in

Γιατί δεν πρέπει να πίνεις μη παστεριωμένο γάλα

Το μη παστεριωμένο γάλα, γνωστό και ως ωμό γάλα, είναι γάλα που δεν έχει υποστεί τη διαδικασία της παστερίωσης. Η παστερίωση είναι μια διαδικασία όπου το γάλα θερμαίνεται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με σκοπό την καταστροφή των βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών. Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση παστεριωμένου γάλατος αντί για ωμό:

  1. Βακτηριακοί κίνδυνοι: Το ωμό γάλα μπορεί να περιέχει επικίνδυνα βακτήρια όπως η Salmonella, η E. coli και η Listeria. Αυτοί οι μικροοργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώδεις νόσους.
  2. Αυξημένος κίνδυνος για ευπαθείς ομάδες: Τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυοι και τα άτομα με μειωμένη ανοσολογική απόκριση είναι πιο ευάλωτα στις λοιμώξεις που μπορεί να προκληθούν από το ωμό γάλα.
  3. Νοσογόνοι παράγοντες: Το ωμό γάλα μπορεί να περιέχει ιούς, παράσιτα και άλλους νοσογόνους παράγοντες που προκαλούν νόσους.
  4. Ελάχιστα πλεονεκτήματα: Πολλοί ισχυρίζονται ότι το ωμό γάλα προσφέρει θρεπτικά οφέλη που χάνονται με την παστερίωση. Ωστόσο, οι περισσότερες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι τα πλεονεκτήματα του ωμού γάλατος είναι ελάχιστα σε σχέση με τους κινδύνους του.
  5. Νομικά προβλήματα: Σε πολλές χώρες και περιοχές, η πώληση ή η διανομή του ωμού γάλατος είναι περιορισμένη ή παράνομη λόγω των παραπάνω κινδύνων.

Συνεπώς, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους κινδύνους που συνδέονται με το ωμό γάλα και να προτιμούμε το παστεριωμένο γάλα για την ασφάλεια και την υγεία μας.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Δολοφονία έξι Τούρκων: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με 2 συλλήψεις

Γιατί η πίτσα μπαίνει σε τετράγωνο κουτί ενώ είναι στρογγυλή;

Γιατί η πίτσα μπαίνει σε τετράγωνο κουτί ενώ είναι στρογγυλή;