in

Κορωνοϊός: 1.630 νέα κρούσματα, 14 στη Ρόδο, 379 διασωληνωμένοι και 29 θάνατοι σε ένα εικοσιτετράωρο

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου τα νέα δεδομένα για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.630, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 189.831 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.550 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διαφήμιση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.468 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379 (71.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.338 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 346 (ημερήσια μεταβολή +28.15%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 285
ασθενείς.

 

ΕΚΑΒ: Σταματούν προσωρινά οι διακομιδές περιστατικών Covid 19 από Θήβα, Κόρινθο, Λιβαδειά και Χαλκίδα στην Αθήνα

Την ίδια στιγμή, η μεγάλη επιβάρυνση που την τελευταία εβδομάδα στις ΜΕΘ (+12%), αλλά και ο αριθμός των νέων εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό, ο οποίος αυξήθηκε σημαντικά στο επίπεδο περίπου των 300 ανά ημέρα, ώθησε τη διοίκηση του ΕΚΑΒ να αποφασίσει την παύση των διακομιδών περιστατικών κορονοϊού σε νοσοκομεία της Αττικής από όμορους νομούς και εφόσον τα εκάστοτε περιστατικά μπορούν να αντιμετωπιστούν από τα τοπικά νοσοκομεία.

Ειδικότερα, η προσωρινή παύση των διακομιδών αφορά τα νοσοκομεία της Χαλκίδας, της Θήβας, της Λιβαδειάς και της Κορίνθου.

Παράλληλα, γνωστοποιείται ότι σε σοβαρά περιστατικά που απαιτείται η διακομιδή προς Υγειονομικό Σχηματισμό του Λεκανοπεδίου Αττικής, η διακομιδή θα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν ενημέρωσης και μόνο κατόπιν έγκρισής της.
70 νέες ΜΕΘ για τις ανάγκες των νοσοκομείων

Νωρίτερα το Σάββατο ολοκληρώθηκε η επιχειρησιακή σύσκεψη όπου αποφασίστηκε η παραχώρηση περισσοτέρων κλινών ΜΕΘ (70) για τις ανάγκες των νοσοκομείων ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά περιστατικά κορονοϊού

Ειδικότερα οι νέες ΜΕΘ που θα δοθούν για περιστατικά COVID-19 σε νοσοκομεία της Αττικής και οι οποίες ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στις 340:
12 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
9 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα»
14 κλίνες ΜΕΘ στον τον Ερυθρό Σταυρό

Σημειώνεται ότι λόγω της κατάστασης, ήδη από την Παρασκευή έχουν τεθεί σε λειτουργία 15 νέες ΜΕΘ στα παραπάνω νοσοκομεία αλλά και σε Ερυθρό Σταυρό, ΚΑΤ, Αττικόν και Τζάνειο.

cnn.gr

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Κως: Βρέθηκε χασισοφυτεία εσωτερικού χώρου

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, γιορτάζει…Και περιμένει ευχές!