in

Πόλεμος: Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Ρωσίας και Κίνας μπορούν να καταρτοπώσουν τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της ρωσικής πλευράς, η Ρωσία χρησιμοποίησε στον πόλεμο στην Ουκρανία υπερηχητικούς πυραύλους οι οποίοι μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητα τα 10 Mach!

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι κατέστρεψε αποθήκες με στρατιωτικό εξοπλισμό

Τι είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος;

Η ταχύτητα του ήχου στον αέρα σε συνθήκες 20 βαθμών κελσίου ανέχεται στα 1.235 χιλιόμετρα την ώρα ή 343 μέτρα το δευτερόλεπτο. Η μονάδα μέτρησης Mach είναι ακριβώς αυτή η ταχύτητα

Διαφήμιση

Υπερηχητικός πύραυλος είναι ένας πύραυλος ο οποίος κινείται με ταχύτητα τουλάχιστον 1 Mach δηλαδή 1235km/h. Από κει και πέρα μιλάμε για ταχύτητες που μπορούν να φτάσουν 2, 3, 4, 5, ακόμα και 10 φορές την ταχύτητα του ήχου και αναφέρονται ώς  2 Mach, 5 Mach κλπ.

Η Ρωσία κατέχει αυτή τη στιγμή το απόλυτο ρεκόρ αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει αναπτύξει πύραυλο ο οποίος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 10 Mach. Ένας τέτοιος πύραυλος είναι αδύνατον να καταρριφθεί από οποιοδήποτε άλλο οπλικό σύστημα αυτή τη στιγμή στον κόσμο!

Η Κίνα από τη δική της σειρά έχει αναπτύξει έναν υπερηχητικό πύραυλο ο οποίος μπορεί να μπει σε τροχιά γύρω από την γη.

Αυτή είναι μία μοναδική τεχνολογία γιατί αυτός ο πύραυλος μπορεί να μείνει στο διάστημα σε κίνηση γύρω από τη γη ουσιαστικά για απεριόριστο χρόνο. Αυτός που τον χειρίζεται, τη στιγμή που θέλει, μπορεί να επιλέξει έναν στόχο οπουδήποτε στη γη και να κατευθύνει τον πύραυλο από το διάστημα κυριολεκτικά!

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι σε καλό δρόμο όπως έχουν δηλώσει οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ώστε να αναπτύξει αντίστοιχα  οπλικά τέτοια συστήματα όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει σαφέστατη υπέροχη Κινέζων και Ρώσων.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Survivor Ελλάδας: Ξεκούμπωτη και χωρίς σουτιέν η Δήμητρα Βαμβακούση σου στέλνει φιλάκια. Πίσω στο ριάλιτι χθες

Camila Cabello: Με ανοιχτό πουκάμισο ΧΩΡΙΣ σουτιέν σου φωνάζει κάτι επίκαιρο. Ξανά Viral η φωτογραφία αυτή