Μάτια: Εσείς έχετε γαλάζια Μάτια; ΕΙΣΤΕ ολοι συγγενεις. Κατάγεστε από τον…

μάτια

Μάτια

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από που κατάγεστε; Είναι τρελό το γεγονός ότι προερχόμαστε από ανθρώπους που έζησαν εκατοντάδες χρόνια πριν.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα με τα οποία ασχολούνται οι γενετιστές είναι το χρώμα των ματιών.
Τα γαλάζια μάτια είναι κάτι σαν επιστημονική ανωμαλία. Είναι δύσκολο να πάμε αρκετά πίσω και να βρούμε τα πρώτα γαλάζια μάτια, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα κατάφεραν.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι όλα τα ζευγάρια γαλάζιων ματιών στον κόσμο έχουν έναν κοινό πρόγονο, ο οποίος ζούσε στην….

Ευρώπη πριν 6.000-10.000 χρόνια. Μέχρι τότε πιστεύεται πως όλοι είχαν καφέ μάτια.

Ωστόσο, λόγω της εμφάνισης ενός γονιδίου με το όνομα OCA2, το ποσοστό χρωστικής ουσίας που παρήγαγε το σώμα άλλαξε με τον καιρό. Η μετάλλαξη οδήγησε σε διάφορες αποχρώσεις καφέ ματιών και τελικά σε διαφορετικά χρώματα.3417

Με αυτές τις πληροφορίες, οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν την εμφάνιση των γαλάζιων ματιών. Το 2006 οι επιστήμονες ανακάλυψαν το γονίδιο HERC2 (το οποίο ευθύνεται για τα γαλάζια μάτια) σε ένα πολύ καλά διατηρημένο πτώμα της Λίθινης Εποχής στην Ισπανία.

Οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ότι αυτά τα γονίδια εντοπίζονται σε πληθυσμούς της Αφρικής και της Σκανδιναβίας. Πιστεύεται ότι αυτή ήταν η πρώτη μετάλλαξη που πυροδότησε την μετάλλαξη των γαλάζιων ματιών.

Η Dr. Carles Lalueza- Fox από το Ινστιτούτο Εξελικτικής Βιολογίας της Βαρκελώνης λέει ότι αυτό είναι το πιο αρχαίο εύρημα του συγκεκριμένου γονιδίου. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο άντρας είναι το πρώτο γνωστό άτομο του είδους του και πρόγονος όλων όσων έχουν γαλάζια μάτια σήμερα.

Να πώς πιστεύουν ότι ήταν αυτός ο άντρας:3516

Σκεφτείτε πόσοι διάσημοι έχουν γαλάζια μάτια: Brad Pitt, Matt Damon, Bradley Cooper, Chris Pine…

Ασημίνα Φρατζέσκου

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς

GNTM: Απόψε η Μεγάλη Πρεμιέρα! Μετράμε ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ!

Ευαγγελία Αραβανή

Ευαγγελία Αραβανή: Δείτε την Αγουροξυπνημένη και θα πάθετε πλάκα