in

Μαθηματικό ΚΟΥΙΖ κάνει πάταγο ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΝΕ κόσμο. ΣΤΟΙΧΗΜΑ δε ΜΠΟΡΕΙΣ να το λύσεις. ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ για λίγους

Η φαινομενικά απλή εξίσωση που ακολουθεί, έχει καταφέρει να προβληματίσει τους χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ρίξτε μια ματιά και σκεφτείτε ποια μπορεί να είναι η σωστή απάντηση:

Διαφήμιση

6 / 2 * (1 + 2) =
Η πλειοψηφία των ανθρώπων, καταλήγει στην απάντηση 1 ή 9.
Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι είναι 0, 3, ή ακόμα και…

6, αλλά αυτές οι απαντήσεις είναι πολύ μακριά από την πραγματική!

Ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο δίνονται ως οι κύριες απαντήσεις οι 1 και η 9 για αυτό το πρόβλημα, οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν διδαχτεί να κάνουν μαθηματικά.

Ωστόσο, μόνο μία απάντηση μπορεί να είναι σωστή και αν έχετε βρει ότι η σωστή απάντηση είναι 9 τότε συγχαρητήρια, το λύσατε!
Γιατί λοιπόν αυτή η εξίσωση προκάλεσε τόσο μεγάλη σύγχυση και κατάφερε να γίνει viral!? Σύμφωνα με τον Presh Talwalkar, ο άνθρωπος από το κανάλι του YouTube MindYourDecisions που δημοσίευσε την εξήγηση, λέει ότι υπάρχει ένας «παλιός» τρόπος και ένας «νέος» τρόπος προσέγγισης του προβλήματος.

Ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε, θα καταλήξετε είτε στο 1 με τον παλιό τρόπο, είτε στο 9 με τον σύγχρονο τρόπο. Παρακολουθείστε το βίντεό του παρακάτω, για μια λεπτομερέστερη και πληρέστερη εξήγηση. Εάν έχετε ενοχληθεί που δεν καταφέρατε να βρείτε τη σωστή λύση, μην είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας.

Με τον καιρό, ξεχνάμε πώς να λύνουμε τα μαθηματικά προβλήματα και είναι φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Όπως και να χει, είναι συναρπαστικό και αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι μια εξίσωση μπορεί να προκαλέσει τόση αναστάτωση στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι, φαίνεται ότι παθιάζονται με αυτό που πιστεύουν ότι είναι η σωστή λύση!

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Ματιές στο παρελθόν – Όταν η Ελένη Πετρουλάκη μας κόλαζε με τις γυμνές φωτογραφίες της

Eurovision Σανέλ Τερέρο: Τοπλες στην παραλία. Στο φώς η φωτογραφία που διέλυσε το Instagram