in

Η υψηλή νοημοσύνη είναι σαν τον βήχα. Δεν κρύβεται – Έχεις αυτά τα 9 χαρακτηριστικά; Είσαι έξυπνος – Ποιός Άλμπερτ Αϊνστάιν;

Albert Einstein

Η υψηλή νοημοσύνη είναι σαν τον βήχα. Δεν κρύβεται. Αντιθέτως, μπορείς να την βρεις σε κάποιο από αυτά τα 9 χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους ευφυείς.

Η εξυπνάδα που παίρνει την χροιά της ευφυίας, αυτή δηλαδή που δεν κυνηγά την επίδειξη, αλλά είναι αυτή που είναι, έχει κάποιες αποχρώσεις, κάποιες εκφάνσεις που ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν τις μετράνε ως ίδιον της εγκεφαλικής τους αντίληψης. Διάφορες έρευνες που έχουν γίνει κατέληξαν σε 9 χαρακτηριστικά, που αν τα έχει κάποιος, τότε διαθέτει υψηλά επίπεδα νόησης.

Δες τη λίστα με τα 9 στοιχεία, κάνε το τσεκ και όσο περισσότερα έχεις, τόσο πιο κοντά είσαι σε αυτή την ιδιαίτερα κολακευτική κατηγορία.

Διαφήμιση

1. Αγαπάς τις γάτες. Αν έχεις σκύλο στο σπίτι είναι ένδειξη καλής ψυχής και διάθεσης να προσφέρεις. Η παρουσία της γάτας είναι περισσότερο «εκλεπτυσμένη».

2. Είσαι αριστερόχειρας. Είναι μια μειοψηφία, αλλά και παράλληλα μια ολιγαρχία της σκέψης. Για τους αριστερόχειρες και το μυαλό τους λέγονται πάντα τα καλύτερα.

3. Μιλάς πολλές ξένες γλώσσες. Το να μπορείς να κουμαντάρεις 3-4 γλώσσες με άρτιο τρόπο είναι ένδειξη υψηλών δυνατοτήτων του μυαλού.

4. Είσαι πρωτότοκος στην οικογένεια. Εδώ οι απόψεις διίστανται, μιας και άλλες έρευνες λένε πως τα δεύτερα παιδιά είναι τα πιο έξυπνα. Το λιγότερο σημαντικό στη λίστα.

5. Πίνεις αλκοόλ. Hemingway, Bukowski, Καρυωτάκης. Μόλις τρία ονόματα ανθρώπων που μπούκωσαν από την ευφυΐα της ζωής. Και έπιναν πολύ.

6. Αμφισβητείς τον εαυτό σου και το μυαλό σου. Σωκρατικά κι απλά: Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα.

7. Έχεις ιδιαίτερο χιούμορ. Το χιούμορ που δεν προσβάλει είναι μεγάλη υπόθεση να το κατέχεις. Και τόσο δυσεύρετο.

8. Απολαμβάνεις την τεμπελιά. Αυτοί που επιλέγουν πολλές στιγμές καθισιού και ταβανοθεραπείας μέσα στην ημέρα, έχουν το χρόνο να φιλοσοφήσουν τη ζωή. Στήνουν έναν χαρακτήρα όπως ο Χαραλαμπίδης στα Φθηνά Τσιγάρα. Σε γοητεύει αυτή η θεώρηση των πραγμάτων.

9. Ανησυχείς διαρκώς. Βρίσκεσαι διαρκώς σε μια κατάσταση επαγρύπνησης που έρχεται ως απότοκο της διορατικότητας και του ενστίκτου σου.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση

«Έτρωγα 3 πράγματα κάθε πρωί»: Το πρωινό της Ιωάννας Τούνη, έτσι έχασε τα 20 κιλά της εγκυμοσύνης σε 4 μήνες με γυμναστική

Κάιλι Τζένερ: Με ζαρτιέρες και στρινγκ παίρνει kinky πόζες στο κρεβάτι και αναστατώνει