Ποιοι είναι οι παράγοντες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα!

Ποια είναι τα σημάδια που μας κάνουν να φαινόμαστε γερασμένοι πριν την ώρα μας; Ποιες είναι εκείνες οι κακές συνήθειες, λοιπόν, που πρέπει να σταματήσουμε;Υπερβολική έκθεση στον ήλιο..Κάθε φορά που προσπαθούμε να μαυρίσουμε …..το δέρμα μας γερνάει πρόωρα. Σκούρες κηλίδες και ρυτίδες λόγω της βλάβης της υπεριώδους ακτινοβολίας αρχίζουν να γίνονται εμφανείς.

Το κάπνισμα
Το κάπνισμα μας γερνάει όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και… εκ των έσω, καταστρέφοντας τα ζωτικά μας όργανα. Οι καπνιστές συχνά σχηματίζουν ρυτίδες γύρω από τα χείλη τους, ενώ την ίδια στιγμή ο καπνός και οι ουσίες του τσιγάρου δραστηριοποιούν ένζυμα που καταστρέφουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Η έλλειψη ύπνου
Όταν κοιμόμαστε καλά, το δέρμα μας αναδομεί τον εαυτό του, αναπληρώνοντας τα νεκρά κύτταρα. Συνεπώς, η έλλειψη ύπνου δεν μας αφήνει να το κάνουμε αυτό, με αποτέλεσμα να δείχνουμε γερασμένοι.

Η κατάχρηση αλκοόλ
Όταν καταναλώνουμε αλκοόλ, τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στην επιδερμίδα διαστέλλονται, με αποτέλεσμα να νιώθουμε πρησμένοι και το δέρμα μας να κοκκινίζει. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να κάνει αυτή την κατάσταση μόνιμη – ειδικά στο πρόσωπο.

Η κακή διατροφή
Άλλη μια φορά τονίζουμε την ανάγκη για φρέσκα φρούτα και λαχανικά στην διατροφή μας. Χωρίς αυτά, οι τοξίνες των επεξεργασμένων τροφών μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα μας, κάνοντάς το να δείχνει πολύ κουρασμένο. Επιπλέον, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα με νερό, και ξέρουμε πόσο πολύτιμο είναι το νερό για το δέρμα μας.

Δεν τρώμε αρκετά λιπαρά
Τα λιπαρά στην διατροφή μας είναι αναγκαία, όχι μόνο για να είναι ισορροπημένη, αλλά και για την προφύλαξη της επιδερμίδας μας. Απλά, να θυμάστε· δεν είναι όλα τα λιπαρά το ίδιο. Επιλέγουμε υγιεινά, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκουμε στα ψάρια, στο αβοκάντο και στους ξηρούς καρπούς.

Οι συνεχείς αυξομειώσεις
Είναι σημαντικό να προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις συνεχείς αυξομειώσεις των κιλών μας, όχι μόνο επειδή στρεσάρουν σε τεράστιο βαθμό τον οργανισμό μας, αλλά και επειδή το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του.

Η κακία
Το να διατηρούμε μέσα μας αρνητικά συναισθήματα μπορεί να προσθέσει χρόνια στο πρόσωπό μας και να μειώσει χρόνια από την ζωή μας. Διαχειριστείτε την αρνητικότητα και το στρες με υγιείς τρόπους, ώστε να προστατεύσετε τον οργανισμό σας.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Πάνε 2 Έλληνες στη Ρωσία διακοπές και έβλεπαν τ’ αξιοθέατα…

Σεισμός στη Ζάκυνθο