in

Λιποαναρρόφηση: Τα πιο δημοφιλή σημεία για λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση

Το λίπος είναι επίμονο σε κάποιες περιοχές στο σώμα μας και είναι δύσκολο να χαθεί μόνο με δίαιτα και με γυμναστική, παρά τις κοπιώδεις προσπάθειές μας.
Τα πλαϊνά της μέσης, τα «ψωμάκια», το εσωτερικό των μηρών, οι γλουτοί και η πλάτη, στο σημείο κάτω από τον στηθόδεσμο, είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα σημεία, που δηλώνει παρόν το αντιαισθητικό λίπος, από το οποίο τόσο πολύ θέλουμε να απαλλαγούμε, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου.
Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι περιοχές και αρκετές άλλες μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με την λιποαναρρόφηση.
«Το καλό με τη λιποαναρρόφηση είναι ότι αφαιρούμε μόνιμα την περίσσεια λίπους από την «προβληματική» περιοχή ή ακόμη αφαιρούμε και ολόκληρες περιοχές, που επιθυμεί ο ασθενής, με αποτέλεσμα το σώμα να σμιλεύεται, να δείχνει καλλίγραμμο και να έχει μία πιο νεανική εμφάνιση», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
«Όσο υπάρχει καλή ελαστικότητα στο δέρμα, η λιποαναρρόφηση από μόνη της είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αν, τώρα, το δέρμα εμφανίζει μεγάλη χαλάρωση, τότε θα πρέπει να συνδυαστεί με πλαστική», τονίζει ο ειδικός.
Οι πιο κοινές περιοχές – «στόχοι» της λιποαναρρόφησης
Ορισμένα σημεία στο σώμα θεωρούνται πιο δημοφιλή για λιποαναρρόφηση από άλλα, σύμφωνα με τον κύριο Γαϊτάνη. Αυτά είναι:
Στήθος: Για τις γυναίκες, η λιποαναρρόφηση στο στήθος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του περιγράμματος στην περιοχή.
«Η μείωση ενός μεγάλου στήθους προσφέρει ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα, ως προς το υπόλοιπο σώμα», λέει ο γιατρός.
«Στους άνδρες, η λιποαναρρόφηση μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του στήθους, όταν λόγω ηλικίας έχει χαθεί μυϊκή μάζα, οπότε το στήθος δείχνει να «σακουλιάζει», αλλά και να λύσει το αρκετά συχνό πρόβλημα τις γυναικομαστίας».
Βραχίονες: Η λιποαναρρόφηση στους βραχίονες, με την εξάλειψη του επίμονου λίπους, κάνει τα χέρια να δείχνουν καλλίγραμμα και τονισμένα, ειδικά με κάποια ρούχα πιο αποκαλυπτικά ή με μαγιό.
Κοιλιακή χώρα: Η λιποαναρρόφηση στην άνω και στην κάτω περιοχή της κοιλιάς συνήθως εκτελείται μαζί.
«Στην κάτω κοιλιακή χώρα χρειάζεται μία πιο προσεκτική εξέταση ως προς τον βαθμό της χαλάρωσης… Ο λόγος είναι ότι αυτή η περιοχή είναι πιο επιρρεπής σε χαλάρωση του δέρματος, οπότε στις περιπτώσεις που, όντως, υπάρχει μεγάλη χαλάρωση, συνίσταται συνδυασμός λιποαναρρόφησης με (μίνι) κοιλιοπλαστική», τονίζει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.
Μέση: Η περιοχή της μέσης έχει συνήθως μεγάλη ελαστικότητα.
«Οι ασθενείς, που υποβάλλονται σε λιποαναρρόφηση στην συγκεκριμένη περιοχή, μπορούν να περιμένουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα, με σίγουρα μικρότερο μέγεθος μέσης», κατά τον πλαστικό χειρουργό.
Πλαϊνά της μέσης: Αυτή είναι μία, ακόμη, περιοχή με πολύ καλή ελαστικότητα. Η λιποαναρρόφηση στα πλαϊνά της μέσης πραγματοποιείται συχνά μαζί με την αφαίρεση περιττού λίπους, σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από τη μέση.
Πλάτη: Η λιποαναρρόφηση εφαρμόζεται στην πλάτη, όταν υπάρχει προεξοχή λίπους, το οποίο και αφαιρείται, μεταμορφώνοντας το σώμα σε μόνιμη βάση.
Γλουτοί: Οι γλουτοί είναι μία πολύ δημοφιλής περιοχή θεραπείας και γίνεται για να δώσει ένα ωραίο σχήμα σε αυτούς, εξαλείφοντας το τοπικό λίπος.
«Στην ουσία επανατοποθετούμε το λίπος, δηλαδή το αφαιρούμε από το κάτω μέρος των γλουτών και το τοποθετούμε υψηλότερα, δίνοντας, έτσι, ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα», υπογραμμίζει ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Έσω, έξω και εμπρόσθιοι μηροί: «Η λιποαναρρόφηση έσω μηρών εφαρμόζεται για να μειώσουμε το λίπος στην περιοχή, ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα κατά τη βάδιση, όταν οι επιφάνειες τρίβονται μεταξύ τους.
Φυσικά ένας άλλος λόγος, που επιλέγουμε την επέμβαση, είναι για να νιώσουμε όμορφα με τη νέα μας εμφάνιση. Ομοίως, η λιποαναρρόφηση στο εξωτερικό μέρος του μηρού μειώνει την ποσότητα λίπους στην περιοχή, δημιουργώντας μια πιο λεπτή και καλλίγραμμη σιλουέτα. Τέλος, η λιποαναρρόφηση στο μπροστινό τμήμα του μηρού τυπικά εκτελείται για να εξισορροπήσει οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση στον έσω ή στον έξω μηρό».
Πρόσωπο και λαιμός: Η λιποαναρρόφηση μπορεί, τέλος, να εφαρμοστεί στο πρόσωπο και στον λαιμό και να προσφέρει νεότερη όψη στον ασθενή – ο λαιμός είναι συνήθως αυτός που προδίδει τη βιολογική ηλικία.
Εφαρμόζεται σε περιοχές με περίσσεια λίπους, όπως το διπλοσάγονο (προγούλι), τα μάγουλα και ο λαιμός.
INFO: Η λιποαναρρόφηση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πολλά σημεία του σώματος, σε ένα χειρουργείο.

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς. Email επικοινωνια στο asimina@koolnews.gr