in

Φάε καρπούζι και έλα με το… ΟΥΖΙ. Τρεις τροφές για να διατηρήσετε ψηλά τη σημαία της λίμπιντο!.

Καρπούζι. Αυτό το ζουμερό κόκκινο φρούτο εκτός από το νερό περιέχει και το φυτοθρεπτικό συστατικό κιτρουλίνη, η οποία μετατρέπεται σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία.

Επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι το καρπούζι μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τη λίμπιντο. Έτσι, εάν ψάχνετε να ανεβάσετε τη λίμπιντο σας με έναν γλυκό τρόπο, φάτε μια φέτα καρπούζι.

Σαφράν ή κρόκος Κοζάνης. Αυτό το μπαχαρικό έχει αφροδισιακές ιδιότητες τόσο για τους άντρες, όσο και για τις γυναίκες. Αλλά, δεν βοηθάει μόνο τη λίμπιντο σας, μειώνει επίσης, το άγχος και την αϋπνία. Επιπλέον, περιέχει αντιοξειδωτικά συμπεριλαμβανομένων τη κροκίνη, κροκετίνη και σαφρανάλη, που πιστεύετε ότι είναι υπεύθυνα για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και διέγερσης.

Διαφήμιση

Λέγεται, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος πρόσθετε αυτό το μπαχαρικό στο ρύζι και στο τσάι του, ενώ η Κλεοπάτρα λουζόταν με αυτό και οι Ρωμαίοι πασπαλίζανε με σαφράν τα κρεβάτια των νεόνυμφων. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα μπαχαρικά στην κουζίνα σας; Το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, το σκόρδο και το τζίντζερ, επίσης, φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενα για την αύξηση της λίμπιντο, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Στρείδια. Πολλοί ερευνητές απορρίπτουν την ικανότητα των στρειδιών ως αφροδισιακά, υποστηρίζοντας ότι αυτή η πεποίθηση οφείλεται καθαρά σε ψυχολογικούς λόγους. Όμως, κάποιες μελέτες δείχνουν ότι πολλά οστρακοειδή, όπως τα στρείδια, μύδια, καβούρια, και τα μύδια, είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή των ορμονών που αυξάνουν την λίμπιντο.

Όποιος όμως και να είναι ο λόγος, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Άρα καταναλώστε άφοβα τα οστρακοειδή, απλά να βεβαιωθείτε από πριν ότι είναι φρέσκα, για να αποφύγετε τις τροφικές δηλητηριάσεις.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Heidi Klum: ΧΩΡΙΣ εσώρουχα, με σούπερ μίνι φόρεμα μοιράζει υπογλώσσια με το τσουβάλι

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Αυτή είναι η γuμvή φωτογραφία που της έσβησε το Instagram