in ,

Δανάη Μπάρκα: Η αμφισβήτηση και τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί

«Θυμάμαι ποιοι άνθρωποι έχουν πετάξει ξινίλα ή αμφισβήτηση ή σπόντα σε εκπομπές και δεν νομίζω ότι θα το ξεχάσω» τονίζει η παρουσιάστρια του MEGA

Στο «Στούντιο 4» βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 7/2 η Δανάη Μπάρκα και μίλησε για την επαγγελματική της ζωή και την κριτική που δέχτηκε όταν πρωτοξεκίνησε στην τηλεόραση.

Για το αν θέλει να συνεχίσει να εργάζεται στην τηλεόραση ως παρουσιάστρια, τόνισε: «Μου αρέσει. Όσο δεν γίνεται τοξικό σε εμένα, όσο δεν με αλλάζει κι όσο δεν θα χρειαστεί να κάνω πράγματα που δεν μου αρέσει να κάνω όπως δεν έχει χρειαστεί μέχρι τώρα να κάνω, θα ήθελα να παραμείνω, γιατί νιώθω πως είναι μια δύναμη, που αν τη χρησιμοποιήσεις σωστά, μπορείς να σκορπίσεις λίγη χαρά και λίγο φως. Με όλα αυτά που ζούμε νιώθω ότι είμαστε στα χειρότερά μας ψυχολογικά όλοι».

Αμέσως μετά, εξήγησε τι θα την έκανε να αφήσει τον ρόλο της ως παρουσιάστρια: «Αν φτάσουμε σε σημείο να μου πει κάποιος από το ακουστικό “γίνε λίγο πιο ξινή ή γίνε πιο κακιά”, νομίζω θα είναι η στιγμή να φύγω με ελαφρά πηδηματάκια, όχι γιατί το θεωρώ κακό να το κάνει κάποιος, αν κάποιος μπορεί να το εκπροσωπήσει, ας το κάνει, αλλά γιατί δεν είναι της αισθητικής μου».

Διαφήμιση

Αναφερόμενη στο άγχος της για το εάν θα συνέχιζε τη φετινή χρονιά, η παρουσιάστρια του «Πάμε Δανάη!» παραδέχτηκε: «Όταν άρχισα να ακούω κι εγώ πράγματα κι αλλαγές, έλεγα “τι θα γίνει;”. Δεν ντράπηκα πέρυσι να ρωτήσω. Πήρα και ρώτησα τι γίνεται. Επειδή αμέσως υπήρξε ειλικρίνεια και μία καλή βάση ήταν ξεκάθαρο ότι συνεχίζεις και θα βρούμε τι είναι αυτό που θες να κάνεις και αυτό που θέλουμε εμείς να κάνεις, γιατί όλα περνάνε από κοινού και μετά αισθάνθηκα μεγάλη ασφάλεια. Κάθε εβδομάδα “ερχόταν” και κάποιος άλλος κι εμείς τα μαθαίναμε από αλλού, γιατί είναι αλλού τα στούντιο, αλλού τα γραφεία, δεν είχαμε επαφή. Ακούγαμε και λέγαμε τι ωραία θα γίνει κι αυτό. Εμείς χαιρόμασταν. Έλεγα ανεβαίνει το κανάλι».

Για την αμφισβήτηση που βίωσε την περσινή χρονιά, όταν πρωτοξεκίνησε στην τηλεόραση, εκμυστηρεύτηκε: «Στην αρχή ξίνιζα. Δεν απαντάω ποτέ. Θυμάμαι ποιοι άνθρωποι έχουν πετάξει ξινίλα ή αμφισβήτηση ή σπόντα σε εκπομπές και δεν νομίζω ότι θα το ξεχάσω κιόλας. Αυτό ήταν πριν εμφανιστώ, μόλις ανακοινώθηκε. Υπήρχαν τα “τι είναι αυτό τώρα;” κι “από που κι ως που;”. Εντάξει, δίκιο μπορεί να είχαν οι άνθρωποι. Κι εγώ άμα ακούσω κάτι τρελό, μπορεί να το έλεγα. Στην τηλεόραση δεν θα το έλεγα, αλλά στην παρέα μου θα το έλεγα. Ο καθένας πορεύεται όπως θέλει. Στην αρχή είχα φόβο. Έτρεχαν κάτι δάκρυα τύπου “πού πάω Παναγία μου; γιατί το έκανα; τι θα κάνω; μήπως δεν χωράω εκεί;”. Μετά έπεσε σκληρή δουλειά και πολλή θέληση και κάπως το ξέχναγα. Έκανα υπομονή και νομίζω ότι μου βγήκε σε καλό».

«Δεν μπαίνω ούτως ή άλλως να διαβάσω και να απαντήσω. Υπάρχουν πολλοί ψεύτικοι λογαριασμοί στο Facebook και στο Instagram, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που αντιλαμβάνομαι και σέβομαι και κατανοώ ότι περνάνε πολύ δύσκολα στο σπίτι τους και προσπαθούν -αν και διαφωνώ- να βάλουν τα δικά τους θέματα σε έναν άνθρωπο που μπορεί να εκτίθεται, χωρίς να τον έχουν ψάξει και να σκέφτονται ότι είναι άνθρωπος» συμπλήρωσε.

«Μπροστά μου με αντιμετώπισαν πολύ γλυκά. Πίσω μου δεν ξέρω. Πολλά έχουν δει τα μάτια μου κι αυτό μου φέρνει τρόμο. Ήταν πολύ γλυκείς οι περισσότεροι άνθρωποι και πολύ γενναιόδωροι. Πολλοί άνθρωποι, που δεν είχα καμία επαφή, με βοήθησαν ή μου έστειλαν μπράβο. Κάποιοι άλλοι πιο κουλ» εξομολογήθηκε για το πώς της συμπεριφέρθηκε ο τηλεοπτικός κόσμος τον καιρό που εκείνη άρχισε να εργάζεται ως παρουσιάστρια.

Για την αυστηρή κριτική που δέχτηκε, εκμυστηρεύτηκε: «Σαφώς και θα υπήρχαν και κάποιοι το είχαν γράψει και δημόσια. Η αμφισβήτηση υπήρξε και τώρα υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Πολλές φορές είναι και κινητήριος δύναμη. Αν κάποιος σου την πει, πεισμώνεις. Όταν γινόταν με κακεντρέχεια -που έγινε κάποιες φορές-, θύμωνα, έπαιρνα τον Άρη κι έλεγα “Είδες; Δεν ντρέπονται; Γιατί μου φέρονται έτσι;”.  Μιλάω για ανθρώπους του χώρου. Μετά δεν απαντούσα».

«Όταν ξέρεις ότι εκτίθεσαι, ξέρεις ότι θα σε κρίνουν. Όταν γραφόντουσαν πράγματα από ανθρώπους που είναι εμμονικοί, λες “ποιος το είπε;”. Παίζει ρόλο το ποιος λέει τι. Καθόμουν στα μαξιλαράκια μου και σε αυτούς που θαυμάζω και έλεγα για να το λέει είναι οκ. Δεν έμενα στην εμμονή. Κάποιους τους γύρισα. Πέρυσι ήταν στο όχι και φέτος μου είπαν μπράβο» κατέληξε η Δανάη Μπάρκα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΡΤ:

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Χάρης Βαρθακούρης: Ηλικιωμένη ταξιτζής τον πετσόκοψε σε κούρσα από το αεροδρόμιο. Πόσα λεφτά του έφαγε;

Βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας: Με statement κόκκινο τζάκετ