in

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο δικηγόρος του θεωρεί την προφυλάκισή του παράνομη – «Η ζημιά που έχει υποστεί είναι ανεπανόρθωτη»

«Ο ανακριτής θα έπρεπε να τον έχει αφήσει ελεύθερο χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο» υποστηρίζει ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Σε εξέλιξη είναι η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες. Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης θα βρεθεί ξανά στη δικαστική αίθουσα στις 13 Μαΐου.

Σήμερα, Παρασκευή 29/4, ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και τη δημοσιογράφο Άννα Ζηρδέλη και πέταξε μία «βόμβα», όταν είπε ότι θεωρεί την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη παράνομη! Αναφέρθηκε, επίσης, στον πλειστηριασμού του σπιτιού του προφυλακισμένου ηθοποιού, στο Ψυχικό, ο οποίος έχει ανασταλεί, και στην καθημερινότητά του μέσα στις φυλακές.

Διαφήμιση

«Η προσωρινή κράτηση του Πέτρου Φιλιππίδη είναι μία πράξη μη σύννομη. Αν δεν υπήρχε αυτή η περιρρέουσα δυσμενής ατμόσφαιρα σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη από μία κοινή γνώμη, η οποία δεν έχει ενημερωθεί, ο ανακριτής θα έπρεπε να τον έχει αφήσει ελεύθερο χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Όταν η ίδια η ανακρίτρια θέτει ερώτημα στην καταγγέλλουσα “πώς για πρώτη φορά αναφέρετε σε μένα τον πρώτο βιασμό; Γιατί δεν το είχατε κάνει πιο πριν στον εισαγγελέα;” και απαντάει αυτή “γιατί μου το θύμισε τώρα ένας φίλος μου”. Όταν υπάρχει στην απολογία τέτοια κατάθεση, μπορεί να διατάξει η εισαγγελέας και η ανακρίτρια προσωρινή κράτηση;» δήλωσε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σχετικά με τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του Πέτρου Φιλιππίδη στο Ψυχικό -πρόκειται για μια τριώροφη μεζονέτα, όπου έμενε ο ίδιος με την οικογένειά του-, ο οποίος ανεστάλη, μετά από αίτημα του Μιχάλη Δημητρακόπουλου «να παγώσει» η διαδικασία, ο ποινικολόγος είπε: «Έχουμε πετύχει μία αναστολή, αλλά αυτή είναι μία προσωρινή αναστολή. Το βέβαιο είναι ότι το σπίτι αυτό θα χαθεί. Η αγοραία αξία αυτού του σπιτιού είναι αυτή τη στιγμή πάνω από 1.200.000 ευρώ. Όταν βγαίνει σε πλειστηριασμό για 600.000 ευρώ, αντιλαμβάνεστε όσοι υποψήφιοι αγοραστές έχουν κουβεντιάσει μαζί μας για να το αγοράσουνε, λένε “εμείς θα πάμε στον πλειστηριασμό και θα το πάρουμε στη μισή τιμή”. Έχω ζητήσει από τους διαχειριστές των δανείων να ανέβει η τιμή που θα βγει το σπίτι σε πλειστηριασμό γύρω στο 1.000.000.

Έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα χάσουν το σπίτι τους, ότι καταστράφηκαν οικονομικά. Θέλουν τουλάχιστον μέσα από αυτό το σπίτι να μην έχουν και τον αγώνα να ξεχρεώσουν στην εφορία».

Τέλος, για την ψυχολογική κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε: «Η ζημιά που έχει υποστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ανεπανόρθωτη. Είναι τραγικές οι στιγμές που ζει στη φυλακή, όχι μόνο γιατί βρίσκεται δίπλα σε έναν άνθρωπο που έχει ομολογήσει το πιο επαχθές έγκλημα της συζύγου του, (σ.σ. τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο) αλλά όταν σου περιορίζουν την ελευθερία, δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα».

O δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Ελένη Τσολάκη, Μπέττυ Μαγγίρα, Αννίτα Πάνια: Ποια πρόσωπα φεύγουν από το OPEN και ποιες εκπομπές αλλάζουν περιεχόμενο;

Josephine: Το σέξι, ροζ συνολάκι της και το θηλυκό κορμί της τρέλαναν το Instagram