Γυναίκα: Ο καφές θεραπεύει τα μαλλιά!

Ο καφές είναι για πολλούς το πρώτο πράγμα που σκέφτονται, όταν σηκώνονται το πρωί από το κρεβάτι… Γνωρίζατε όμως ότι εκτός από τον οργανισμό σας, ο καφές «ξυπνά» και… τα μαλλιά σας;

Σύμφωνα…
με μια έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Dermatology, η καφεΐνη διεγείρει το στέλεχος της τρίχας και βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα, καθώς μπλοκάρει τις επιπτώσεις της χημικής ουσίας DHT, η οποία είναι γνωστό ότι βλάπτει τα τριχοθυλάκια.
Βέβαια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, θα πρέπει κανείς να πίνει από 50 έως 60 καφέδες την ημέρα, προκειμένου τα μαλλιά να… «πάρουν την απαραίτητη δόση τους», γι’ αυτό μια εναλλακτική επιλογή είναι η χρήση κατάλληλων προϊόντων που περιέχου καφεΐνη.


8 by YOOX ΓΟΒΕΣ
119ευρώ
Ψώνισέ το εδώ ➜➜➜ http://mikk.ro/B3Bq

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα τριχοθυλάκια των γυναικών ανταποκρίνονταν καλύτερα στην «τοπική θεραπεία», σε σχέση με αυτά των ανδρών.
Τα ευρήματα αυτά συμφωνούν με τα συμπεράσματα μιας έρευνας που είχε γίνει το 2007, και πάλι από το International Journal of Dermatology, σύμφωνα με τα οποία η καφεΐνη ενίσχυε το μήκος των τριχών κατά 33-40%.

«Τα θυλάκια των μαλλιών που υποβλήθηκαν σε αγωγή με καφεΐνη, εμφάνισαν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης μέσα στις 24 πρώτες ώρες και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις οκτώ ημέρες» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Tobias Fischer.

Ασημίνα Φρατζέσκου

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς

Κύμα-τέρας 30 μέτρων χτυπάει πλοίο viral video

Viral Video: Κύμα τέρας 30 μέτρων χτυπάει πλοίο

Λαικό-Λαχείο ΚΛΗΡΩΣΗ αποτελεσματα 29-10-2019

ΚΛΗΡΩΣΗ Λαικού Λαχείου: Αποτελεσματα κλήρωσης 29-10-2019. Αυτος είναι ο ΠΡΩΤΟΣ Αριθμός