in

Ελαιόλαδο: Βάλε λάδι και έλα…. 25 χρήσεις για νύχια μαλλιά δέρμα πόδια που δε φαντάζεσαι

Το ελαιόλαδο είναι χρυσός. Το ελαιόλαδο, το οποίο παρασκευάζεται με το πάτημα των ελιών και την εξαγωγή του λαδιού τους, διατίθεται σε πολλές διαφορετικές μορφές και έχει πολλές χρήσεις.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο στην κουζίνα μας έτοιμο για χρήση σε dressing σαλάτας, τηγάνι ή μαγείρεμα. Είναι πιθανό ότι δεν έχετε σκεφτεί να το χρησιμοποιήσετε για κάτι άλλο εκτός από το φαγητό.

Οι αναζητήσεις βέβαια στο Google λένε άλλα καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν το ελαιόλαδο για τα οφέλη του ως ενυδατική κρέμα προσώπου νυχιών μαλλιών δέρματος κλπ

Έρευνες για το ελειόλαδο

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι ερευνητές εφάρμοσαν ελαιόλαδο στο δέρμα ποντικών που εκτέθηκαν σε υπεριώδεις ακτίνες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο, το ελαιόλαδο στην πραγματικότητα λειτούργησε για να καταπολεμήσει τα καρκινογόνα κύτταρα. Τα ποσοστά όγκων ήταν σημαντικά χαμηλότερα στα ποντίκια που είχαν εφαρμόσει ελαιόλαδο στο δέρμα τους.

Τα οφέλη του ελαιολάδου για το δέρμα

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες

Το ελαιόλαδο έχει κάποια αναφερόμενα οφέλη για το δέρμα. Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, το ελαιόλαδο έχει πολλές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των Α, D και Κ, καθώς και βιταμίνη Ε.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το ελαιόλαδο είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό, επομένως μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την αναστροφή της βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία που προκαλεί καρκίνο.

Έχει πολύ υψηλή συγκέντρωση ενός συστατικού που ονομάζεται σκουαλένιο σε σύγκριση με τα άλλα είδη λιπών και ελαίων που τρώνε συνήθως οι άνθρωποι.
Το σκουαλένιο είναι αυτό που δίνει στο ελαιόλαδο την επιπλέον αντιοξειδωτική ώθηση.

Ενυδατώνει και καταπολεμά τα βακτήρια

Εάν είστε επιρρεπείς στην ακμή, η χρήση σαπουνιού φτιαγμένου με ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει και να μειώσει την ακμή σας σκοτώνοντας τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή.

Το ελαιόλαδο είναι επίσης γνωστό ότι ενυδατώνει το δέρμα σας.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο στο πρόσωπό σας;

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό σε προϊόντα πλυσίματος προσώπου. Υπάρχουν καλλυντικά που έχουν βάσεις ελαιόλαδου. Μπορεί επίσης να βρεθεί σε ορισμένα σαπούνια, πλύσεις σώματος και λοσιόν.

Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο ως ενυδατική κρέμα χωρίς πρόσθετα συστατικά, απλώνοντάς το απευθείας στο δέρμα σας. Από εκεί, μπορείτε να καθαρίσετε τυχόν περιττό λάδι με μια πετσέτα ή ένα πανί.

Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο ως ενυδατικό αφού έχετε εκτεθεί στον ήλιο ή έχετε υποστεί ηλιακό έγκαυμα.

Επειδή οι χρήσεις του ελαιολάδου είναι πάρα πολλές Δείτε ένα βίντεο με 25 tips