in

Όταν το γερμανικό Spiegel υποκλίνεται στην αβάσταχτη ομορφιά της Σαντορίνης

Σαντορίνη ηλίοβασίλεμα
Σαντορίνη ηλίοβασίλεμα

Η γερμανική διαδικτυακή εφημερίδα Spiegel που συχνά έχει εκφρασθεί με ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια για την χώρα μας, αυτή την φορά φαίνεται να μαγεύεται από την ομορφιά της Σαντορίνης και τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης και να παρασύρεται σε ένα δημοσίευμα ύμνο για το νησί.

«Μία φορά το χρόνο, το ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης φαίνεται να …σπάει. Ο ουρανός καίει, βροντές ακούγονται, αλλά οι νησιώτες γιορτάζουν ένα θέαμα παρόμοιο με αυτό που δημιούργησε το νησί τους. Το ηφαίστειο καιρό τώρα γκρινιάζει κάτω από το βυθό της θάλασσας», γράφει ο συντάκτης στην αρχή του κειμένου του στο οποίο υμνεί την Θήρα.

Διαφήμιση

Με αφορμή το ετήσιο φεστιβάλ που παρουσιάζει διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα του νησιού και κορυφώνεται με εκτόξευση πυροτεχνημάτων στην Νέα Καμένη όπου είναι και τα Ηφαίστεια, ο συντάκτης ζει για λίγο σαν νησιώτης και αφού γεμίζει με αρκετές εμπειρίες το μπαούλο των αναμνήσεών του, τις μεταφέρει γλαφυρά στο δημοσίευμά του. Μάλιστα ο ίδιος είχε παρευρεθεί πέρυσι στο νησί, αλλά εξαιτίας του φεστιβάλ που για φέτος θα λάβει χώρα στο νησί στις 19 του Αυγούστου, γράφει για να εκθειάσει και να «διαφημίσει» άθελά του, την ξεχωριστή ομορφιά του κυκλαδίτικου νησιού.

«Σιγοβράζει. Το ηφαίστειο μοιάζει να φτύνει φωτιά. Ο ουρανός καίγεται. Κόκκινοι, κίτρινοι, πράσινοι και μπλε σπινθήρες φωτίζουν το νυχτερινό ουρανό πάνω από τη Νέα Καμένη. Η θάλασσα είναι ασημένια. Στα εστιατόρια των Φηρών με ποτήρια σαμπάνιας στα χέρια, οι επισκέπτες του νησιού απολαμβάνουν το θέαμα. Φωτοβολίδες, φλεγόμενες μπάλες στον ουρανό. Κι ο καπετάνιος ρίχνει την άγκυρα του «Thalassa» για να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο νησί, ακόμα πιο κοντά στη φωτιά», συνεχίζει το άρθρο.

Παράλληλα ο αρθρογράφος αναφέρει: «Φέτος το φεστιβάλ θα γίνει στις 19 Αυγούστου. Κάθε χρόνο μάλιστα αναπαρίσταται η έκρηξη του ηφαιστείου, ένα γεγονός που ελκύει πολύ κόσμο και ιδίως τουρίστες. Κάποιοι χτίζουν στο ακατοίκητο νησί της Νέας Καμένης κάτι σαν κρατήρα ηφαιστείου και τον γεμίζουν με κροτίδες και ρουκέτες. Για μια ώρα η Νέα Καμένη καίγεται».

Ο συντάκτης συνεχίζει με ιστορικές πληροφορίες όσον αφορά την διαμόρφωση αυτού του ξεχωριστού τοπίου του νησιού. Μιλά για τις θερμές πηγές στους πρόποδες του νησιού. Για την απουσία βλάστησης ως ένα κλασικό κυκλαδονήσι αλλά και για την μυθολογία και όλα όσα αναφέρει για το νησί αυτό που το κάνουν ακόμα πιο μαγικό και θεϊκό στα μάτια των αναγνωστών.

Την παράσταση όμως πάντα, κλέβει η αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου η οποία και περιγράφεται με τα εξής λόγια: «Ήρθε η ώρα για το αποκορύφωμα. Για άλλη μια φορά, το νησί λάμπει. Για άλλη μια φορά, το υψηλότερο σημείο στα 122 μέτρα του νησιού, είναι φωτισμένο. Στη συνέχεια, η Νέα Καμένη επιστρέφει ξαφνικά στο σκοτάδι. Όλοι τώρα τρέχουν στο λιμάνι των Φηρών».

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Victoria Beckham: Στην σκιά του γιου της στην επίδειξη του Saint-Laurent στο Παρίσι

Megan Fox: Σοκάρει με σέξι λιλά φόρεμα για ένα χαλαρό δείπνο