Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Σεπ 1, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Δένδιας: Θα θέλαμε πιο αυστηρή ΕΕ έναντι της Τουρκίας
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
newsΕλλάδαΠολιτική

Δένδιας: Θα θέλαμε πιο αυστηρή ΕΕ έναντι της Τουρκίας

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 26 Φεβρουαρίου, 2021 12:33 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 26 Φεβρουαρίου, 2021
Share
SHARE

Σταθερός στόχος και πρόθεση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι «μέσα από την προσήλωσή μας στη διεθνή νομιμότητα και την πύκνωση των τάξεων των ομονοούντων κρατών, να κάνουμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί τη μόνη απάντηση στα προβλήματα», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε παρέμβασή του στο διαδικτυακό συνέδριο της ελληνικής εταιρείας διεθνούς δικαίου και διεθνών σχέσεων περί «Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής».

Διαφήμιση

Δεν θεραπεύει τα αίτια

«Ο διάλογος είναι δικλείδα εκτόνωσης εντάσεων. Όμως, δεν θεραπεύει τα αίτια», τόνισε ο υπουργός, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εν γένει τουρκική προκλητική συμπεριφορά σε Ελλάδα και Κύπρο, κατά το περασμένο διάστημα.

«Η Ελλάδα έχει την ατυχία να γειτνιάζει με ένα συστηματικά παραβατικό γείτονα και την τύχη να βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αποτελεί δέλεαρ και φόβητρο για την Τουρκία, δημιουργώντας ένα είδος ζώνης προστασίας», σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Όχι απόλυτης».

Διαφήμιση

«Αν με ρωτήσετε αν είμαστε ικανοποιημένοι, θα σας πω ότι θα θέλαμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει με αυστηρότερο τρόπο την Τουρκία. Αλλά η ΕΕ είναι Ένωση 27 χωρών. Λειτουργεί, ευτυχώς, με ομοφωνία. Ενίοτε, το εθνικό συμφέρον επικρατεί του ευρωπαϊκού. Δεν παύει, όμως, να αποτελεί ένα πολύ ισχυρό, ίσως το ισχυρότερο, όπλο μας» επισήμανε.

Ο φόβος των κυρώσεων

Όπως ανέφερε, «ο φόβος των ευρωπαϊκών κυρώσεων, σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους, οδήγησαν στη διακοπή των μεγάλων τουρκικών προκλήσεων του δευτέρου εξαμήνου του 2020 και κατέστησαν δυνατή την έναρξη διαλόγου/διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία, συγκεκριμένα του 61ου γύρου». «Θα ακολουθήσει, πιστεύω και ευελπιστώ, και ο 62ος», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις αξίες και τις αρχές που διέπουν την άσκηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της.

Στρατηγικός διάλογος με ΗΠΑ

«Το Διεθνές Δίκαιο, από τον Χάρτη του ΟΗΕ, μέχρι το Δίκαιο της Θάλασσας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποτελεί ισχυρό εργαλείο αντιμετώπισης και χειρισμού των διεθνών σχέσεων της χώρας», επεσήμανε.

Τόνισε, ακόμη, τη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς, καθώς και την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων της χώρας τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο και την Ασία.

«Μέσα από το στρατηγικό διάλογο έχουμε αναβαθμίσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Οι τελευταίες δεν διστάζουν, για πρώτη φορά, να αποδοκιμάσουν δημοσίως την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
TAGGED:mediaδενδιας
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
27°C
Athens
clear sky
27° _ 26°
50%
2 km/h
Δε
31 °C
Τρ
34 °C
Τε
34 °C
Πε
31 °C
Πα
24 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Σάλος στην Κρήτη: Επιχείρηση-μαμούθ της ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε εγκληματικό δίκτυο με εμπλοκή ενστόλων και επιχειρηματιών

Kool Team
3 Min Read

Τραγωδία στα Ψαχνά Εύβοιας: 21χρονος μοτοσικλετιστής νεκρός σε σφοδρή σύγκρουση – Μάχη για τη ζωή δίνει ο 35χρονος συνεπιβάτης

Kool Team
3 Min Read

Θρήνος για τη Τζόζεφιν: Η αγαπημένη της γιαγιά πνίγηκε στη Βραυρώνα

Kool Team
2 Min Read

Η “μαφία της Κρήτης” αποκαλύπτεται: Ξενοδόχοι-αρχηγοί, στρατιωτικοί ντίλερ και δίκτυο επιρροής σε αστυνομία και επιχειρηματίες

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

news

Βέροια: Νεκρός 30χρονος σε τροχαίο δυστύχημα

1 Min Read
news

Αυτή είναι η λύση: Να πώς μπορεί η κυβέρνηση να εντοπίσει τα πραγματικά ενοίκια δίνοντας κίνητρα στους ενοικιαστές

3 Min Read
Media

Ράνια Τζίμα: Βγήκε στη Δανάη Μπάρκα με ανοιχτό σακάκι… Η αυθόρμητη αντίδρασή της όταν κατάλαβε ότι είναι ζωντανά

2 Min Read
news

Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα. Πόσο θα διαρκέσουν;

0 Min Read
news

Viral φωτογραφία: Όταν ο Ομπάμα θώπευσε τα βασιλικά οπίσθια της Βασίλισσας Ελισάβετ

1 Min Read
Showbiz

Η Λάουρα Τορίζι απολαμβάνει τις διακοπές της: Η εμβληματική φωτογραφία με μαγιό που κέρδισε τις εντυπώσεις

2 Min Read
news

Πέντε εργατικά ατυχήματα με διανομείς φαγητού τις τελευταίες δέκα ημέρες

1 Min Read
newsvideo

Αλκέτα και Κατερίνα Μελίτη “Θαρρώ”

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?