in

Κρεμμύδι και Σκόρδο: 10 απίστευτα Tips από τις φλούδες και δε θα τις πετάξεις ποτέ ξανά

Τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι ίσως τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λαχανικά σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς πετάμε το εξωτερικό δέρμα και τις φλούδες τους.

Οι φλούδες αυτές μπορεί να φαίνονται απλά σαν ένα άχρηστο προστατευτικό περίβλημα, αλλά θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι είναι πραγματικά γεμάτες θρεπτικά συστατικά και έχουν και πολλές οικιακές χρήσεις.

Διαφήμιση

Τα φυτά είναι ακίνητα από τη φύση τους και παράγουν όλα όσα χρειάζονται για να υπερασπιστούν, να προστατέψουν και να θεραπεύσουν τον εαυτό τους. Επομένως, είναι λογικό τα φυτά να συγκεντρώνουν πολλές από τις προστατευτικές τους ιδιότητες στα εξωτερικά καλύμματα όπου λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες περιβαλλοντικές επιθέσεις.

Οι εξωτερικές φλούδες του κρεμμυδιού και του σκόρδου παρέχουν μια εξαιρετική πηγή βιταμινών A, C, E και πολυάριθμων αντιοξειδωτικών. Οι φλούδες των κρεμμυδιών είναι επίσης μια πλούσια πηγή φλαβονοειδών, ιδιαίτερα κερκετίνης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες.

Το ξεφλούδισμα του σκόρδου αφαιρεί τα φαινυλοπροπανοειδή αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την καρδιά και συμβάλλουν στην καταπολέμηση της διαδικασίας γήρανσης, βοηθώντας παράλληλα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στη μείωση της χοληστερόλης.

Μην εκπλαγείτε όταν αρχίσετε να βλέπετε φλούδες σκόρδου σε προϊόντα υγείας στην αγορά!

Πάμε να δούμε τώρα 10 χρήσεις για τις φλούδες σκόρδου και κρεμμυδιού

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Πρώτες βοήθειες με μαγειρική ΣΟΔΑ: Το διττανθρακικό νάτριο και οι απίστευτες ιδιότητές του

GNTM: Το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ σταυροπόδι που έκανε η Εύη Ιωαννίδου και ζήλεψε η Σάρον Στόουν