in ,

Καύσωνας στην Ελλάδα: Καμίνι η χώρα στους 44 βαθμούς. Δεν έχει σχέση με τον καύσωνα του 87

Ένα καυτό δεκαήμερο περιμένει σχεδόν όλη την επικράτεια της Ελλάδας με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τοπικά και τους 44 βαθμούς Κελσίου. Είναι η θερμοκρασία η οποία μετράται σε ύψος 2 μέτρα από το έδαφος πάντα στη σκιά.

Ο καύσωνας θα ξεκινήσει από σήμερα Τετάρτη στις δυτικές κυρίως περιοχές και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα από αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου.

Διαφήμιση

Τα χαρακτηριστικά αυτού του καύσωνα είναι ότι θα υπάρχει άπνοια και η θερμοκρασία τη νύχτα δεν θα πέφτει κάτω από τους 30-31 βαθμούς. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα τα κτίρια να παραμένουν θερμά και κατά τη νύχτα με αποτέλεσμα όσο περνούν οι μέρες το φαινόμενο να είναι ακόμα εντονότερο.

Η ζέστη στα κτίρια θα λειτουργεί αθροιστικά και αρκετά σπίτια θα γίνουν πραγματικά φούρνοι. Ο κόσμος θα πρέπει να χρησιμοποιεί τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες ενώ υπάρχουν φόβοι για πτώσεις τάσεων ρεύματος εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης στο δίκτυο. Για το λόγο αυτό τα συνεργεία της ΔΕΗ είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανή βλάβη η σκάσιμο μετασχηματιστών από τη ζέστη.

Αυτό που θα περάσουμε τις επόμενες ημέρες δεν έχει καμία σχέση με τον καύσωνα του 1987 με τους χίλιους πεντακόσιους νεκρούς αφού τότε δεν υπήρχε κλιματισμός σχεδόν πουθενά. Εκείνες τις ημέρες υπήρχε θερμοκρασία 43-46 βαθμών για τρεις ημέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Αθήνα που θρήνησε τους περισσότερους νεκρούς, πάνω από χίλιους συγκεκριμένα.

Οι επιστήμονες επίσης συνιστούν στον κόσμο να αποφεύγει την απευθείας έκθεση στον ήλιο, να καταναλώνουν πολλά υγρά, να τρώνε ελαφριά ενώ αν υπάρχει η δυνατότητα για επίσκεψη σε θάλασσα να χρησιμοποιείται αντηλιακό, καπέλα και παραμονή σε σκιά

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Πέτρος Φιλιππίδης: Γιατί δεν πήγε στη VIP πτέρυγα Κορυδαλλού

αδωνις γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Για αυτό κόλλησε κορωνοϊό; Πότε έκανε το εμβόλιο;