in

Ολιγοήμερες εξορμήσεις – 4 Top χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Μπήκε για τα καλά το φθινόπωρο, το καταλάβαμε και με το παραπάνω τις τελευταίες μέρες. Κρύο, αέρας, καταιγίδες. Χαμός. Συνδύασέ τα με την κούραση και το άγχος της καθημερινότητας, της δουλειάς, των υποχρεώσεων και βλέπεις ήδη ένα βουνό να υψώνεται μπροστά σου.
Τα Χριστούγεννα αργούν ακόμα. Μην αποθαρρύνεσαι όμως. Υπάρχουν και τα Σαββατοκύριακα. Μπορείς να τα εκμεταλλευτείς για να ξεφύγεις λίγο να αλλάξεις παραστάσεις.

Δεν χρειάζεται να πας μακριά ή να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Βάλε σε μια τσάντα τα απολύτως απαραίτητα, πάρε το έτερον ήμισυ από το χέρι ή τον κολλητό σου, ακόμα και όλη την παρέα και φύγετε από την πόλη. Οι επιλογές είναι πολλές. Υπάρχουν εκπληκτικοί χειμερινοί προορισμοί και είναι αρκετά κοντά σου, οπότε τέρμα οι δικαιολογίες.

Αράχωβα

Ας αρχίσουμε από τα γνωστά. Αράχωβα, η μία και μοναδική. Απέχει μόνο 2 ώρες από την Αθήνα. Πρωτοστατεί στον χειμερινό τουρισμό και τα συνδυάζει όλα. Life style και την ομορφιά του φυσικού τοπίου, αλλά και την επιβλητικότητα των Δελφών. Είσαι φαν των χειμερινών σπορ; Έχεις το χιονοδρομικό κέντρο. Προτιμάς την ηρεμία της φύσης; Ο Εθνικός Δρυμός του Παρνασσού είναι μια ανάσα μακριά.

Διαφήμιση

Για να γνωρίσεις καλύτερα αυτόν τον τόπο πρέπει να αφήσεις τα κοσμικά δρομάκια και να βρεις την γραφικότητα και την παράδοση της περιοχής. Τι καλύτερο για να αφήσεις για λίγο τα προβλήματα πίσω; Βέβαια, αν αυτό που έχεις ανάγκη είναι γλέντι τρικούβερτο μην ανησυχείς. Η Αράχωβα είναι διάσημη για τη νυχτερινή διασκέδαση που κρατάει μέχρι το πρωί. Δες καταπληκτικά ξενοδοχεία στην Αράχωβα και έφυγες!

Βυτίνα

Δεύτερη επιλογή για πιο χαλαρές καταστάσεις η Βυτίνα Αρκαδίας. Δυόμιση ωρίτσες από την Αθήνα. Η τοποθεσία είναι λες και βγήκε από πίνακα ζωγραφικής. Από τη Βυτίνα έχεις εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο αλλά και στα άλλα χωριά της περιοχής , όπως τα Λαγκάδια, τη Στεμνίτσα και τη Δημητσάνα. Μπορείς να κάνεις πεζοπορία στα μονοπάτια του Μαινάλου ή και ποδήλατο βουνού. Αν σχεδιάζεις ένα ρομαντικό ταξίδι, μην παραλήψεις τον περίπατο στον Δρόμο της Αγάπης. Τα γραφικά δρομάκια της θα σε ταξιδέψουν, με το μαύρο μάρμαρο των σπιτιών συνδυάζεται τέλεια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές. Θα δοκιμάσεις σίγουρα τις τοπικές λιχουδιές και θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Εγγυημένη επιλογή η Βυτίνα. Η παράδοση εκεί μπλέκεται με την πολυτέλεια και σου χαρίζει αξέχαστες στιγμές.

Καλάβρυτα

Για τα Καλάβρυτα τι λες; Τοπ επιλογή του χειμερινού τουρισμού της Πελοποννήσου. Είναι χτισμένα στις δυτικές πλαγιές του Χελμού και αποτελούν βάση εξόρμησης για τους φυσιολάτρεις και για τους σκιέρ του Χιονοδρομικού. Θα θαυμάσεις τα αναπαλαιωμένα νεοκλασικά της και από το Μνημείο των Eκτελεσθέντων, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία και τις φυσικές ομορφιές. Αν θες να αφιερώσεις την απόδρασή σου στην περιπέτεια, τα Καλάβρυτα είναι το ιδανικό μέρος. Σκι στο χιονοδρομικό, πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο, ποδηλασία, εξερεύνηση του σπηλαίου των λιμνών. Διαλέγεις και παίρνεις.

Τρίκαλα Κορινθίας

Σταθερά πρώτα στις προτιμήσεις για ολιγοήμερες χειμερινές διακοπές έρχονται τα Τρίκαλα Κορινθίας. Το ότι είναι μόνο μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα αυτόματα τα καθιστά ιδανική επιλογή. Πώς φαντάζεσαι το τέλειο χειμερινό τοπίο; Χιονισμένα έλατα, λίμνες, μονοπάτια, χιονοδρομικό κέντρο; Όλα αυτά θα τα βρεις στα Τρίκαλα. Τα πέτρινα σπίτια, οι βρύσες με τα κρύα νερά, το βουνό με τα έλατα που στολίζουν ολόκληρη την Ορεινή Κορινθία κερδίζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Σίγουρα θα κερδίσουν και εσένα.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση
Δουκισσα Νομικού

Δούκισσα Νομικού, Κατερίνα Τσάβαλου και άλλες: Όταν οι επώνυμες καταδιώκονται από μανιακούς θαυμαστές

Κατερίνα Καινούργιου: Πάγωσε με την τηλεθέαση. Δε τη σώζει ούτε ο Νίκος Κοκλώνης