Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Απρ 20, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Γ. Γεωργαντάς: Το νέο sms για το λιανεμπόριο θα αποστέλλεται μία φορά την ημέρα και ανώνυμα
news

Γ. Γεωργαντάς: Το νέο sms για το λιανεμπόριο θα αποστέλλεται μία φορά την ημέρα και ανώνυμα

Στεφανία Καρρά
Last updated: 1 Μαρτίου, 2021 1:31 μμ
Στεφανία Καρρά
Published: 1 Μαρτίου, 2021
Share
SHARE

Πώς θα ειδοποιηθούν οι ευπαθείς για τον εμβολιασμό τους!

Ένα θέμα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους ειδικούς αλλά και την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γεώργιος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο νέο αριθμό όπου θα αποστέλλεται sms ειδικά για τα καταστήματα λιανεμπορίου.

«Δεν είχαμε αποκρύψει ποτέ ότι υπάρχει ένας αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο. Είναι μία από τις δυνατότητες που θέλουμε να προσφέρουμε», σημείωσε συμπληρώνοντας πως, η υπηρεσία θα μπει σε εφαρμογή, «όταν οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο φως γι’ αυτήν τη δραστηριότητα».

Ο υφυπουργός εξήγησε πως ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να στείλει μήνυμα μία φορά την ημέρα, ενώ ξεκαθάρισε πως στο μήνυμα δεν θα αναγράφεται το όνομα του χρήστη.

Παράλληλα επεσήμανε πώς η λειτουργία της υπηρεσίας είναι έτοιμη τεχνολογικά, ωστόσο η απόφαση για την έναρξή της θα ληφθεί από τους λοιμωξιολόγους και το υπουργείο ανάπτυξης.
Εμβολιασμός

Αναφορικά με την πορεία εμβολιασμός στη χώρα μας, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 885.000 εμβολιασμοί, υπολογίζοντας πως μέχρι την Πέμπτη «θα ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο».

Στη συνέχεια επεσήμανε τη σημασία της έγκρισης του εμβολίου της Johnson & Johnson από τον Αμερικανικό Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων, το οποίο μάλιστα θα κριθεί και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό στις 11 Μαρτίου.

Ευπαθείς ομάδες

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τις ευπαθείς ομάδες που έχουν νοσήματα υψηλού κινδύνου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρόκειται για περίπου 200.000 ανθρώπους, ο εμβολιασμός των οποίων θα ξεκινήσει σχεδόν παράλληλα με τους πολίτες ηλικίας 70- 74 ετών.

Ο υφυπουργός μιλώντας για την ειδοποίηση των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, χαρακτήρισε εύκολη την επιλογή τους, αφού μέσα από τα μητρώα ή και την άυλη συνταγογράφηση μπορούν κι έχουν ήδη εντοπιστεί.

Ο χρόνος εκκίνησης του εμβολιασμού των δύο αυτών ομάδων δεν είναι σαφής, αλλά εξαρτάται από τη ροή εμβολίων προς τη χώρα μας.

Μάλιστα ο υφυπουργός διευκρίνισε πώς αν κάποιος αποφασίσει να εμβολιαστεί την περίοδο που ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει σε άλλη ομάδα, μπορεί να το κάνει.

«Δηλαδή, αν ένας 90χρονος αποφασίσει τώρα να το κάνει, μπαίνει, κλείνει ραντεβού και το κάνει. Δεν κλείνει η εφαρμογή», εξήγησε μέσα από το παράδειγμα.

«Στις δομές που γίνονται οι εμβολιασμοί, υπάρχει σύστημα αναπλήρωσης, όπου αυτό προκύψει. Στελέχη της ΕΛΑΣ ή άνδρες του Στρατού ειδοποιούνται και πηγαίνουν. Εκεί που υπήρχαν κινητές μονάδες παρατηρήθηκε παρατυπία», σημείωσε κι έκανε λόγο για «ελάχιστες περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί. Οι οποίες ελέγχονται και θα αποδοθούν ευθύνες».

Εξήγησε δε ότι, «στις κινητές μονάδες προβλέπεται αναπλήρωση με τον ίδιο τρόπο» και είπε κατηγορηματικά πως «το σύστημα είναι πλήρως ψηφιοποιημένο, είναι σαφές το ποιος, πότε και πού το έκανε» το εμβόλιο.

Τέλος, στην ερώτηση αν θα υπάρξει κάποιο άλλο νούμερο για κάποια άλλη δραστηριότητα, απάντησε πως «δεν υπάρχει κάτι άλλο για να ανακοινωθεί, εκτός από το 13032».

newsbreak

parapona-rodou.blogspot.com

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΣτεφανία Καρρά
Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο stefania@koolnews.gr
Weather
18°C
Athens
clear sky
19° _ 17°
67%
3 km/h
Δε
18 °C
Τρ
24 °C
Τε
21 °C
Πε
13 °C
Πα
19 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

Υπόθεση Μυρτούς: Το μυστήριο με το Airbnb και τα 220 ευρώ – Γιατί ο 23χρονος καθάριζε το δωμάτιο ενώ η Μυρτώ πέθαινε;

Kool Team
3 Min Read

Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας: Μητέρα δύο παιδιών έχασε τη ζωή της στο Υπουργείο Τουρισμού – Όλο το χρονικό

Kool Team
3 Min Read

«Πού πας κοπέλια;»: Το σοκ της Βαλέριας Κουρούπη όταν έμαθε την ηλικία του συντρόφου της – Η διαφορά των 16 χρόνων!

Kool Team
3 Min Read

Θρίλερ στο Airbnb της τραγωδίας: Η ιδιοκτήτρια έκρυβε ενοίκους και υλικό από την Αστυνομία – Όλο το παρασκήνιο

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

Sports

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ: Video – Η διαδικασία των πέναλτι που θα μείνει στην ιστορία

2 Min Read
news

Κολωνός: Πώς ήταν η 12χρονη και πως έμοιαζε; Μεγαλύτερη ή μικρότερη

2 Min Read
elenipetroulaki_71774601_489972728280025_957492880060945258_n
newsShowbiz

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Η Ελένη Πετρουλάκη σας βοηθά να κρατάτε τη φόρμα σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας μέσω Viber

3 Min Read
Showbiz

Μαθιός Βασιλική: Ο έρωτας μετά το Σασμό. Ζευγάρι και στη Ζωή – Τι ετοιμάζουν το χειμώνα;

2 Min Read
news

Εμπορικός πόλεμος: Στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ η ελληνική φέτα και η ιταλική παρμεζάνα

3 Min Read
news

ΣΕΙΣΜΟΣ: Διαβασε τι πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια τους σεισμού για να σωθεις

7 Min Read
koolgirls

Ρία Αντωνίου: Επέστρεψε στο instagram με ασπρόμαυρες φωτογραφίες με μαγιό και χαρήκαμε ομαδικά

1 Min Read
news

Επικήρυξη 1.500 ευρώ για τον εντοπισμό του δράστη που βασάνισε και κακοποίησε σκύλο στο Επιτάλιο

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
  • .
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?