in

Οι ραδιενεργοί σωλήνες στην Κίνα,ετών 150.000!!!

Σε μια μυστηριώδη πυραμίδα στην Κίνα στην επαρχία Qinghai κοντά στο Όρος Baigong υπάρχουν τρεις σπηλιές γεμάτες με σωλήνες που οδηγούν σε μια κοντινή λίμνη με θαλασσινό νερό. Υπάρχουν επίσης σωλήνες κάτω από το πυθμένα της λίμνης και στην ακτή. Είναι σωλήνες από σίδηρο που κυμαίνονται σε μέγεθος. Κάποιες, μάλιστα, είναι μικρότερες από ό,τι μια οδοντογλυφίδα! Αλλά δεν είναι το μοναδικό μυστήριο.

Μία έρευνα που ξεκίνησε από μια ομάδα επιστημόνων που στάλθηκε να ερευνήσει εκεί, το 2002.

tubi-baigong-pipes-03

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο του Πεκίνο, με τη χρήση θερμοφωταύγειας, χρονολογούνται ως 150.000 ετών.

Οι σωλήνες Baigong οδηγούν σε μια αλμυρή λίμνη, αν και μία δίδυμη λίμνη σε κοντινή απόσταση περιέχει γλυκό νερό.Baigong-pipes

Το γύρω τοπίο είναι διάσπαρτο με ό,τι το πρακτορείο Xinhua περιγράφει ως «πέτρες παράξενου σχήματος.» Βράχοι προεξέχουν από το έδαφος σαν σπασμένες κολόνες. Ο επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση Delingha είπε στο Xinhua ότι οι σωλήνες αναλύθηκαν σε τοπικό χυτήριο και δεν μπορούσε να εντοπιστεί το 8 τοις εκατό του υλικού.

iron_pipe_4Το υπόλοιπο αποτελείται από οξείδιο του σιδήρου, διοξείδιο του πυριτίου και οξείδιο του ασβεστίου. Το διοξείδιο του πυριτίου και το οξείδιο του ασβεστίου είναι προϊόντα μεγάλης αλληλεπίδρασης μεταξύ του σιδήρου και τον περιβάλλοντα ψαμμίτη, που δείχνει την αρχαία ηλικία των σωλήνων.

Ο Liu Shaolin, ο μηχανικός που έκανε την ανάλυση, είπε στο Xinhua: «Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα παρουσιάζει την περιοχή ακόμη πιο μυστηριώδη»

Για να προσθέσουμε επιπλέον μυστήριο, ο Zhang Jiandong, ερευνητής γεωλογίας του China Earthquake Administration είπε στην εφημερίδα People’s Daily το 2007 ότι ορισμένοι από τους σωλήνες, βρέθηκαν να είναι άκρως ραδιενεργοί.

t2f2cf9_baigong2f15728726

Θεωρίες

Κάποιοι βλέπουν πως πλούσιο σε σίδηρο μάγμα, μπορεί να βγήκε βαθιά μέσα από τη Γη, φέρνοντας το σίδερο σε σχισμές όπου στερεοποιήθηκε σε σωλήνες.

Άλλοι έχουν πει ότι ιζήματα σιδήρου μπορεί να έχουν ξεπλυθεί μέσα σε σχισμές, μεταφερόμενες από το νερό κατά τη διάρκεια των πλημμυρών.

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι οι σωλήνες είναι απολιθωμένες ρίζες δέντρων. Η εβδομαδιαία Xinmin Weekly ανέφερε το 2003 ότι οι επιστήμονες διαπίστωσαν φυτική ύλη σε μια ανάλυση των σωλήνων, και βρήκαν επίσης ό,τι έμοιαζαν με δακτυλίους των δέντρων.

china-baigong-pipes

Μία θεωρία που βασίζεται σε μια άλλη γεωλογική θεωρία ότι σε ορισμένες θερμοκρασίες και υπό ορισμένες χημικές συνθήκες, οι ρίζες των δέντρων μπορεί να υποβληθούν σε διαγένεση (μετασχηματισμός του εδάφους σε βράχο) και άλλες διαδικασίες, που μπορούν να παράγουν σχηματισμούς σιδήρου.
Αλλά είναι ασαφές το πώς ακριβώς υποστηρίζεται η θεωρία αυτή σε σχέση με τους σωλήνες Baigong.

ia522cdfb8

Καμία θεωρία δεν μπορεί να εξηγήσει την ραδιενέργεια στις παράξενες ιδιότητες των σωλήνων.
Μετάφραση-Απόδοση diadrastika

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]