in

Η Air Liquide πραγματοποιεί στρατηγική επένδυση στην παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης χωρίς εκπομπές διοξειδίου

Η Air Liquide πραγματοποιεί στρατηγική επένδυση στην παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης χωρίς εκπομπές διοξειδίου
Η Air Liquide ανακοίνωσε ότι απέκτησε ποσοστό 18,6% στην καναδική Hydrogenics Corporation, μία εταιρία με ηγετική παρουσία στους εξοπλισμούς για την παραγωγή υδρογόνου από ηλεκτρόλυση και στις κυψέλες καυσίμου. Πρόκειται για μία στρατηγική επένδυση ύψους 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων (18 εκατομμυρίων ευρώ), που επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση του Ομίλου στις αγορές ενεργειακών τεχνολογιών υδρογόνου, καθώς και τη φιλοδοξία του να αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα στην προμήθεια υδρογόνου, το οποίο προέρχεται μέσα από διαδικασίες χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ιδίως για τους τομείς της βιομηχανίας και της βιώσιμης κινητικότητας.
Πιστεύοντας ότι το υδρογόνο θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, η Air Liquide αποτελεί πρωτοπόρο στην ανάπτυξη του τομέα του υδρογόνου εδώ και αρκετά χρόνια. Η Air Liquide και η Hydrogenics έχουν επίσης συνάψει μια συμφωνία, σε τεχνολογικό και εμπορικό επίπεδο, με αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογιών κυψέλης με ηλεκτρολύτες πολυμερικής μεμβράνης (PEM – Proton Exchange Membrane) για τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές υδρογόνου σε όλο τον κόσμο.
Σχολιάζοντας την επένδυση αυτή, ο François Darchis, Αντιπρόεδρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας, δήλωσε: «Η ηλεκτρόλυση του νερού είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες για την επιτάχυνση της χρήσης του υδρογόνου ως ενός φορέα βιώσιμης ενέργειας. Πράγματι, επιτρέπει την παραγωγή υδρογόνου εντελώς απαλλαγμένου από άνθρακα, μέσα από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Η συνεργασία με την Hydrogenics, πρωτοπόρο στις τεχνολογίες ηλεκτρόλυσης και κυψελών καυσίμου, επιτρέπει στην Air Liquide να εμπλουτίσει τις λύσεις της για παραγωγή υδρογόνου και να ενισχύσει την προσφορά ανταγωνιστικού υδρογόνου χωρίς ανθρακούχες εκπομπές σε μεγάλη κλίμακα. Είμαστε περισσότερο από ποτέ πεπεισμένοι ότι το υδρογόνο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η δραστική μείωση των εκπομπών CO2 είναι ζωτικής σημασίας για τον πλανήτη. Στον τομέα αυτό, η Air Liquide έχει τους πιο φιλόδοξους στόχους στον κλάδο της».
Σχετικά με την Hydrogenics Corporation
Η Hydrogenics Corporation (www.hydrogenics.com) είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα ανάπτυξης και κατασκευής τεχνολογιών που απαιτούνται για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης. Με έδρα την Μισισάουγκα, Οντάριο, η Hydrogenics παρέχει λύσεις για την παραγωγή υδρογόνου, την αποθήκευση ενέργειας και την προμήθεια υδρογόνου σε πελάτες και συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο. Η Hydrogenics διαθέτει μονάδες παραγωγής στη Γερμανία, το Βέλγιο και τον Καναδά και κέντρα εξυπηρέτησης στη Ρωσία, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Η δέσμευση της Air Liquide στον τομέα της τεχνολογίας υδρογόνου
Η Air Liquide έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία τα τελευταία 50 χρόνια σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας του υδρογόνου, από την παραγωγή και την αποθήκευση, ως τη διανομή και την ανάπτυξη εφαρμογών για τελικούς πελάτες, συμβάλλοντας έτσι στην ευρεία χρήση του υδρογόνου ως καθαρή ενέργεια, ειδικά στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας. Η Air Liquide έχει αναλάβει μέχρι σήμερα το σχεδιασμό και την κατασκευή 120 σταθμών σε όλο τον κόσμο. Το υδρογόνο αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιώσιμης κινητικότητας και συμβάλλει έτσι στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Χρησιμεύει ως καύσιμο στις κυψέλες καυσίμου, καθώς συνδυάζεται με το οξυγόνο στον αέρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας απελευθερώνοντας μόνο νερό. Στο συγκεκριμένο στάδιο χρήσης του, το υδρογόνο δεν παράγει καθόλου ρύπανση: μηδενικά αέρια θερμοκηπίου, μηδενικά σωματίδια και μηδενική ηχορύπανση. Το υδρογόνο δίνει μία συγκεκριμένη απάντηση στις προκλήσεις της βιώσιμης κινητικότητας και της ρύπανσης στις αστικές περιοχές.
Σχετικά με την Air Liquide
Παγκόσμιος ηγέτης στα αέρια, τις τεχνολογίες και υπηρεσίες για τη Βιομηχανία και την Υγεία η Air Liquide είναι παρούσα σε 80 χώρες, αριθμεί 65.000 εργαζόμενους και εξυπηρετεί περισσότερους από 3,5 εκατ. πελάτες και ασθενείς. Το οξυγόνο, το άζωτο και το υδρογόνο, τα βασικά μικρά μόρια για τη ζωή, την ύλη και την ενέργεια, αποτελούν το επιστημονικό πεδίο της Air Liquide και βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1902.
Η φιλοδοξία της Air Liquide είναι να αποτελεί τον ηγέτη της βιομηχανίας της, εξασφαλίζοντας διαχρονική απόδοση και ενεργώντας υπεύθυνα. Η επικεντρωμένη στις ανάγκες των πελατών στρατηγική της, αποσκοπεί διαχρονικά στην κερδοφόρο ανάπτυξη. Βασίζεται στην υψηλή λειτουργική απόδοση, στις ποιοτικές επενδύσεις, στην καινοτομία και στην διαδικτυακή οργάνωση που υιοθετείται από τον Όμιλο σε παγκόσμιο επίπεδο. Χάρη στη δέσμευση και την εφευρετικότητα των εργαζομένων του Ομίλου, η Air Liquide μπορεί να απαντά στις προκλήσεις που προέρχονται από τους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος, υγείας και ψηφιακού μετασχηματισμού, και να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στους μετόχους της.
Ο κύκλος εργασιών της Air Liquide το 2017 ήταν 20,3 δις ευρώ. Οι λύσεις που προτείνει για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% των πωλήσεών της. Η Air Liquide είναι μέλος του χρηματιστηρίου του Παρισιού (Α θέση) και η μετοχή της συμμετέχει στους δείκτες CAC 40, EURO STOXX 50 και FTSE4Good.

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς. Email επικοινωνια στο [email protected]