Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες (καθαρισμένες και χωρίς κεφάλι)
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τις γαρίδες, τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
- Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
- Ξεκινάμε το πανάρισμα:
- Αλευρώνουμε καλά τις γαρίδες.
- Τις βουτάμε στο αυγό.
- Τις περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει καλά.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις γαρίδες, σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε ζεστές με τυρι και μαγιονέζα και απολαμβάνουμε!
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά στο αλεύρι ή στην τριμμένη φρυγανιά για επιπλέον γεύση.
- Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε διπλό πανάρισμα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
- Φροντίζουμε το λάδι να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία (περίπου 180°C) για να μην καούν οι γαρίδες.
- Μπορείτε να συνοδεύσετε τις γαρίδες με σάλτσα της αρεσκείας σας, όπως σάλτσα ταρτάρ, μαγιονέζα ή σάλτσα λεμονιού.
Follow Koolnews.gr στο Google News