολύ από τους άλλους. Βοηθά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θέλει να ζει ονειρικές, ρομαντικές εμπειρίες. Θα απιστήσει όταν δεν καλύπτεται συναισθηματικά. Έχει μεγάλη φαντασία, είναι ευαίσθητος και συναισθηματικός και η ζήλια του πολλές φορές παράλογη. Είναι ανασφαλής και αναζητά συνεχώς συναισθηματική επιβεβαίωση. Όταν ερωτεύεται, ζηλεύει προκαλώντας ο ίδιος σενάρια και δραματοποιεί τις καταστάσεις. Δείξε του πίστη και αφοσίωση με λόγια και πράξεις.

Αν δεν αισθανθεί σιγουριά, θα πάει παρακάτω.
Θυμώνει συνέχεια. Είναι εσωστρεφής όμως, τα κρατάει μέσα του και κάνει κακό στον εαυτό του. Καταπιέζει τα συναισθήματά του. Δημιουργεί συχνά εντάσεις στις σχέσεις με φωνές, υστερίες, κλάματα και δηλώσεις που μετά ξεχνά. Κάθε καβγάς γι’ αυτόν είναι ένας μικρός χωρισμός. Είναι δυστυχισμένος με έναν αδιάφορο σύντροφο. Συχνά παρερμηνεύει λόγια και αντιδράσεις και ξεσπά σε ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα και σε ανύποπτο χρόνο. Πες του πόσο τον αγαπάς για να ηρεμήσει, να του φύγει η θλίψη και η λύπη. Ζήτα του συγγνώμη, θα τη δεχτεί.

via

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

«Είναι πραγ­ματικότητα ότι αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας» ή μήπως αποτελεί ένα «matrix», ένα «δημιούργημα του μυαλού μας»

Δες τι παθαίνει το μυαλό αν φας για πρωινό παγωτό σύμφωνα με έρευνα!