in

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων: Με αυτό το VIDEO θα σώσεις μια ζωή

H Παγκόσμια Ημέρα για το Εγκεφαλικό είναι αφιερωμένη στην κοινή προσπάθεια όλων των φορέων, επιστημονικών, δημοσίων, ιδιωτικών να βελτιώσουν την παρούσα κατάσταση στην αντιμετώπιση του εγκεφαλικού στις χώρες της Ευρώπης.

Η φετινή Ημέρα για το Εγκεφαλικό 2021 έχει ως σύνθημα Κάθε Λεπτό Μετράει: Κάθε Λεπτό Σώζει Ζωές. Η έγκαιρη αναγνώριση και η σωστή αντιμετώπιση κάνουν την διαφορά.

Διαφήμιση

Ειδικές θεραπείες (θρομβόλυση, θρομβεκτομή) και Ειδικές Μονάδες Εγκεφαλικών (Stroke Units) αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα καλής έκβασης. Αν και δεν είναι διαθέσιμες στον ίδιο βαθμό σε όλες τις χώρες, σε όλες τις πόλεις και περιοχές, σε κάθε περίπτωση η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων του ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ σώσει ζωές, εγκέφαλο, μνήμη.

Χ(έρι) Ο (μιλία) Π(ρόσωπο) Α(σθενοφόρο) Χ.Ο.Π.Α. & Χ.Ο.Π.Α Ήρωες

Αυτήν την μέρα θυμόμαστε επίσης ότι το εγκεφαλικό είναι η πρώτη αιτία αναπηρίας. Μπορεί να συμβεί στον καθένα, σε κάθε ηλικία και επηρεάζει όχι μόνο τον ασθενή αλλά την οικογένεια του, την εργασία και την κοινωνία.

Αυτή η ημέρα έχει την δική της σημασία για την ενημέρωση, πρόληψη αλλά και καλύτερη αντιμετώπιση τόσο την
στιγμή που θα συμβεί το εγκεφαλικό όσο και στην αντιμετώπιση και την φροντίδα.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

28η Οκτωβρίου: Φακός για τον εορτασμό της εθνικής εορτής από το Viber

Επίθεση με Βιτριόλι: Δεν ζήτα το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας η 37χρονη