in

Χαρακόπουλος με Αντιπρόεδρο ΕΛΓΑ: Για τέλη Μαρτίου η εξόφληση των ΠΣΕΑ του 2017

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Το ζήτημα της εκκρεμούσας εξόφλησης των ΠΣΕΑ του 2017 βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της τηλεδιάσκεψης που είχαν οι θεσμικοί εκπρόσωποι των πληγεισών περιοχών από την κακοκαιρία “Μήδεια” με την ηγεσία του ΕΛΓΑ (23.02.21), κατά την οποία ο Θεσσαλός πολιτικός αφού πρότεινε να υπάρξει καθαρός οδικός χάρτης για τις αποζημιώσεις, είτε από τον Οργανισμό για τις ζημιές που καλύπτει ο κανονισμός, είτε μέσω Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ή de minimis, έθεσε και το ζήτημα των καθυστερήσεων στα ΠΣΕΑ του 2017 που έχουν εξοργίσει τους αγρότες του νομού.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος του Οργανισμού στη Λάρισα, κ. Μιχάλη Λιόντο,  ζητώντας να υπάρξει επίσπευση της ολοκλήρωσης της χρονίζουσας διαδικασίας. Ο κ. Λιόντος δεσμεύτηκε ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ΠΣΕΑ του 2017 και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι πληρωμές.  Όπως ειπώθηκε, οι καθυστερήσεις οφείλονται στην επιβάρυνση του υποκαταστήματος εξαιτίας της προτεραιότητας που δόθηκε στη διεκπεραίωση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία του “Ιανού” και στο γεγονός ότι και σήμερα ένα σημαντικός αριθμός του προσωπικού συμμετέχει στις εκτιμητικές επιτροπές της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις αποζημιώσεις έγγειου κεφαλαίου, αποθηκών και εγκαταστάσεων, όπως και αγροτικού εξοπλισμού, τρακτέρ και άλλων μηχανημάτων.

Διαφήμιση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που έχει κατ’ επανάληψη ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ΠΣΕΑ του 2017, αλλά και των αποζημιώσεων για τον παγετό του περυσινού Μαρτίου, σε δήλωσή του σημείωσε ότι «οι αγρότες εύλογα αναμένουν από την πολιτεία να στέκεται δίπλα τους όταν χρειάζονται την αρωγή του κράτους. Η εμπειρία του Ιανού, έδειξε τον δρόμο για την αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών. Είναι θετικό ότι ήδη δρομολογήθηκε σχέδιο νόμου για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης αγροτών και κτηνοτρόφων από τις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις. Ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να παρέμβω για τα ΠΣΕΑ του 2017».        

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Ε. Λιακούλη: «Απαραίτητοι οι έλεγχοι για την προστασία των εργαζομένων στα super markets»

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

«Καρφιά» απο τη Ζέτα Μακρυπούλια κατά Λιγνάδη! (φωτο)