in

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Η πρόταση του koolnews για το πιο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα της αγοράς

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και σύμφωνα με το άρθρο 138 του ν.4951/2022 (ΦΕΚ Α’ 129/04.07.2022) οι εταιρείες παραγωγής ή τιμολόγησης ηλεκτρικού ρεύματος οφείλουν να δώσουν την τιμή ρεύματος ανά κιλοβατώρα για τον Αύγουστο του 2022!

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΕΙΝΑΙ

Διαφήμιση

Η κάθε εταιρεία έχει το δικό της μείγμα παραγωγής, κατά συνέπεια έχει και το δικό της κόστος παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Μία εταιρεία για παράδειγμα μπορεί να παράγει όλο της το ρεύμα από φυσικό αέριο, ενώ μία άλλη το 40% από φυσικό αέριο, το 20% από φωτοβολταϊκά και το 40% από αιολικά πάρκα.

Όπως αντιλαμβάνεστε το κόστος στις δύο αυτές εταιρείες παραγωγής ρεύματος δεν θα είναι το ίδιο!

Αν μία εταιρεία παράγει όλο της το ρεύμα από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον άνεμο και τον ήλιο δηλαδή ,είναι εύκολα αντιληπτό ότι θα έχει λιγότερη μεταβλητότητα στις τελικές τιμές, σε σχέση με κάποια άλλη που παράγει ρεύμα με φυσικό αέριο ή και πετρέλαιο αφού οι τιμές εξαιτίας του Πολέμου στην Ουκρανία αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο!

Στην τιμή που ανακοινώνει η κάθε εταιρεία το κράτος θα επιδοτήσει 33 λεπτά την κάθε κιλοβατώρα και έτσι οι καταναλωτές θα πληρώσουμε την αξία του ρεύματος από την εταιρεία στην οποία είναι συνδρομητής, μείον τα 33 λεπτά επιδότησης του Κράτους!

Με τις τιμές που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα την πιο φθηνή τιμή ανακοίνωσε η Weenergy η οποία είναι η μοναδική εταιρεία με 100% ρεύμα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!

Η τιμή που ανακοίνωσε είναι 0,46 ευρώ η κιλοβατώρα, είτε μέρα είτε νύχτα και με έκπτωση συνέπειας πηγαίνει στο 0,45!

Αν αφαιρέσουμε την επιδότηση του Κράτους που είναι 0,33 ευρώ τότε ο καταναλωτής θα πληρώσει τον μήνα Αύγουστο 0,13ευρώ την κιλοβατώρα και με έκπτωση συνέπειας 0,12ευρώ!

Η weenergy είναι μία πολύ καλή περίπτωση για το ρεύμα του Αυγούστου!

Κάνε κλικ εδώ και δες περισσότερες πληροφορίες

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Viral video: Υποκλίθηκε και ο Τσελίκας. Ο γύπας της ημέρας τον άφησε παγωτό

Ντανιέλα Τσάβες: Το ολόσωμο μαγιό της είχε μία ιδιαιτερότητα. ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΞΩ. Η φωτογραφία που σμπαράλιασε τα social media