Παρόλο που ίσως να φαίνεται ως μια καλή ιδέα να πλύνετε το κοτόπουλο με τρεχούμενο νερό πριν το μαγειρέψετε, οι ειδικοί συνιστούν το αντίθετο.
Έρχεται για να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε για το κοτόπουλο η δρ. Τζένιφερ Κουίνλαν του Πανεπιστημίου του Ντρέξελ καθώς υποστηρίζει ότι όταν πλένουμε το κοτόπουλο με τρεχούμενο νερό, αντί να σκοτώνουμε τα βακτήρια βοηθάμε στην εξάπλωση τους.
Σύμφωνα με την έρευνα της δρ. Τζένιφερ Κουίνλαν το μόνο που μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια στο κοτόπουλο είναι το ψήσιμο.
Η ίδια συνιστά στο βίντεο να μην πλένουμε το κοτόπουλο και μόλις το βγάλουμε από την συσκευασία να το τοποθετήσουμε στο ταψί και να το μαγειρέψουμε.