Γρίπη: Ανησυχητική αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ λόγω επιπλοκών

Δυναμική εμφάνιση έκανε η γρίπη της πρώτες ημέρες της Nέας Xρονιάς. Ενδεικτικό είναι ότι την τελευταία εβδομάδα διπλασιάστηκε ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι από τις αρχές της φετινής περιόδου χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω επιπλοκών της γρίπης. Την ίδια στιγμή, αυξήθηκε κατακόρυφα και ο αριθμός των επισκέψεων σε γιατρό ασθενών με συμπτώματα γρίπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έως και χθες (Πέμπτη 10.1.2019) έχουν δηλωθεί 12 σοβαρά περιστατικά γρίπης (ένα θανατηφόρο) με νοσηλεία σε ΜΕΘ, από έξι που αναφέρονταν στην προηγούμενη. Πρόκειται για εννέα άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας από 45 έως 82 ετών, που είχαν προσβληθεί από γρίπη τύπου Α.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο δύο εκ των ασθενών που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ ήταν εμβολιασμένοι έναντι της γρίπης. Από τα 12 περιστατικά, τα 11 ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση για την οποία συστήνεται εμβολιασμός.
«Με βάση τα ανωτέρω, έχει ξεκινήσει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Τονίζεται «η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Πηγή

Ασημίνα Φρατζέσκου

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς

Χειμερινές εκπτώσεις 2019: Πότε ξεκινούν ;Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

7 Πολύτιμες Συμβουλές που θα σας Βοηθήσουν να Ξεχωρίσετε τα Αυθεντικά Καλλυντικά από τις Απομιμήσεις!