Η πρώτη πρόβλεψη του καιρού για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Πλησιάζοντας στη μέρα του Μαραθωνίου, μεγαλώνει και η αγωνία μας για τον καιρό. Όπως έχουμε συνηθίσει από το 2012 και μετά, μάλλον και φέτος ο καιρός δεν θα φέρει εμπόδια στους δρομείς, τους διοργανωτές, τους εθελοντές, τους θεατές. Μπορεί οι συνθήκες να μην είναι οι πλέον τέλειες, αλλά θα μπορούμε να είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι, αν και η υγρασία…δεν παλεύεται.

Οι προγνώσεις όπως έχουν αυτή τη στιγμή (απόγευμα Τρίτης), δίνουν για το πρωί της Κυριακής στον Μαραθώνα 11β Κελσίου, 95% υγρασία, αέρα 2 μποφόρ βορειοδυτικά, και αρκετά σύννεφα. Κατά τη διάρκεια της κούρσας η θερμοκρασία θα ανεβαίνει και η υγρασία θα μειώνεται. Έτσι το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας θα έχει 20 βαθμούς Κελσίου, η υγρασία θα είναι στο 51%, θα έχει μόλις 1 μποφόρ, και αραιή συννεφιά.

Οι 10ρηδες και οι 5ρηδες δεν θα μετακινηθούν βέβαια στον Μαραθώνα. Το πρωί στον αγώνα τους στην Αθήνα θα συναντήσουν 14β Κελσίου, 86% υγρασία, 2 μποφόρ βόρεια, αρκετά σύννεφα.

Σημαντική μέρα είναι βέβαια και το Σάββατο καθώς οι εκδηλώσεις και οι ετοιμασίες θα βρίσκονται στο αποκορύφωμα. Το Σάββατο το απόγευμα η θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι στους 18 βαθμούς, η υγρασία στο 65, τα μποφόρ 2, τα σύννεφα αρκετά.

Κάθε μέρα που θα περνά η πρόγνωση μπορεί να διαφοροποιείται έστω λίγο, και όσο πλησιάζουμε στη Κυριακή η πρόβλεψη θα είναι πιο ισχυρή.
Δειτε την τελική πρόβλεψη εδω

Written by admin

ΙΕΚ ΑΚΜΗ_ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Για 5η συνεχή χρονιά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίπλα στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας

Η ΜΑΣΑ & Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ

Η ΜΑΣΑ & Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ