in

Φοβάσαι τις Κατσαρίδες: Αυτή είναι η νέα χειμωνιάτικη κατσαρίδα που θα σε τρομοκρατήσει

Εμφανίστηκε ένα νέο είδος κατσαρίδας και έτσι ενισχύεται η θεωρία ότι οι αιώνιοι κάτοικοι της γης που θα επιβιώσουν σε πυρηνικό πόλεμο, δεν μπορούν να εξαφανιστούν αλλά αντιθέτως εξελίσσονται.Ο φόβος και ο τρόμος πολλών ανθρώπων είναι οι κατσαρίδες. Τις πολεμούν με κάθε μέσο χρησιμοποιώντας φάρμακα, πατώντας τες είτε τρέχοντας μακριά-κυρίως οι γυναίκες που τσιρίζουν δυνατά.

Στο πάρκο High Line της Νέας Υόρκης, εμφανίστηκε ένα νέο είδος κατσαρίδας, γεγονός που αποκάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ράτζερς. Η Τζέσικα Γουέρ ήταν μία από τους τρεις επιστήμονες που μελέτησαν το φαινόμενο και μίλησε στην Wall Street Journal όπου και καθησύχασε τους κατοίκους λέγοντας πως η εμφάνιση των νέων κατσαρίδων είναι φυσιολογική. «Όλα τα είδη εντόμων είναι «εισαγόμενα» και ήρθαν στη Νέα Υόρκη επειδή μετακινήθηκαν μαζί με τους ανθρώπους. Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι ήρθαν από την Αφρική ενώ απλά το φαινόμενο συμβαίνει λόγω του ότι υπάρχουν ξενόφερτα φυτά, άνθρωποι και φαγητά από όλο το κόσμο» ανέφερε η εντομολόγος Τζέσικα Γουέρ.

Η ίδια συνεχίζει αναφέροντας ότι οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν σε αντίξοες συνθήκες και απλά κάνουν το ίδιο πράγμα για 50 εκατομμύρια χρόνια: «θα επιβιώσουν πολύ καιρό μετά από την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους» συμπληρώνει και προκαλεί αναγούλα στους αιώνιους εχθρούς των κατσαρίδων.

Διαφήμιση

Λόγω της αιώνιας επιβίωσης του είδους, οι επιστήμονες σκέφτονται καινούριες στρατηγικές προκειμένου να τις πολεμήσουν: «Ακόμα και όταν ψεκάζεται μία φορά στο τόσο το διαμέρισμα σας για να ψοφήσουν, οι κατσαρίδες απλά μετακινούνται γύρω από το κτήριο. Επίσης αν κάνετε απολύμανση σε όλο το κτήριο, είναι ικανές να περιμένουν απ’ έξω μέχρι να εξατμιστεί το φάρμακο και να ξαναγυρίσουν!», είπε η εντομολόγος.

Επίσης υποστηρίζει ότι όλη η κατάσταση «φρίκης» που διακατέχει το ανθρώπινο είδος για τις κατσαρίδες πρέπει να σταματήσει γιατί δεν είναι τόσο τρομακτικές. Μάλιστα αναφέρει ότι δεν πρέπει να τις ψεκάζουμε συνέχεια γιατί απλά τις μετακινούμε στους σωλήνες όπου μπορεί να κολλήσουν αρρώστιες και μετά να τις μεταφέρουν.

Όσοι θέλουν να τις πολεμήσουν, η Τζέσικα προτείνει να τις ψεκάζουν με φάρμακα που καταστρέφουν τα αυγά τους ενώ προτείνει να χαλαρώσουμε και να μην τις βλέπουμε σαν τεράστια λιοντάρια και να τις φοβόμαστε τόσο.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλο με σάλτσα μπάρμπεκιου. Και παγωμένη μπύρα

Μήλα: Ένα μήλο την ημέρα τελικά και θα αποφεύγονταν χιλιάδες εμφράγματα και εγκεφαλικά