Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Φεβ 17, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Η φωτιά που «πάγωσε» την Ευρώπη: Η στιγμη που ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ολα απο βεγγαλικά σε πανάκριβες σαμπάνιες
news

Η φωτιά που «πάγωσε» την Ευρώπη: Η στιγμη που ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ολα απο βεγγαλικά σε πανάκριβες σαμπάνιες

Kool Team
Last updated: 2 Ιανουαρίου, 2026 5:46 μμ
Kool Team
Published: 2 Ιανουαρίου, 2026
Share
SHARE

Με βαριά ατμόσφαιρα και υπό τη σκιά μιας από τις φονικότερες τραγωδίες των τελευταίων δεκαετιών, οι ελβετικές Αρχές δίνουν νέα στοιχεία για την πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο χιονοδρομικό θέρετρο Κραν Μοντανά. Ο απολογισμός παραμένει αμείλικτος: 40 νεκροί και 119 τραυματίες, εκ των οποίων οι 113 έχουν ήδη ταυτοποιηθεί επισήμως.

Ενότητες
  • Σταθερός ο αριθμός των νεκρών – Προχωρά η ταυτοποίηση
  • Ποιοι είναι οι τραυματίες – Διεθνής διάσταση της τραγωδίας
  • Μεσίστιες σημαίες και εθνικό πένθος
  • Τα βεγγαλικά στο επίκεντρο της έρευνας
  • Πιθανή έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Σταθερός ο αριθμός των νεκρών – Προχωρά η ταυτοποίηση

Σύμφωνα με τη νεότερη επίσημη ενημέρωση των αρχών του καντονιού Βαλέ, η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Περίπου 30 ειδικοί -ιατροδικαστές, αστυνομικοί και τεχνικοί- εργάζονται αδιάκοπα, χρησιμοποιώντας συνδυασμό DNA, οδοντιατρικών δεδομένων και προσωπικών αντικειμένων, ώστε να δοθούν απαντήσεις στις οικογένειες το συντομότερο δυνατό.

Ο διοικητής της αστυνομίας του καντονιού, Φρεντερίκ Γκιλέρ, τόνισε ότι «η προτεραιότητα είναι να υπάρξουν σαφείς και νόμιμες απαντήσεις για το τι συνέβη», υπογραμμίζοντας πως η διαδικασία δεν θα επισπευσθεί εις βάρος της ακρίβειας.

Ποιοι είναι οι τραυματίες – Διεθνής διάσταση της τραγωδίας

Από τους 113 τραυματίες που έχουν ταυτοποιηθεί, οι 71 είναι Ελβετοί, 14 Γάλλοι και 11 Ιταλοί, ενώ υπάρχουν επίσης υπήκοοι Σερβίας, Βοσνίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου, Πολωνίας και Πορτογαλίας. Για 14 τραυματίες η υπηκοότητα παραμένει άγνωστη. Περίπου 50 άτομα πρόκειται να μεταφερθούν εντός των επόμενων ημερών σε νοσοκομεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα υγείας.

Μεσίστιες σημαίες και εθνικό πένθος

Σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και σε όλες τις ελβετικές πρεσβείες ανά τον κόσμο. Ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας έκανε λόγο για «εθνικό σοκ», ενώ οι τοπικές κοινωνίες παραμένουν συγκλονισμένες.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο νοσοκομείο της Σιόν, όπου -όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Ματίας Ρεϊνάρ- πολλοί εργαζόμενοι διέκοψαν τις άδειές τους για να συνδράμουν στη φροντίδα των τραυματιών.

Τα βεγγαλικά στο επίκεντρο της έρευνας

Κομβικό σημείο της έρευνας αποτελεί πλέον το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ξεκίνησε από βεγγαλικά προσαρτημένα σε μπουκάλια σαμπάνιας. Η γενική εισαγγελέας Μπεατρίς Πιλού ανέφερε ότι αυτό είναι μέχρι στιγμής το επικρατέστερο σενάριο, καθώς η φωτιά φαίνεται να επεκτάθηκε γρήγορα στην οροφή του χώρου.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε μέσα στο κατάμεστο μπαρ Le Constellation, όπου εκατοντάδες άνθρωποι γιόρταζαν την αλλαγή του χρόνου. Οι ερευνητές εξετάζουν παράλληλα τα υλικά ανακαίνισης, τις εξόδους κινδύνου, τα συστήματα πυρασφάλειας και τη χωρητικότητα του καταστήματος.

Πιθανή έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Οι δύο Γάλλοι υπεύθυνοι του μπαρ έχουν ήδη καταθέσει, ενώ δεν αποκλείεται η έναρξη ποινικής έρευνας για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Οι αρχές αποφεύγουν προς το παρόν να προδικάσουν εξελίξεις, ξεκαθαρίζοντας ότι όλες οι πτυχές της υπόθεσης βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Καθώς οι ημέρες περνούν, το Κραν Μοντανά προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του. Όμως τα ερωτήματα για το πώς μια νύχτα γιορτής μετατράπηκε σε εφιάλτη παραμένουν – και οι απαντήσεις που θα δοθούν αναμένεται να καθορίσουν όχι μόνο τις ευθύνες, αλλά και το μέλλον της ασφάλειας στη νυχτερινή διασκέδαση.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
15°C
Athens
drizzle
16° _ 14°
75%
4 km/h
Τρ
14 °C
Τε
14 °C
Πε
14 °C
Πα
16 °C
Σα
10 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Πάτρα: Θλίψη για τις δύο αδελφές που βρέθηκαν νεκρές – Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα

Kool Team
1 Min Read

Θρίλερ στις φυλακές Δομοκού: Σκιές και αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία ισοβίτη

Kool Team
3 Min Read

Παναθηναϊκός: Ο Εργκίν Αταμάν «έκλεισε» το Instagram μετά το σοκ με τον Κολοσσό

Kool Team
2 Min Read

Αμάντα Χόλντεν: Ποζάρει στα 55 με αφόρητο sexyness επιδεικνύοντας τα δίμετρα πόδια της

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

news

Φρίκη στο Ηράκλειο: Τράβαγαν σε βίντεο τα βασανιστήρια του 3χρονου Άγγελου

2 Min Read
Sports

Ψάχνεται για ΝΒΑ ο Ματίας Λεσόρ: Στο Μαϊάμι με τον Κέντρικ Ναν και αρκετούς ατζέντηδες

2 Min Read
news

Αργύρης Αγγέλου: η δημόσια συγγνώμη και η αντίδραση μετά την επίμαχη φωτογραφία από την κηδεία του Γεράσιμου Μιχελή

2 Min Read
tzoker-Κληρωση
news

Τζόκερ: Είσαι από τη Λάρισα Τσέκαρε ξανά το δελτίο σου μπορεί να κέρδισες 12.000.000 ευρώ

1 Min Read
koolgirls

Δεν κωλώνει πουθενά! – Η Κλαούντια Ρομάνι σε νέες πόζες στη παραλία

1 Min Read
Ζωή Μαντζακάνη Όλα τα άρθρα από το Koolnews
Media

Mad Clip: Αυτή είναι η ταχύτητα με την οποία έτρεχε. Την υπολόγισαν με μαθηματικούς τύπους

1 Min Read
Showbiz

Πότε γεννάει η Δώρα Παντέλη;

1 Min Read
news

Προφυλακιστέος ο 29χρονος για το δυστύχημα στη Λούτσα – «Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη, ζητώ συγγνώμη»

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?