in ,

Υγεία – Καρκίνος: Πέθανε Τρίχρονη από σπάνιο καρκίνο. Οι γιατροί τους είπαν ότι οι πόνοι στο στομάχι ήταν δυσκοιλιότητα

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι πέθανε στα χέρια της μητέρας της από σπάνιο καρκίνο, αφού οι γιατροί δήλωσαν ότι η δυσκοιλιότητα φταίει για τους πόνους του στομάχου της.Η Aoife Flanagan-Gibbs μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πολλές φορές μέσα σε τρεις εβδομάδες από τη μητέρα της, Eilish Flanagan.Η κ. Flanagan ισχυρίζεται ότι οι γιατροί της είπαν ότι δεν ταΐζει σωστά την κόρη της όταν έχασε αρκετό βάρος.Όταν αποκαλύφθηκαν τα τραγικά νέα για τον καρκίνο, η Aoife είχε……

πόνους σε όλο το σώμα της και έναν όγκο στο ήπαρ.
Η Aoife από το Rayleigh της Αγγλίας, πέθανε πέντε ημέρες μετά τη διάγνωση του καρκίνου των γεννητικών κυττάρων τον Ιούλιο.
Η κ. Flanagan είπε ότι η κόρη της δεν είχε «δίκαιη ευκαιρία» για να καταπολεμήσει την ασθένεια επειδή θα μπορούσε να είχε εντοπιστεί νωρίτερα.
Αγωνίζεται για να κάνει αλλαγές στο όνομα της κόρης της και βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας φιλανθρωπικής οργάνωσης για τον καρκίνο του γεννητικών κυττάρων του Ηνωμένου Βασιλείου.Οι όγκοι των γεννητικών κυττάρων επηρεάζουν περίπου 45 παιδιά κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση Children with Cancer UK. Το ποσοστό επιβίωσης είναι περίπου 93%.
Στις αρχές του Ιουνίου του τρέχοντος έτους, η Aoife άρχισε να βιώνει πόνους στην περιοχή του στομάχου, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την μετακόμιση της οικογένειας στο νέο τους σπίτι.
Η κ. Flanagan δήλωσε: «Την πήγα στο νοσοκομείο ή σε ένα γενικό γιατρό 11 φορές μέσα σε τρεις εβδομάδες. Μπαινοέβγαινε στο νοσοκομείο με διαφορετικές λοιμώξεις και προβλήματα αλλά συνέχισαν να μας λένε ότι είχε συνηθισμένη παιδική δυσκοιλιότητα.»
«Ως μητέρα ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είχε πόνους και σε άλλες περιοχές του σώματός της, αλλά οι γιατροί δεν την εξέτασαν ποτέ. Είχε έναν όγκο στον ποπό της, αλλά δεν το κοίταξαν. Οι γιατροί δεν θα έπρεπε να παραλείψουν το πρόβλημα υγείας της.»
Λίγες μέρες μετά τη διαβεβαίωση ότι η Aoife υπέφερε από δυσκοιλιότητα, οι γονείς της Aoife έμαθαν στο νοσοκομείο Great Ormond Street (GOSH) ότι στην πραγματικότητα είχε μια σπάνια μορφή καρκίνου
Η κ. Flanagan δήλωσε: «Δεν πρόκειται για φταίξιμο ή θυμό, πρόκειται για λογοδοσία. Την πρώτη νύχτα στο νοσοκομείο Southend μου είπαν ότι δεν την ταΐζω σωστά ή ότι χρειαζόταν περισσότερη άσκηση, αλλά είχε το άλογό της και έκανε καθημερινά ιππασία.»
«Είχε έναν τεράστιο όγκο στο ήπαρ της, που μπλόκαρε το έντερο της. Όταν περιμέναμε να μεταφερθούμε στο GOSH μας δείξαμε μια ακτινογραφία και μπορούσαμε να δούμε τους όγκους. Γνωρίζαμε ότι ήταν στο συκώτι της και ότι ήταν σε κακή κατάσταση.»
Οι σύμβουλοι του νοσοκομείου GOSH διαβεβαίωσαν την κ. Flanagan ότι ο καρκίνος των γεννητικών κυττάρων ανταποκρίνεται καλά στη χημειοθεραπεία.
«Ήταν όμως πολύ αργά. Δεν μας έδωσαν μια δίκαιη ευκαιρία,» δήλωσε η κ. Flanagan.
«Φοβόταν επειδή είχε χάσει πολύ βάρος, αλλά είχε ακόμα θάρρος και πολεμούσε με κάθε γραμμάριο του σώματός της, ήταν τόσο γενναία.»
Στις 7 Ιουλίου, η Aoife πέθανε ξαφνικά στο νοσοκομείο – πέντε ημέρες μετά τη διάγνωση.«Ήταν εντελώς απροσδόκητο, έπαθε καρδιακή ανακοπή,» δήλωσε η κ. Flanagan. «Την κρατούσα γιατί ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί της. Πέθανε στην αγκαλιά μου.»
Η κ. Flanagan είπε ότι η κόρη της ήταν ένα «ευτυχισμένο παιδί» μόλις λίγες εβδομάδες πριν την διάγνωση.
«Ήταν τόσο χαρούμενη και δραστήρια. Και η καλύτερη λέξη που την περιγράφει είναι καλόκαρδη,» είπε η κ. Flanagan.
«Μόλις πέθανε και ήμουν έξω από το νοσοκομείο, ήξερα ότι δεν θα μπορούσε να τελειώσει εκεί. Η ζωή της σε αυτόν τον πλανήτη, αυτό δεν θα μπορούσε να είναι μόνο αυτό. Έπρεπε να κάνουμε κάτι για τα άλλα παιδιά.»
«Έκανα έρευνα για τον καρκίνο των γεννητικών κυττάρων και δεν υπάρχει φιλανθρωπικό ίδρυμα για αυτό. Είναι σπάνιο αλλά πολύ πραγματικό, μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Έκανα δωρεά μέρος των οργάνων της, των ιστών και των όγκων της στην ιατρική, ώστε να μάθουμε να δίνουμε περισσότερες πιθανότητες σε άλλα παιδιά. Δεν θα μπορούσε να είναι μάταιο.»
Η κ. Flanagan βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας φιλανθρωπικής οργάνωσης στο όνομα της Aoife, που θα ονομαστεί από το πόνυ της Aoife, Bubbles.Η φιλανθρωπία θα συγκεντρώσει επίσης κεφάλαια για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών που περνούν από την ίδια εμπειρία.
Έχει δημιουργηθεί μια σελίδα GoFundMe όπου μπορούν να γίνονται δωρεές.
https://www.dailymail.co.uk/video/health/video-1821840/Video-Mum-discovered-breast-cancer-drinking-cup-tea.html?fbclid=IwAR3T3_XoDkcmi4gNHwjJbNUhAPYcwZ4xfWQhjY6b0lrvmVfvkGoyO2a-j7M
ΠΗΓΗ

Διαφήμιση