in

Κορονοϊός μετάλλαξη δέλτα: Πότε θα έχουμε 6.000 κρούσματα την ημέρα

covid μετάλλαξη λαμδα
covid μετάλλαξη λαμδα

Η μετάλλαξη Δ έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε περισσότερες αφού 18 περιοχές της Ελλάδας και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να γίνει η κυρίαρχη μετάλλαξη που θα επικρατήσει.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες χρειάζονται μόλις 15 με 20 δευτερόλεπτα σε κλειστό χώρο ώστε να κολλήσει κάποιος φορέας του ιού κάποιον άλλο πού βρίσκεται δίπλα του, ενώ με τα μέχρι τώρα μοντέλα ο ιος αυτό που είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός εκτιμάται οτι θα δίνει έως 4.000 κρούσματα μέσα στον Ιούλιο την ημέρα ενώ τον Αύγουστο θα μπορέσουμε να φτάσουμε και τα 6.000 κρούσματα ημερισίως.

Σε όλη την Ευρώπη τα κράτη ξεκίνησαν να παίρνουν μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της νέας μετάλλαξης και για να μην έρθει ή καθυστερήσει το τέταρτο κύμα νωρίτερα από όσο περιμένουν.

Διαφήμιση

Μοναδικό όπλο μας στην αναχαίτιση αυτής της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός. Θα πρέπει όλοι οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι τουλάχιστον να εμβολιαστούν ώστε ακόμα και αν νοσήσουν να μην κινδυνεύουν ούτε με θάνατο ούτε με διασωλήνωση ούτε και με νοσηλεία.

Η μετάλλαξη Δ που δείχνει να εξαπλώνεται γρηγορότερα σε νεότερης ηλικίας άτομα δεν είναι πιο θανατηφόρα από μόνη της απλά δίνει περισσότερα κρούσματα.
Το ότι θα μπορούσαμε να έχουμε 6.000 κρούσματα την ημέρα κυρίως σε νέους και το σύστημα υγείας να αντέχει μία χαρά αλλά και να μην χάνουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι είναι επίσης ένα σενάριο πολύ πιθανό και ίσως είναι το ιδανικότερο που θα μπορούσε να συμβεί

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση
ιωάννα κιοσέ

Ιωάννα Κιοσέ: Αφού την έκοψαν από το GNTM για ροζ βίντεο βγήκε Μις Αλβανία

Βίβιαν Παναγιωτοπούλου

Βίβιαν Παναγιωτοπούλου: Από την Αμαλιάδα την Κουρούτα και το the bachelor σεζόν στη Μύκονο