in

Έρευνα: Το μυστικό αποκαλύφθηκε – Για αυτό βλέπουμε οτι πέφτουμε” στον ύπνο μας!

Ολοι έχουμε ζήσει αυτό το δευτερόλεπτο που στον ύπνο μας τρανταζόμαστε και μάλιστα βλέπουμε πιθανόν και ένα συνοδευτικό όνειρο ότι πέφτουμε! Εχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό;

Καθώς κοιμόμαστε, περνάμε από διάφορα στάδια, λέει ο καθηγητής Γκάμπι Μπαντρέ ειδικός σε θέματα ύπνου στην κλινική του Λονδίνου. Ενας ελαφρύς ύπνος μετατρέπεται σε βαθύ ύπνο και, συνήθως μετά από 45-60 λεπτά, αρχίζει το στάδιο REM (random eye movement). Αυτή είναι η φάση που βλέπουμε όνειρα, και από αυτό το σημείο οι μύες έχουν γίνει παράλυτοι. Ωστόσο, το άγχος, ή η υπερβολική κούραση μπορεί να διαταράξει τον κύκλο αυτό, ρίχνοντας μας στον ύπνο REM πιο γρήγορα από το συνηθισμένο – και νωρίτερα από ότι το σώμα μας είναι έτοιμο να το δεχτεί!

Ως εκ τούτου, μπορεί να αντιμετωπίζουμε εικόνες και όνειρα, αλλά επειδή οι μύες μας δεν είναι απολύτως ήρεμοι, μπορεί να συσπώνται και να τραντάζονται σαν να κινούμαστε, στην προσπάθειά τους να συντονιστούν με το πέρασμα στη φάση REM. Αυτές οι ξαφνικές συσπάσεις ονομάζονται υπνική μυοκλονία.

Διαφήμιση

«Οι άνθρωποι ανησυχούν για αυτό, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό» εξηγεί ο καθηγητής Μπαντρέ. «Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να ακολουθούμε συγκεκριμένα ωράρια ύπνου»

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Έδειχνε τα οπίσθια αλλά της ξέφυγε το στήθος – Η μοναδική φωτογραφία που δεν προσέξαμε τα πόδια της

Έρευνα: Δουλεύεις 9-5; Eίναι επικίνδυνο για την υγεία σου. Τρίψτο στη μούρη του αφεντικού σου