in

Κοιμήσου με τη γάτα σου κάνει καλό!

Ο ύπνος με τη γάτα μας μπορεί να μην είναι η ιδανική κατάσταση για μερικούς από εμάς (ναι, τα αιλουροειδή είναι νυχτερινοί τύποι και μπορεί να ξυπνήσουν στις 3.00 τα ξημερώματα και να θέλουν παιχνίδια) όμως μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα! Μια μελέτη

του 2008 -που κάνει το γύρο του διαδικτύου- δείχνει ότι ο ύπνος με το γατάκι μας μπορεί στην πραγματικότητα να ωφελεί την ψυχική και σωματική μας υγεία.
Σύμφωνα με την έρευνα αποδεικνύεται ότι το να κοιμάται κανείς δίπλα στη γάτα του μπορεί να τον σώσει από επιπλοκές και προβλήματα καρδιάς στο μέλλον. Το University of Minnesota’s Stroke Institute στη Μινεάπολη διεξήγαγε μια μελέτη διάρκειας 10 ετών, η οποία παρουσιάστηκε το 2008, με δείγμα 4.435 Αμερικανούς, ηλικίας από 30 έως και 75 ετών. Οι 2.435 από τους συμμετέχοντες είχαν γάτες ως κατοικίδια στο σπίτι τους ενώ οι υπόλοιποι 2.000 συμμετέχοντες δεν είχαν αποκτήσει ποτέ.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ζούσαν με γάτες έδειξαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν. Όπως δήλωσε ο Dr. Adnan Qureshiη «η κατοχή μιας γάτας πιθανότατα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες και άγχους μας και έτσι να ελαχιστοποιήσει τα καρδιακά νοσήματα».
ΠΗΓΗ

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
λιονταρι καμηλοπαρδαλη

Viral Video: Λιοντάρια τρωνε ΖΩΝΤΑΝΗ καμηλοπάρδαλη αλλα δεν ειχε πει την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

στικουδη

Κατερίνα Στικούδη: Πήγε Παρίσι για..εξτραδακι. Δειτε το VIDEO