in

Έκτορας Μποτρίνι: Αυτές είναι οι σημαντικές αποφάσεις για την εστίαση και τα…γατάκια

Σε μια ανάρτηση με νόημα προχώρησε ο Έκτορας Μποτρίνι για την εστίαση και τους προχειρούληδες που την έχουν κατακυριεύσει όπως και κάθετι άλλωστε
Θέλει να υπάρξει έλεγχος και κυρώσεις σε όσους δε τηρουν τα μέτρα και αναφέρει σχετικά με ένα μακροσκελές κείμενο:
Σκέφτομαι το μέλλον των εστιατορίων μας με αισιοδοξία. Γιατί; θα με ρωτήσετε. Γιατί νιώθω πως τώρα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες.
Αφού πάψουμε, βέβαια, να συγχωρούμε τα λάθη μας και να κλείνουμε τα αυτιά μας στα παράπονα του κόσμου. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε. Εμείς οι Έλληνες έχουμε την…
ευρηματικότητα στο DNA μας. Το μάθημα μας, πάντως, το πήραμε: Δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από την πολιτεία. Ήρθε η ώρα να θέσουμε εμείς αυστηρούς κανόνες, που θα επεξεργαστούμε μόνοι μας, κανόνες που θα γίνουν σεβαστοί από όλους μας, αυτή τη φορά.
Κι όσοι διαφωνούν, να πάρουν τα κουβαδάκια τους και… σ’ άλλη παραλία! Θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει κι ο αντίστοιχος μηχανισμός ελέγχου, που θα κόβει κουστουμάκια στα ανυπάκουα γατάκια. Και εφόσον δεν θα το κάνει η πολιτεία, ας το φροντίσουμε κι αυτό εμείς – χρηματοδοτώντας έναν ανεξάρτητο φορέα. Πρέπει όμως να δράσουμε ενωμένοι, όπως γινόταν άλλοτε με τις συντεχνίες των μαγείρων. Υπάρχουν πολλά να ξαναφτιάξουμε, αλλά τίποτα δεν θα αλλάξει ή θα ακυρώσει ποτέ το ποιοι είμαστε, ούτε τις ιδέες μας, ούτε την ιστορία μας, αλλά ούτε και τις παραδόσεις μας.
Ονειρεύομαι πως μια μέρα η εστίαση θα πάψει να είναι βιτρίνα για «πλυντήρια» ή λύση για ευκαιριακούς επιχειρηματίες κι ανίδεους που νομίζουν πως ανοίγοντας ένα εστιατόριο θα πιάσουν την καλή.
Τα φώτα μόλις σβήσανε στις σάλες μας, αλλά οι μάγειρες είμαστε ακόμα εδώ για να τα ξανανάψουμε. Γιατί οι ψαράδες μας θα βγουν και πάλι στη θάλασσα και οι γεωργοί μας θα μαζέψουν τα φρούτα και τους καρπούς που έσπειραν. Τα αλλαντικά και τα τυριά μας ωριμάζουν στα κελάρια, το φρέσκο ελαιόλαδο μπήκε ήδη στα μπουκάλια και τα κρασιά μας ζυμώνουν σε δεξαμενές και βαρέλια. Σε λίγο οι εστίες και οι φούρνοι μας θα ξανανάψουν και ο κόσμος θα έρθει ξανά στις σάλες μας να φάει με τη συντροφιά του.
Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη σκηνή, όταν η κουρτίνα ξανασηκωθεί, θα πρέπει το έργο που παίζεται να είναι εξαιρετικό, αλλά αν το κοινό θα γεμίσει τη σάλα μας και αν θα μας χειροκροτήσει, αυτό εξαρτάται από εμάς, τους πρωταγωνιστές της εστίασης.

View this post on Instagram

Σκέφτομαι το μέλλον των εστιατορίων μας με αισιοδοξία. Γιατί; θα με ρωτήσετε. Γιατί νιώθω πως τώρα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Αφού πάψουμε, βέβαια, να συγχωρούμε τα λάθη μας και να κλείνουμε τα αυτιά μας στα παράπονα του κόσμου. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε. Εμείς οι Έλληνες έχουμε την ευρηματικότητα στο DNA μας. Το μάθημα μας, πάντως, το πήραμε: Δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από την πολιτεία. Ήρθε η ώρα να θέσουμε εμείς αυστηρούς κανόνες, που θα επεξεργαστούμε μόνοι μας, κανόνες που θα γίνουν σεβαστοί από όλους μας, αυτή τη φορά. Κι όσοι διαφωνούν, να πάρουν τα κουβαδάκια τους και… σ’ άλλη παραλία! Θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει κι ο αντίστοιχος μηχανισμός ελέγχου, που θα κόβει κουστουμάκια στα ανυπάκουα γατάκια. Και εφόσον δεν θα το κάνει η πολιτεία, ας το φροντίσουμε κι αυτό εμείς – χρηματοδοτώντας έναν ανεξάρτητο φορέα. Πρέπει όμως να δράσουμε ενωμένοι, όπως γινόταν άλλοτε με τις συντεχνίες των μαγείρων. Υπάρχουν πολλά να ξαναφτιάξουμε, αλλά τίποτα δεν θα αλλάξει ή θα ακυρώσει ποτέ το ποιοι είμ
αστε, ούτε τις ιδέες μας, ούτε την ιστορία μας, αλλά ούτε και τις παραδόσεις μας. Ονειρεύομαι πως μια μέρα η εστίαση θα πάψει να είναι βιτρίνα για «πλυντήρια» ή λύση για ευκαιριακούς επιχειρηματίες κι ανίδεους που νομίζουν πως ανοίγοντας ένα εστιατόριο θα πιάσουν την καλή. Τα φώτα μόλις σβήσανε στις σάλες μας, αλλά οι μάγειρες είμαστε ακόμα εδώ για να τα ξανανάψουμε. Γιατί οι ψαράδες μας θα βγουν και πάλι στη θάλασσα και οι γεωργοί μας θα μαζέψουν τα φρούτα και τους καρπούς που έσπειραν. Τα αλλαντικά και τα τυριά μας ωριμάζουν στα κελάρια, το φρέσκο ελαιόλαδο μπήκε ήδη στα μπουκάλια και τα κρασιά μας ζυμώνουν σε δεξαμενές και βαρέλια. Σε λίγο οι εστίες και οι φούρνοι μας θα ξανανάψουν και ο κόσμος θα έρθει ξανά στις σάλες μας να φάει με τη συντροφιά του. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη σκηνή, όταν η κουρτίνα ξανασηκωθεί, θα πρέπει το έργο που παίζεται να είναι εξαιρετικό, αλλά αν το κοινό θα γεμίσει τη σάλα μας και αν θα μας χειροκροτήσει, αυτό εξαρτάται από εμάς, τους πρωταγωνιστές της εστίασης.

A post shared by Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official) on

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς. Email επικοινωνια στο asimina@koolnews.gr