Γάτες. Σου τρίβονται; Σου κάνουν πατουσάκια; Δες τι σημαίνει

Τα γατάκια σήμερα, είναι πολύ δημοφιλή στο διαδίκτυο. Κατέχουν την πρώτη θέση στην λίστα των πιο δημοφιλών κατοικίδιων ζώων, πετώντας έξω ακόμα και τα σκυλιά.
Μελέτες και έρευνες, έχουν δείξει ότι πολλοί ιδιοκτήτες γατών έχουν κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο και είναι πιο εσωστρεφείς σε σύγκριση με άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.
Ίσως να έχετε αναρωτηθεί, γιατί οι γάτες συμπεριφέρονται έτσι όπως συμπεριφέρονται.

Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους οι γάτες επικοινωνούν μαζί μας και δεν είναι πάντα προφορικά. Οι γάτες χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και ορισμένες συμπεριφορές, για να περάσουν σε μας αυτά που θέλουν. Οι πιο συνηθισμένες ενέργειες γατών, αναλύονται και εξηγούνται παρακάτω:

1. Σας πατάει την πλάτη σαν να σας ζυμώνει: Από τις πιο διασκεδαστικές συμπεριφορές της γάτας. Κάνοντας αυτή την κίνηση, η γάτα θυμάται όταν ήταν μωρό και ταΐζονταν από τη μητέρα της. Αυτό το ένστικτο είναι πολύ ισχυρό στις γάτες. Πιστεύεται επίσης, ότι είναι ένα σημάδι άνεσης, εμπιστοσύνης και χαλάρωσης.

2. Τρέχει απότομα γύρω από το σπίτι: Με αυτή τη συμπεριφορά, η γάτα απλώς προσπαθεί να ασκηθεί. Οι περισσότερες γάτες δεν κάνουν μεγάλες βόλτες έξω. Το να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα σε όλη το σπίτι, είναι ουσιαστικά σαν να πηγαίνουν βόλτα.

3. Κοιμούνται πολύ: Η μέση γάτα ζει περίπου 12-15 χρόνια και περνάει το 70% της ζωής της, με το να κοιμάται. Αυτό σημαίνει ότι 8.4-10.5 χρόνια, κοιμάται! Επιπλέον, τα γατάκια χρειάζονται ακόμα περισσότερο ύπνο από ό, τι οι ενήλικες γάτες.

4. Χτυπάει το κεφάλι της πάνω σας: Με αυτόν τον τρόπο μια γάτα χαιρετάει. Είναι επίσης, μια φιλική χειρονομία προς τους ανθρώπους. Θα το κάνουν μόνο όταν αισθάνονται πραγματικά ασφαλείς.

Τις θυμάστε; Ιερόδουλες με AIDS… Τώρα στο θέατρο Vault

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΤΗ ΔΕΙΤΕ το «ΚΟΛΠΟ» των Τηλεπαιχνιδιών με τις ΛΕΞΕΙΣ ΒΙΝΤΕΟ Ντοκουμέντο