in

Η Άσκηση είναι Φάρμακο Πρόληψη και αποκατάσταση παθήσεων μέσα από την άσκηση

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου από τις 17.00 έως τις 21.00 στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει σε συνεργασία με τη Μονάδα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, το τμήμα Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine» ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο Η Άσκηση είναι Φάρμακο.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τη σημασία της σωματικής άσκησης ως φαρμάκου για την αντιμετώπιση νόσων και τη βελτίωση της υγείας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Διακεκριμένοι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ θα παρουσιάσουν πρωτόκολλα θεραπευτικής άσκησης για την υπέρταση, τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, τον σακχαρώδη διαβήτη, τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα και την ογκολογία. Η εκδήλωση θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες σχετικά με το παγκόσμιο κίνημα που αναπτύσσεται για την υγεία και τη συνταγογράφηση της σωματικής άσκησης με σκοπό την πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων ασθενειών.
Για ανδρικά αθλητικά παπούτσια αγοράστε εδω
Πιο συγκεκριμένα, για το θέμα θα μιλήσουν οι:
Δημητριάδης Γεώργιος, Καθηγητής Παθολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Μέλος
του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Exercise Ιs Medicine»
Κουτσιλιέρης Μιχάλης, Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή,
ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Exercise Is Medicine» & Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική
Μητσιοκάπα Ευανθία, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Μονάδα
Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence»
Ξάνθης Δημήτριος, Καρδιολόγος εντατικολόγος, Δ/ντής ΕΣΥ, «Λαϊκό Νοσοκομείο», Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ. Μέλος του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Exercise Is Medicine»
Παπαγεωργίου Σωκράτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας και Νευροψυχολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Μέλος του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Exercise Is Medicine»
Σταυρουλάκης Γεώργιος, Καρδιολόγος, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Ειδικός Αθλητικής Καρδιολογίας
Φιλίππου Αναστάσιος, Επίκουρος Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Μέλος του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Exercise Is Medicine» & Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Κουλουβάρης, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence», Μέλος του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Exercise Ιs Medicine».
Η είσοδος στην εσπερίδα είναι ελεύθερη. Για το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα SNFCC.org.
Η ενημερωτική εσπερίδα Η Άσκηση είναι Φάρμακο, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Το πρόγραμμα Sports Excellence υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.
Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.
Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
To ωράριο λειτουργίας έως 31 Ιανουαρίου 2019 είναι:
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:
Δευτέρα έως Πέμπτη: 06.00 – 22.00
Παρασκευή έως Κυριακή: 06.00 – 00.00
Αγορά, Φάρος: 06.00 – 00.00
Κέντρο Επισκεπτών: 09.00 – 22.00
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς. Email επικοινωνια στο [email protected]